Vintage hotspot: Finders Keepers in Zwolle


Finders Keepers Zwolle

Hoera er zit weer een nieuw pareltje in Zwolle! Wie mij al wat langer volgt weet dat ik dol ben op vintage. Niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat je soms geweldige one of a kind items vindt. Begin september heeft Janske Pen in Zwolle Finders Keepers geopend en het is fan-tas-tisch!

Vintage suf of vies? Hell no! Styliste Janske Pen kiest alle items eigenhandig uit. Met haar ervaring op het gebied van fashion en styling zitten er genoeg prachtige items tussen. Bij Finders Keepers vind je naast hippe blousjes, prachtige jurken en Levi’s ook tassen, riempjes en schoenen. Eigenlijk alles om je vintage look compleet te maken. Extra fijn natuurlijk dat de owner een stylist is want zo weet je zeker dat je goed gekleed de straat opgaat.

Finders Keepers ZwolleFinders Keepers ZwolleFinders Keepers ZwolleFinders Keepers Zwolle
Finders Keepers Zwolle

Over Janske en haar liefde voor vintage

Janske Pen (27) is altijd al gek op mode geweest: “Toen ik op mijn 14de kleedgeld kreeg kon ik eindelijk aantrekken wat ik zelf wilde. Samen met mijn zus ging ik alle vintage winkels in Amsterdam af. Er ging een wereld voor me open. In deze winkels vond ik hele andere kleding dan bij de H&M of Zara. Ik vond het geweldig om mijn eigen kledingstijl te ontdekken. Ik probeerde allerlei kledingstijlen uit. Hierdoor had ik vroeger nog weleens gekke fases zoals dat ik alleen groen of roze droeg, maar dat maakte me niets uit.”

“Deze liefde voor vintage kleding is er altijd in gebleven. Ik ging naar allerlei vintage winkels om unieke items te vinden en bedacht me hoe gek het is dat er eigenlijk niet zoiets is in Zwolle. Deze gedachte begon als een grapje, maar hoe langer ik erover nadacht hoe meer ik wist dat ik vintage naar Zwolle wilde halen. Ik begon met het werken aan mijn portfolio en het uitdenken van Finders Keepers. Na hard werken en het zoeken naar het perfecte pand is Finders Keepers sinds 9 september geopend!”

Finders Keepers Zwolle
Finders Keepers Zwolle
Finders Keepers Zwolle

Finders Keepers Zwolle

Zodra je Finders Keepers inloopt voel je de fijne en relaxte sfeer. Het is geen kopie van de Episode, maar heeft een eigen huiselijke stijl. Overal staan vrolijke groene planten, aan de muren hangen posters uit de jaren ’90 en de meubels passen perfect bij de uitstraling. De meubels zijn afkomstig van Hier en Daar en deze one of a kind meubels zijn te koop. De meubels dragen bij aan de huiskamer vibe die Janske heeft gecreëerd. Vooral de Deense kamerkast heeft mijn hart gestolen.

De kleding van Finders Keepers is voornamelijk afkomstig uit Duitsland, Frankrijk en Amerika. De inspiratie haalt Janske van sociale media zoals Instagram, maar voornamelijk uit haar eigen ervaring en kennis. Janske verkoopt alleen kleding die ze zelf ook zou willen dragen. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier hun hart ophalen. Waar je bij sommige vintage stores vooral muffe kleding ziet, bestaat de kleding van Finders Keepers uit hippe en draagbare kleding. Naast onbekende kledingstukken vind je er ook diverse merken, zoals All Stars en Levi’s. En deze zijn te koop voor nog geen dertig euro.

Finders Keepers ZwolleFinders Keepers ZwolleFinders Keepers ZwolleFinders Keepers Zwolle  Finders Keepers Zwolle

 

Finders Keepers Zwolle

Finders Keepers vind je aan Luttekestraat 56 in Zwolle. Toe aan vintage inspiratie? Je vindt Finders Keepers ook op Instagram.

Natuurlijk kon ik de deur niet uit zonder een toffe outfit bij elkaar te zoeken. Met wat hulp van Janske hebben ik een heuse nineties outfit gescoord, inclusief mom jeans. Binnenkort komt deze vintage outfit van Finders Keepers online. Koop jij weleens vintage kleding? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *