Koptelefoon voor slapen en ASMR | SleepPhones review


   

De koptelefoon van SleepPhones is de ideale koptelefoon voor het slapen, mediteren of beluisteren van luisterboeken. Je hebt geen last van snoeren, pijnlijke oren of gedoe met aansluiten. De koptelefoon is namelijk in de vorm van een band en geheel draadloos. Ik ben verliefd! Ik deel mijn ervaring met de SleepPhones.

Wat zijn SleepPhones?

De SleepPhone is een koptelefoon in de vorm van een hoofdband. Geen gekke dingen in of op je oor dus. De SleepPhones zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen: met snoeren, draadloos en voor het sporten. Ik heb de draadloze versie. In de hoofdband zitten twee dunne verwijderbare speakers en een Bluetooth ontvanger. De speakers kan je verschuiven zodat ze op de juiste plek zitten. De Bluetooth ontvanger kan je gebruiken om hem te verbinden met verschillende apparten zoals smartphones, iPods, MP3 spelers, computers, tablets, radio’s en CD spelers. De hoofdband is gemaakt van fleece en is wasbaar.(95% poylester en 5% spandex). De hoofdband is in verschillende maten verkrijgbaar. Ook fijn: je kan het geluid aanpassen of een liedje skippen met de Bluetooth ontvanger.

Bluetooth ontvanger SleepPhones
Dit is de Bluetooth ontvanger. Hiermee kan je een nummer skippen of het volume aanpassen. De ontvanger is vrij klein dus je voelt hem niet als je de hoofdband op hebt (ligt er wel aan hoe je de koptelefoon op hebt).

Speakers SleepPhones
Dit zijn de speakers. Groen staat voor links en rood staat voor rechts. Je kan de speakers gemakkelijk verschuiven of uit de hoofdband halen.

SleepPhones verbinden met iPhone
Je kan de SleepPhones gemakkelijk verbinden via Bluetooth. Zet de Bluetooth aan en houdt het middelste knopje van de ontvanger een paar seconden in. Wanneer het lampje oplicht en je een korte piep hoort, staat de SleepPhones aan. Mijn iPhone geeft dit ook aan door het Bluetooth icoon te veranderen in de koptelefoon icoon (rechtsbovenin).

Meer informatie vind je op de website van AcousticSheep.

SleepPhones voor het slapen en ASMR

Toegegeven: ze zijn duur. De draadloze variant kost namelijk € 84,99 op Bol.com. Vanwege de flinke prijs stonden ze al eeuwen op mijn verlanglijstje. Maar waarom wil ik ze zo graag? Eerlijk gezegd kan ik lastig ontspannen. Na een drukke dag draait mijn hoofd overuren en kan ik soms blijven piekeren. Ik kan mijn hoofd soms lastig uitzetten, totdat ik ASMR luisteren. Dit staat voor Autonomous Sensory Meridian Response en beschrijft het gevoel dat je krijgt als je zo ontspannen bent dat je tintelingen in je hersenen of hoofd voelt. Dat klinkt een beetje vreemd, maar wie weet herken je dit. Je krijgt dit gevoel bijvoorbeeld als je kijkt naar die rustgevende schilder video’s van Bob Ross. Op YouTube vind je allerlei ASMR video’s waarbij iemand een boek voorleest of op bepaalde voorwerpen tikt met haar nagels. Als ik het zo lees klinkt het misschien heel vreemd, toch werkt dit echt zó goed voor mij. Normaal kan ik lastig mijn gedachtes even uitzetten, maar ASMR werkt altijd top voor mij.

Val je in slaap met de SleepPhones in? Dat is oké. Doordat de SleepPhones zo dun en nauwelijks voelbaar zijn, kan je rustig in slaap vallen. Ik vind het heel prettig om te mediteren, ASMR te luisteren of een luisterboek te beluisteren voor het slapen gaan. Ideaal!

SleepPhones voor meditatie

Voordelen van de draadloze koptelefoon

Helaas is ASMR niet echt fijn om te luisteren met oordopjes of een koptelefoon. Althans, niet als je graag op je zij slaapt. Daarom was ik op zoek naar een fijne draadloze koptelefoon die geen pijn veroorzaakte aan mijn oren. Ik heb de SleepPhones zelf gekocht (dus #nospon) en ben heel erg fan, waarom:

  • De draadloze verbinding geldt van 5 tot 10 meter;
  • De hoofdband is zo comfy dat ik gewoon op mijn zij kan liggen;
  • Geen angst meer om vermoord te worden door de draden van mijn oordopjes;
  • De speakers zijn verschuifbaar waardoor ze op de perfecte plek liggen;
  • Geen pijnlijke oren door oordopjes of onhandig grote koptelefoon;
  • Je hebt je telefoon niet nodig om een nummer te skippen of het volume aan te passen;
  • Eco-vriendelijke, loodvrije elektronica;
  • Super fijn om mee in slaap te vallen.

SleepPhones voor luisterboeken

De geluidskwaliteit van SleepPhones

Het enige nadeel vind ik dat het geluid niet net zo hard is als die van mijn oordopjes. Nu luister ik zelf alleen ASMR, meditatiesessies of luisterboeken dus hierbij merk ik dit verschil niet heel snel. Het is ook wel logisch gezien het fleece ook een beetje het geluid dempt. Ik vraag me ook af of het überhaupt mogelijk is om kraak heldere muziek af te spelen met zulke kleine speakers. Maar daarom zou ik hem alleen voor het slapen/ontspannen aanschaffen en niet zozeer vanwege de geluidskwaliteit. Het wil trouwens ook nog wel even helpen om de speakers te verschuiven want als deze niet recht op je oor zitten, is de kwaliteit ook beduidend minder.

Kortom: ondanks dat de prijs vrij hoog is, vind ik het in ieder geval wel waard. Daarom leek het me wel leuk om deze tip te delen. Heb jij er ooit van gehoord? Of heb je nog een andere slaaptip voor mij? Let me know!

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Bedankt voor je support!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *