Duurzame OOTD: highwaist conscious broek en zwarte top


Laatst ging ik met lieve Iris op pad om een paar foto’s te laten schieten. In deze Outfit Of The Day (OOTD) laat ik zien hoe ik een fair item met een niet-zo-fair item combineer. 

Een tijdje geleden ging ik foto’s maken met de lieve Iris Zaagman. Geloof me, op deze dag was het nog zomer. Ik wilde graag een paar duurzame outfits schieten. Als soort van student is het niet altijd even betaalbaar om alles fair te kopen. Daarom vind ik het juist leuk om fair te combineren met iets minder fair. Uiteraard is de betekenis van het woord fair voor iedereen anders. Voor de één is het tweedehands, voor de ander is het van een groen merk en de ander is tevreden met een tijdloos item. Zelf gebruik ik verschillende betekenissen bij het woord fair. In dit geval is de broek van de H&M conscious collectie. Dit is een duurzame collectie van de H&M, meer daarover lees je hier. Deze broek heb ik gecombineerd met een zwarte basic top (fair als in tijdloos) en een paar hakken die ik al een tijdje heb en nooit draag (niet zo fair).

De outfit

Duurzame OOTD:

Duurzame OOTD: groene pantalon H&M conscious collectie

De broek

Ik spotte deze fijne groene pantalon online bij de H&M in de conscious collectie. Na mijn duurzame kledingchallenge was ik op zoek naar fijne duurzame items voor in de zomer. Ik zag deze broek en was op slag verliefd. Maar natuurlijk was hij niet in mijn maat. Ik heb, denk ik een maand lang, elke dag gekeken maar helaas was deze niet meer op voorraad. Ik had de hoop al opgegeven totdat ik hem zag bij de H&M in Zwolle voor € 35,-. Sindsdien heb ik hem té vaak aan. Hij is gemaakt van tencel en zit heerlijk luchtig. Je kan hem zowel stoer als netjes combineren.

Vergelijkbare (fair) broek vind je hier.

Duurzame OOTD

Duurzame OOTD: schoenen

De top en schoenen

De zwarte top kwam ik tegen bij de Pieces. Nee, dat is helaas niet zo fair. Ik heb de hele middag lopen twijfelen of ik hem nou wel of niet meeneem. De reden om hem mee te nemen was dat ik al tijden op zoek was naar een fijne zwarte top én wist dat ik hem vaak zou dragen. De schoenen heb ik al een tijdje en ik weet eerlijk gezegd niet meer waar ze van zijn. Ze lopen voor geen meter, maar zijn wel heel leuk. Dus ja, deze twee items zijn wat minder duurzaam.

Ik merk dat ik mezelf hiervoor wil verdedigen of verantwoorden, terwijl ik eigenlijk mijn best doe om kleine stapjes te zetten naar een duurzamere kledingkast. Voor mij zijn dit goede keuzes, maar ik begrijp dat dat niet voor iedereen zo is. Toch wilde ik deze outfit graag laten zien. Ik wil laten zien dat niet alles 100% fair moet of duurzaam. Dat is niet altijd mogelijk in verband met de mogelijkheden die je hebt, duurzame kleding is bijvoorbeeld duurder of niet jouw smaak. Toch hoeft dat je niet tegen te houden. Door duurzame kledingitems te combineren met reguliere kleding houdt je het betaalbaar en leuk. Wie weet kan je na een paar jaar combineren wel een volledige kast vullen met duurzame items of vind je nieuwe tijdloze pareltjes, you never know.

Vergelijkbare (fair) top vind je hier en niet echt vergelijkbare, maar andere toffe schoenen vind je hier.

Waar vind je leuke duurzame kleding?

Wat vind jij van deze duurzame OOTD? En wat is jouw favoriete fair fashion item? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *