Echte Post Is Cool: dit heb ik gegeven en gekregenEchte Post Is Cool cadeaus

In april was alweer de zesde editie van Echte Post Is Cool. Dit is de derde editie dat ik meedoe. Ik laat je zien wat ik heb gegeven en gekregen!

Wat is Echte Post Is Cool?

Hoe vaak verstuur je nog een pakketje? Dan bedoel ik niet een kledingpakket dat retour gaat naar de H&M. Niet zo vaak denk ik! Om die reden hebben Monsieur Mango en Northflix Echte Post Is Cool, oftwel EPIC, opgericht. EPIC is een swap waarbij je een pakket stuurt naar iemand en van iemand anders ontvang je zelf een pakketje. Bij het aanmeldformulier vul je je adres en interesses in, zodat je swapmaatje een pakket samen kan stellen. De waarde van het pakket is minimaal € 7,50. Je kunt meedoen met EPIC als je actief op het gebied van bloggen of sociale media en in Nederland woont.

Een paar weken later is het uitpak moment waarbij iedereen zijn pakketje mag openmaken. Je kan dit moment volgen met de hashtag #echtepostiscool op Twitter. Een aantal bloggers schrijven ook vaak een artikel om het EPIC lootje in het zonnetje te zetten. Het is zo leuk om voor iemand die je niet zo goed kent een pakketje samen te stellen. Daarnaast leer je ook weer een nieuwe mensen kennen en de reacties zijn altijd heel positief. Een aanrader dus om mee te doen!

Wie was mijn EPIC lootje?

Mijn lootje was Sara van Mevrouw Miauw. Voorafgaand aan EPIC kijk ik altijd even op de sociale media en blog voor inspiratie. Ik zag op Sara’s blog dat ze het best wel druk heeft en toe is aan ontspanning. Daarom heb ik mijn pakketje geheel in het teken van ontspanning, groen en duurzaamheid gemaakt.

Echte Post Is Cool Echte Post Is Cool cadeaus

Wat zit er in het pakketje:

 • Boek ‘De beste beauty recepten’
 • Kiemzaadjes voor alfalfa
 • Gezichtsmaskers
 • Dr. Bronner zeep
 • Raw bar’s (vegan)
 • Vegan geurkaars
 • Gerookt paprikapoeder
 • Thee van YogiTea
 • Callowfit saus (vegan)
 • Groeizak met tomaatjes

Een aantal dingen zijn tweedehands. Zo had ik het boek ‘De beste beauty recepten’ al een tijdje thuis liggen, maar ik dacht dat Sara er misschien wel iets aan heeft. Haar blog is in ieder geval gewijd aan groene beauty. De Callowfit saus en Dr. Bronner zeep had ik gekocht op VeggieWorld en leken me perfect passen bij het pakketje. De rest vond ik onder andere bij Holland & Barrett, de Action en Dille & Kamille. Al met al hoop ik dat Sara er wat aan heeft!

Hoe heb ik het ingepakt

Het idee van het pakketje was groen, duurzaam en zero waste. Om die reden heb ik de cadeautjes ingepakt met cadeaupapier van de kerstdagen. Ik heb het wel binnenstebuiten gedaan zodat het een wat meer duurzame look kreeg. De cadeautjes heb ik daarna afgemaakt met touwtjes, gift tags en stickers. Deze vond ik in het boek ‘Paperlovers’ van de Flow. Hierin vond ik ook de twee schattige cadeautasjes.

Om het geheel af te maken heb ik een stempel gemaakt met twee kattenpootjes. Natuurlijk als knipoog naar Vlinder. Die heb ik erbij gedaan zodat Sara de stempel ook kan gebruiken. Als laatste heb ik er een kaartje bij gemaakt waarop staat “You can do anything, but not everything”. Ik vind die quote zo mooi en toepasselijk, hopelijk vindt Sara dat ook. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan gehad tijdens het maken.

Echte Post Is Cool inpakkenEchte Post Is Cool inpakkenhandletter kaartEchte Post Is Cool pakket

Wat heb ik gekregen voor EPIC?

Op 12 april kreeg ik het pakketje al binnen! Op de doos stond “Maak me nu open!”. Ik begreep er niets van en vroeg Twitter om raad. Het pakketje moest toch pas op de 21ste open? Volgens Sytse kon er nog weleens een plantje in zitten. Om die reden heb ik het pakketje al iets eerder open gemaakt en heb ik het plantje gered! Daarna moest ik de doos sluiten tot de 21ste, zo moeilijk! Maar het wachten werd beloond. Elcke van De Groene Zus had mij! Haar pakketje was helemaal zero waste en duurzaam ingepakt.

Echte Post Is Cool pakketjeEchte Post Is Cool kaartje
Met een super lief kaartje <3

Wat zat er in het pakket?

Echte Post Is Cool inpakpapier

Echte Post Is Cool   Echte Post Is Cool gekregen

Echte Post Is Cool quotes

In het pakketje zat:

 • Boek ‘De beste recepten voor groene smoothies’
 • Boek ‘Erik of het klein insectenboek’
 • Notitieboek
 • Wierook
 • Dobbelsteen en button
 • Stempels van het alfabet
 • Plant
 • Canvas tas van Paperbird

Alles in het pakketje was duurzaam verpakt. Elcke heeft (volgens mij) tijdschriften gebruikt als inpakpapier. Ook had ze allemaal mooie quotes toegevoegd in het pakket. Ik vind het super creatief bedacht en het ziet er zo leuk uit. Dankjewel Elcke voor het leuke pakketje! Ik ben trouwens erg benieuwd naar wat voor soort plantje het is. Kan iemand het mij vertellen?

Dit was alweer de zesde editie van Echte Post Is Cool Ik wil bij deze nog even Northflix en Monsieur Mango bedanken voor hun organisatietalent. Wil je ook meedoen? Via de sociale media van Northflix en/of Monsieur Mango word je op de hoogte gehouden van een nieuwe editie. Meld je wel snel aan want het zit al gauw vol!

Heb jij ook meegedaan een Echte Post Is Cool? Zo ja, wat heb jij gekregen en gegeven? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *