Het allerlekkerste hummus recept (in vijf minuten op tafel)


hummus recept

Dit hummus recept is de allerlekkerste hummus die je ooit hebt geproefd. Ben je eigenlijk wel echt een vega(n) als je nog nooit hummus hebt gemaakt? No worries, ik maakte vorig weekend mijn eerste batch met hummus en ik ben verliefd. Ik deel mijn favoriete hummus recept! 

Of je het nou uitspreekt als hoe-moes of huh-mus, het maakt niet uit zolang je maar hummus eet. Voordat ik vegetarisch at vond ik het maar gek. Kikkererwtenpasta op brood. But I was wrong. Als je een stap zet in de plantaardige wereld dan wordt dat bakje goddelijke spread je leven. Je smeert het overal op: brood, wraps, pitabroodjes, crackers.. you name it. Een saaie gezonde wortel tover je om tot geweldige (en voedzamere) snack met dat hemelse bakje. Het is niet zonder reden dat mensen grappen maken over planteneters en hun hummus, het is echt waar.

Of ik overdrijf veel te erg en je vindt hummus wel oké. Dat is ook prima. Met dit recept komt hopelijk je liefde voor hummus tot bloei. Je kan ook een kant-en-klaar bakje uit de winkel kopen (tip: Sabra ara­bia is mega lekker). Maar als je het zelf maakt is het goedkoper, gezonder, lekkerder en heb je meer hummus. En meer is altijd beter, tenminste als het gaat om hummus.

hummus recept

Ingrediënten hummus recept

 • Blik kikkererwten á 250 gram
 • Klein teentje knoflook
 • 1 el citroensap
 • 2 el tahini
 • 2 el olijfolie (van goede kwaliteit)
 • 100-200 ml water of kikkererwtenvocht
 • Kruiden: gerookt paprikapoeder, komijn, peper en zout

Bereidingswijze

 1. Giet het blik kikkerwten leeg, maar vang het vocht op in een glas of beker. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken voor de  vegan lamingtons of vegan merengues.
 2. Spoel de kikkererwten goed om en voeg ze toe aan een blender, keukenmachine of foodprocessor.
 3. Voeg de rest van de ingrediënten toe: de citroensap, tahini, olijfolie, knoflook, kruiden en pureer.
 4. Als je alle ingrediënten hebt toegevoegd kan je de dikte aanpassen. Voeg het water of kikkererwtenvocht toe totdat de hummus de gewenste dikte heeft. Het wordt iets dikker naar verloop van tijd dus liever iets te dun dan te dik.
 5. Serveer met in een mooi schaaltje. Voor de foto voegde ik nog sesamzaadjes en olijfolie toe maar je kan ook koriander of peterselie toevoegen.

Variatietip: maak ook eens chocolade hummus!

hummus recept

Eetsmakelijk! Heb je dit hummus recept gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw go to hummus recept? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *