Lek Belt: riemen gemaakt van oude fietsbanden (+ winactie!)


Lek Belt riem zwart

Lek Belt tovert een doodgewone fietsband om tot een gave riem. Niet alleen duurzaam, maar ook heel fashionable. Ik vertel meer over het duurzame concept van Lek Belt én geef een super toffe recycelde riem weg.

Wat is Lek Belt?

Michiel en Jet zijn de trotse eigenaren van Lek Belt. Als hobby begonnen Michiel en Jet met het bewerken van fietsbanden tot riem. Deze hobby is in een jaar tijd verandert naar een heuse onderneming. Lokale fietsenwinkels doneren hun versleten of lekke banden aan Lek Belt, waarnaar Michiel en Jet deze transformeren tot riemen. Onder het genot van koffie en muziek van de platenspeler, knippen en bewerken ze alle banden zelf. Dit doen ze zodat ze precies weten waar de riem vandaan komt. Geen enkele band is hetzelfde en zo varieert elke riem van patroon, kleur of profiel. Elke riem is dus duurzaam, handgemaakt en uniek.

Lek Belt riem zwart

Waarom upcyclen?

Upcyclen is het hergebruiken of transformeren van ongebruikte producten tot iets nieuws dat van betere kwaliteit is. In plaats van een product weg te gooien, maak je er iets nieuws van. Het vernietigen of weggooien van grondstoffen kost enorm veel energie. Doordat je een product nu hergebruikt bespaar je deze energie én krijg je er iets moois voor terug. Daarnaast is het heel erg leuk om van iets ouds, iets nieuws te maken. Denk bijvoorbeeld aan de hippe bedden van pallets die je vaak op Pinterest ziet. Op deze manier geef je spullen een nieuw leven!

Lek Belt riem zwart

Lek Belt riem zwart

Uniek en duurzaam

De riemen die Michiel en Jet maken zijn stuk voor stuk uniek. Elke riem is op zijn eigen manier gemaakt. Heb je een speciaal verzoek? Dan is het mogelijk om je voorkeuren op te geven voor een bepaalde breedte, type gesp en zichtbaarheid van het profiel. Bovendien heeft elke riem zijn eigen verhaal, die ook weer terug is te zien. Zo zijn voorbanden vaker prachtig versierd met verfvlekken omdat zij altijd als eerste in de aanval moesten en zijn achterbanden vaak zachter en hebben een veel subtieler profiel, omdat ze het grootste deel van het gewicht dragen.

Lek Belt riem zwart

Win een Lek Belt riem!

Van Michiel en Jet mag ik bovenstaande Lek Belt riem weggeven aan één van jullie!

Wat moet je doen?

That’s it! Iedereen met een postadres in Nederland of België mag meedoen. De winnaar wordt 13 augustus bekend gemaakt. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres opgeeft in het daarvoor bestemde vakje. Let op: reageer binnen vijf dagen als je hebt gewonnen, anders moet ik een andere winnaar kiezen.

Wil je er zeker van zijn dat je een Lek Belt riem bemachtigd? De riemen van Lek Belt vind je op markten, winkels en in hun webshop.

 

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *