Jouw Marktkraam: mijn ervaring


In juli schreef ik over mijn eigen marktkraam bij Jouw Marktkraam Zwolle. De huurperiode is inmiddels voorbij en vandaag deel ik mijn ervaring én de opbrengst!

Wat is Jouw Marktkraam?

Bij Jouw Marktkraam kan je een kraam huren om je zelfgemaakte, tweedehands of nieuwe spullen te verkopen. Maak je je eigen sieraden of heb je een oog voor vintage? Dan is Jouw Marktkraam dé plek om deze spullen ten toon te stellen. Een kraam huur je vanaf € 25,- per week. De kraam kan je geheel naar eigen smaak inrichten. Je kan het weliswaar niet helemaal verbouwen, maar er kunnen wel een aantal onderdelen van de kraam veranderd worden voor een nieuwe look. Ook kan je verschillende versieringen toevoegen om je kraam wat meer te laten opvallen. Denk aan slingers, lampjes of een bordje met de naam van je kraam. De opbrengst kan je bijhouden met de Jouw Marktkraam app. Deze app wordt continue bijgewerkt en je krijgt een melding van elke verkoop, kassa!

Tip: de app van Jouw Marktkraam download je hier voor Android en hier voor iOs

Jouw Marktkraam Zwolle

Mijn ervaring en tips

Op uitnodiging heb ik vier weken een kraam gehuurd bij Jouw Marktkraam Zwolle. Via mijn kraam verkocht ik voornamelijk kleding, schoenen en accessoires. Ik had een tijd geleden mijn kledingkast opgeruimd en besloot een (flink) aantal items weg te doen. Dit waren voornamelijk kledingstukken die niet meer bij mijn kledingstijl pastte of eigenlijk nooit aandeed.  Omdat de items nog in goede staat waren besloot ik het te verkopen voor kleine prijsjes bij Jouw Marktkraam.

Items die niet goed verkochten
Aan het begin van mijn huurperiode had ik mijn kraam gevuld met een aantal boeken, woonaccessoires en hoeden. Deze items liepen totaal niet. Misschien kent iedereen het probleem met hoeden: leuk om te kopen, maar je draagt ze nooit. Ik verkocht ze niet eens voor een luttele €3.

Items die wél goed verkochten
Bij mijn kraam deden voornamelijk tassen het heel erg goed. Mijn moeder had een aantal vintage tassen die ik mocht verkopen, waardoor mijn kraam gevuld werd met (nep)leren tassen en leuke portemonnees. Maar ook schoenen, jassen, sieraden en broeken verkochten goed bij mijn kraam.

Jouw Marktkraam ZwolleJouw Marktkraam Zwolle

Tips

  1. Maak prijskaartjes voor je items. Je kan natuurlijk naamplaatjes kopen, maar met een DIY middagje heb je een flinke voorraad zelfgemaakte kaartjes voor al je spullen. Met een paar leuke prijskaartjes valt je kraam niet alleen meer op, maar scheelt het je klanten ook een hoop gepulk met stickertjes.
  2. Leg je visitekaartje neer. Heb je een eigen bedrijf, blog of webshop Dan is Jouw Marktkraam is de perfecte plek voor schaamteloze zelfpromotie. Je kraam is dan het visitekaartje (ha-ha) voor je eigen bedrijf. Klanten die je kraam leuk vinden, vinden dus waarschijnlijk je stijl of items ook leuk. Reden genoeg voor hen om even je bedrijf te checken!
  3. Doe aan acties. Een dag waarbij je 10% korting geeft kan vaste bezoekers triggeren om toch nog even bij je kraam te neuzen. Met name de laatste dagen van je huurperiode is dit een handige tip. Het kan je verkoop snel omhoog brengen en je hebt minder spullen die je aan het einde van de huurperiode naar huis hoeft te nemen.
  4. Probeer verschillende dingen uit qua inrichting met je kraam. Het stylen van je kraam is heel belangrijk. Zo merkte ik een flinke dip in mijn verkoopcijfers toen ik al mijn kleding van boven naar beneden verplaatste. Dat had ik nooit geweten als ik niet van inrichting ging switchen. Probeer dus verschillende dingen uit, de cijfers kan je gemakkelijk bijhouden met de app!
  5. Vraag aan de medewerkers van Jouw Marktkraam of je een rolletje stickers mee naar huis kan nemen. Zo kan je thuis je items helemaal verkoop ready maken en dat scheelt een hoop gestuntel met pennen en (je zelfgemaakte!) kaartjes in de winkel.

Meer tips lezen voor Jouw Marktkraam? Eerder schreef ik over mijn tips & tricks voor je eigen kraam!

Jouw Marktkraam Zwolle

De opbrengst van de kraam

De meeste items kostten bij mijn kraam zijn onder de € 5,- geprijst. Eerlijk gezegd had ik daarom van tevoren niet verwacht dat er een noemenswaardig bedrag uit zou komen. Maar tel de verkopen van schoenen, tassen en kleding bij elkaar op en dan krijg je een fijn bedragje van €194. En wat ga ik ervoor kopen? Schoenen, tassen en kleding! Maar dan natuurlijk duurzaam. Zo heb ik al eeuwen een Matt & Natt tas op het oog en ben ik verliefd op de vegan Chelsea Boots van Dr. Martens. Allebei met een flink prijskaartje rondom de € 150,- maar met de opbrengst van mijn kraam bij Jouw Marktkraam doet deze uitgave een stuk minder pijn. Ik ben sowieso van plan om in het najaar wederom een kraam te huren bij Jouw Marktkraam, maar dan met zelfgemaakte producten. Daarvan hou ik jullie natuurlijk nog wel van op de hoogte!

Wil je zelf een kraam huren? Alle informatie kan je lezen op de website van Jouw Marktkraam!

Heb jij ervaring met Jouw Marktkraam? Let me know!

*Dit is een samenwerking met Jouw Marktkraam Zwolle

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *