Recept: vegan sushibowl met zeewier en tofuvegan sushibowl

Vandaag deel ik het recept voor vegan sushibowl. Mega makkelijk om te maken en super lekker. Eigenlijk gooi je gewoon alle ingrediënten die je normaal gesproken in een sushiroll eet, in een grote schaal.

Ondanks dat de sushi hype inmiddels voorbij is, blijft het mijn favoriete eten. Toch kies in plaats van de all you can eat vreetschuren liever voor homemade sushi. Dan bepaal ik zelf welke ingrediënten erin zitten. Vooral als vega(n) kan het nog weleens lastig zijn om sushi buitenshuis te eten. Vaak draait sushi om de vis. Onzin! Er zijn genoeg soorten groenten die perfect zijn voor sushirolls. Zo hou ik van zeewiersalade, tofu en avocado. Inspiratie nodig? Mijn allereerste recept gaat over vier combo’s voor vegan sushi.

Toch is het best wel een gedoe, zo’n sushiroll maken. En stiekem ook best wel duur. Deze sushibowl is een goedkopere én makkelijkere optie. In plaats van klungelen met een velletje zeewier gooi je nu alles in één kom. Dat is een stuk sneller. Daarbij kan je de sushibowl zo gezond (of ongezond) maken als je zelf wilt. Voor een healthy versie vervang je de sushirijst door bruine rijst en bak je de tofu in plaats van dat je deze frituurt.

Ingrediënten vegan sushibowl

* Voor twee personen

 • Zeewiersalade
 • Sojabonen
 • Sushirijst
 • Halve komkommer
 • Rijpe avocado
 • Drie bosjes lente-ui
 • Drie wortels
 • Sesamzaadjes
 • Tofu
 • Tofu marinade: 1 el sojasaus, 1 tl ketjap, 1 tl sambal, 1 tl rookaroma

Bereidingswijze

 1. Laat de tofu uitlekken
 2. Snijd de tofu in stukjes en leg de blokjes in de marinade
 3. Kook de sushirijst volgens de verpakking
 4. Snijd de lente-ui in ringetjes, de komkommer in blokjes en rasp de wortel fijn
 5. Bak de gemarineerde tofu in een laagje (zonnebloem)olie totdat hij knapperig is
 6. Schep de rijst in een kom en decoreer deze met de komkommer, geraspte wortel, sojabonen, lente-ui, zeewiersalade, tofu en avocado.

Nu mét foto’s

Ingrediënten vegan sushibowlIngrediënten vegan sushibowlTofu marineren voor de vegan sushibowlvegan sushibowl

Eetsmakelijk! Heb je deze vegan sushibowl recept gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw favoriete sushi combinatie zonder vlees/vis? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *