Zero waste: RVS rietjes, boodschappenzakjes en bamboe tandenborstel


Duurzaam shoppen klinkt een beetje dubbel want shoppen is niet per se heel duurzaam. Of nouja, dat geldt als je dingen koopt die niet fair zijn geproduceerd of simpelweg niet gebruikt. Anyway, ik heb laatst producten gekocht die én duurzaam geproduceerd zijn en die ik vaak gebruik. Ik deel ze vandaag!

 

Bamboe tandenborstel

Al een tijdje moest ik mijn tandenborstel vervangen. Waarom zou ik hem dan niet meteen upgraden naar een groener exemplaar? Deze bamboe tandenborstel van Humble Brush is een stuk duurzamer. Het handvat is gemaakt van 100% bamboe en de borstelharen bevatten geen BPA. Hij poetst net zo goed als een gewone, plastic tandenborstel. Ik merk in ieder geval geen verschil. Verder is de tandenborstel 100% biologisch afbreekbaar en bevat deze 95% minder plastic dan een gewone tandenborstel. En stiekem vind ik hem ook gewoon heel leuk. Het mooie vrouwenvaasje heb ik trouwens gekocht bij Anne-Fleur. Kosten: € 3,95.

RVS rietjes

Deze roestvrij stalen rietjes zijn longlasting en mega handig. Ik vond ze bij Happy Earth Kitchen in Rotterdam. De rietjes drinken net zo fijn als ‘normale’ rietjes, al dat niet fijner. Zo heb je hierbij niet de kans dat er een gat in het rietje zit waardoor nauwelijks wat naar binnen krijgt (wie herkent dit?!). Na gebruik kan je de rietjes even uitspoelen of in de vaatwasser zetten. Je kan ze ontelbare keren herbruiken waardoor je geen plastic meer weggooit, hoera! Zelf heb ik standaard een rietje in mijn tas zodat ik geen plastic rietje meer hoef te verspillen. Voor warme dranken zijn ze niet heel handig doordat ze de warmte over kunnen nemen. Kosten: € 3,95 per stuk.

zero wastezero waste boodschappenzakjes

Herbruikbare boodschappenzakjes

Dit is volgens mij het ultieme huisvrouwen koopje hoor: boodschappenzakjes. Desondanks ben ik er zo blij mee! Ik kwam deze herbruikbare zakjes tegen bij Koko Toko. Dit is een shop in Groningen waar ze onder andere fair fashion en andere duurzame items verkopen. Ik spotte deze zakjes naast de kassa en was al mega lang op zoek hiernaar. De zakjes zijn vrij klein, zo zou je deze kunnen gebruiken voor (snack)tomaatjes, noten of gedroogd fruit. Los fruit is niet echt een aanrader, tenzij je foto’s maakt. Zelf zou ik nog wel een groter zakje willen hebben voor grotere groentes zoals courgettes, bloemkool of aubergines maar die hadden ze helaas niet. Desondanks vind ik deze erg fijn en toegegeven: erg schattig. Kosten € 3,50 per stuk.

Nog op mijn groene wishlist

  • Herbruikbaar boterhamzakje
  • RVS bestek voor onderweg
  • Herbruikbare fles voor onderweg
  • Grote herbruikbare boodschappenzakjes

Koop jij weleens zero waste items? Zo ja, heb je nog handige tips voor me? Let me know!

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *