Fijne tweedehands items #1


Tweedehands items

Je hebt geen materiële spullen nodig om van een huis een thuis te maken. Toch dragen een aantal items in mijn kamer wel bij aan het thuisgevoel. Het hoeft niet altijd duur te zijn, met een paar leuke tweedehands spullen kan je al een groot verschil maken. Vandaag deel ik mijn favoriete tweedehands items die ik laatst heb gekocht of heb herontdekt.

tweedehands items in huis kaptafel

tweedehands items in huis kaptafel

tweedehands items in huis

tweedehands items in huis kaptafel

Vintage kaptafel

Met een kaptafel creëer ik een eigen make-up hoekje. Elke ochtend doe ik hier mijn haar en make-up. De ene ochtend geniet ik ervan en de andere dag moet ik zo snel mogelijk de deur uit. Hoe dan ook, op deze kaptafel staat alles wat ik nodig heb. Bovenop de tafel staan al mijn sieraden, stylingproducten, make-up producten en mijn kwasten. In de lades heb ik haarproducten, extra make-up en andere spulletjes opgeborgen. (Het mag duidelijk zijn dat het niet altijd zo netjes is, oeps). Deze vintage kaptafel heb ik via-via gekregen. De tafel neemt vrij veel ruimte in en is een echte eyecatcher in mijn kamer. De spiegels kan je draaien zodat je jezelf van de zijkanten kan zien. Heel handig om te checken of je alles wel goed hebt geblend!

tweedehands items in huis

Tweedehands stellingkast

Deze stellingkast heb ik van mijn ouders geleend. Oorspronkelijk stonden hier alle potten en pannen in, maar ik gebruik hem als opbergruimte voor van alles. Het botanische behang maakt mijn kamer vrij druk en deze stellingkast doorbreekt het patroon. Ik heb er onder andere vega(n) kookboeken, planten en knutselspullen in opgeborgen. Onderin vind je een paar bordspelletjes en schoenen die ik alleen aandoe naar verjaardagen (want ze lopen totaal niet lekker).

tweedehands items in huis zwanen bloempot

Zwanen bloempot

Ineens was hij er: de zwanen bloempot. Ik heb deze vaak voorbij zien komen op Pinterest en Instagram en ‘moest’ het hebben. Toevallig zag ik deze op een rommelmarkt. Voor slechts € 5,- was hij van mij. Op dit moment staat er een pilea in, die ik nodig wat water moet geven. Maar ook zonder plant vind ik hem erg leuk. Je zou hem bijvoorbeeld als sieradenbakje, pennenbakje of gewoon als decoratie kunnen neerzetten. Het is een beetje kitsch, maar ik vind hem zo fout dat het leuk is.

tweedehands items in huis vintage tas

Vintage ‘aktetas’ van de kringloop

Ik heb geen idee of dit daadwerkelijk een aktetas is, volgens mij een soort knock off. De band van de tas is helemaal niet meer helemaal gaaf, daarom ga ik deze vervangen door een gouden ketting. In de tas past precies mijn laptop en er zit een zijvak in voor andere items. Wat ik altijd leuk vind bij tweedehands vondsten is dat er vaak nog wat in zit van de vorige eigenaar. Zo vond ik een paar oude boodschappenbriefjes en een oud pakje shag. Niet echt iets waar ik wat aan heb, maar wel leuk om tegen te komen.

tweedehands items in huis portemonnee

Oldskool portemonnee met bloemen

Deze portemonnee lag eigenlijk bij mijn kraam van Jouw Marktkraam. Ik heb deze via-via gekregen om te verkopen maar ik vond hem zó leuk! Stiekem had ik hem dan ook iets te hoog geprijsd zodat hij mogelijk zou blijven liggen. En hoera, hij werd niet verkocht! De portemonnee is vrij klein waardoor je geen hele unit meesleept in je tas. Deze kan ik makkelijk meenemen naar een festival en ik kan er genoeg pasjes en andere dingen in kwijt. De aktetas en deze portemonnee zijn mijn favoriete tweedehands items van de afgelopen tijd!

Wat voor tweedehands items heb jij in huis? En welke is je favoriet? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *