Review GreenBook: duurzaam uitwisbare notitieboek


Quote uitwisbare notitieboek
Ik heb toch zoiets fijns ontdekt, namelijk een uitwisbaar notitieboek! Ik heb al honderden notitieboekjes versleten. Maar de indeling was vaak niet fijn, ik miste bepaalde pagina’s en alle aantekeningen liepen door elkaar. Totdat ik het boekje van GreenBook ontdekte. Ik heb hem nu een tijdje in gebruik en ik vertel je graag hoe en wat!

Mijn uitwisbare notitieboek maakt het afstuderen nét iets makkelijker. Zoals je weet ben ik de laatste paar weken enorm druk met mijn afstudeeropdracht. De deadline is in april dus blijf positieve vibes sturen asjeblieft! Om alle chaos enigszins overzichtelijk te houden maak ik altijd een planning. En dan het liefst op papier. Een planning via Word of Google Calender werkt bij mij gewoon niet. Ik vind het juist fijn om op papier te schrijven (en kleine tekeningetjes te maken). Alleen vond ik het nogal zonde dat ik dagelijks een vel papier verspilde aan taken als: ontbijten, bed opmaken en kamer opruimen. Ik spotte de GreenBook bij Iris en Sophie en besloot het uitwisbare notitieboek uit te testen!

Wat is een GreenBook?

GreenBook is een uitwisbaar notitieboek. De pagina’s zijn gemaakt van een soort whiteboard materiaal. Met een speciale pen (die krijg je erbij) kan je op het papier schrijven. Kleine foutjes kan je corrigeren met de gum achterop de pen. Oudere teksten zijn te verwijderen met de bijgevoegde spray en microvezeldoek. Voor oudere teksten moet je wel wat meer moeite doen om het te verwijderen. Maar met goed boenen krijg je deze ook schoon. Het uitwisbare notitieboek is voorzien van ringband en een penlus. Super gemakkelijk om mee te nemen!

uitwisbare notitieboek

Tekst weggummen uitwisbare notitieboek
Tekst verwijderen uitwisbare notitieboek

Zelf een uitwisbare notitieboek samenstellen

Notitieboekjes hebben altijd nét niet de indeling hebben die ik wil. Soms wil ik bulletpoints, lijntjes of een blanco vel. Het uitwisbare notitieboek kan kan je helemaal zelf samenstellen. GreenBook heeft namelijk diverse pagina’s die je in je boekje kan klikken. Zo kan je er dus een self care of bulletjournal van maken. Of juist een mix van een bullet journal en een notitieboekje. Het is ook maar net wat je wil! GreenBook verkoopt ook pennen in oranje, geel en paars dus je kan lekker creatief bezig gaan. GreenBook heeft de volgende pagina’s:

  • Jaarplanners
  • Maandplanners
  • Weekplanner (ook in uren formaat)
  • Habit tracker
  • Nutrition planner
  • Pagina’s met bulletpoints, blanco, lijntjes, ruitjes en muziek.

Niet zo’n fan van zelf samenstellen? Er zijn nog allerlei vaste uitvoeringen zoals planner, to do of all-in-one. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Deze kan je natuurlijk ook aanvullen met losse pagina’s.

Mijn GreenBook

Ik heb zelf een A5 GreenBook To Do bestelt in A5 formaat. Een klein boekje die ik overal mee naartoe kan nemen. Ik ontving 10 gelijnde pagina’s en 6 pagina’s met To Do pagina’s. Daarbij bestelde ik nog een Habit Tracker pagina om wat gewoontes in op te schrijven.

Blog ideeën uitwisbare notitieboek

To do lijst uitwisbare notitieboek

Habit tracker van mijn uitwisbare notitieboek
To Do pagina's van uitwisbare notitieboek

Is het niet super onhandig dat je dan alles naderhand kwijt bent?

Neuh! Het uitwisbare notitieboek bespaart vooral veel ruimte. Nu schrijf ik zelf vaak onzinnige to do lijstjes met stomme taken die ik die dag moet doen. Maar ik heb ook pagina’s waarin een overzicht staat van alle bijlages van mijn afstudeeropdracht en wat ik nog moet doen. Dit is informatie die ik beter niet zomaar kan wegvegen. Die informatie laat ik dan ook staan totdat ik het kreng eindelijk heb ingeleverd. Maar een betere manier is om belangrijke pagina’s te scannen met de app CamScanner (Android en iOs). Zo raak je de informatie niet kwijt. Daarnaast bespaar je dankzij de GreenBook heel veel papier. Ondanks dat een notitieboekjes verslaving ontzettend fijn is voor Instagram, is het niet zo bevorderlijk voor het milieu.

Pagina's opslaan uitwisbare notitieboek

Mijn mening over GreenBook

Ik ben mega blij met mijn uitwisbare notitieboek van GreenBook. Het is super handig dat ik niet overal losslingerende pagina’s heb liggen en eindelijk wat overzicht heb. Als ik eerlijk ben zou ik voor een bulletjournal  eerder een papieren versie kiezen. Maar voor to do lijstjes en planningen vind ik hem echt ideaal. Tip: druk niet te hard met de pen en laat de pen niet te lang zonder dop. Ik heb zelf namelijk gemerkt dat de pen snel uitdroogt. Je kan ook een navulling kopen op de website van GreenBook. Al is voorkomen beter dan genezen natuurlijk! Dit artikel is overigens geen spon/samenwerking/advertorial, maar ik ben oprecht fan van het product 😉

Je vind alle informatie en producten op de website van GreenBook.

Kende jij GreenBook al? Wat vind jij van het uitwisbare notitieboek? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *