Ik ben jarig! | Terugblik & goals voor komend jaar


Vandaag ben ik jarig! Ik blik terug op vorig jaar en schrijf mijn doelen op voor de toekomst.

Niet te geloven zeg. Vandaag ben ik 24 jaar. Vier-en-twintig. Dat klinkt in mijn hoofd toch al enorm oud. Nu hoor het gezucht en gelach al van mensen die vinden dat ik net om de hoek kan kijken. Die vinden dat ik nog nat achter mijn oren ben. Maar voor mij is dat toch even een reality check. Vierentwintig zeg, dat ligt potverdorie enorm dichtbij de vijfentwintig. En vijfentwintig gaat alweer richting de dertig. En zo oud voel ik me nog helemaal niet. Maar goed, laten we maar bij vierentwintig beginnen. Dus hoi, ik ben Claire en vanaf vandaag ben ik vierentwintig jaar.

Doelen opstellen

Nu heb je van die mensen die doelen opschrijven voor volgende jaar. Zij maken een lijst met goals die ze graag willen behalen. Ik ben geen flierefluiter (ja, ouderwets woord), maar zoiets heb ik nog nooit gedaan. Ik was al blij als ik mijn diploma zou behalen voor mijn vierentwintigste. Nouja, dat is dan uiteindelijk niet gelukt. Daar ben ik overigens heel tevreden mee want mijn leven is op dit moment best wel leuk. Misschien zelfs wel doordat ik mijn diploma nog niet heb behaald. Doordat ik dat al moest loslaten, heb ik ook wat andere keuzes gemaakt. Het hoeft niet per se volgens een stappenplan. Ik trek gewoon mijn eigen plan. Door dit eigen plan ben ik mijn blog begonnen, naar New York gegaan en heb ik voor mezelf keuzes gemaakt die ik anders niet had gemaakt. Maar als ik een goede planner was had ik misschien iets speciaals geregeld voor mijn lezers, behalve dit artikel vol emotioneel gezwam.

24 going 25

Het leek me wél leuk om een lijst te maken met goals voor mijn vierentwintigste levensjaar. Doelen die ik wil behalen. Dingen die ik nog wil doen die ik anders niet zo snel zou doen. Misschien helpt het opschrijven wel bij het behalen van deze doelen. En anders heb ik even een goeie zelfreflectie gedaan.

1. Diploma behalen. Spreekt voor zich toch? Deze zomer wil ik knallen om mijn scriptie te behalen zodat ik mijn diploma in ontvangst kan nemen.

2. Reizen. Vorig jaar ben ik voor het eerst in mijn leven in een vliegtuig gestapt. Ik wil nog véél meer reizen. Ik snap alleen niet waar mensen altijd het geld en de tijd vandaan halen om alle reizen te maken. Waarschijnlijk heeft het voornamelijk te maken heeft met het geven van prioriteit. Als je weet dat je wilt reizen, dan zet je geld opzij en maak je tijd. Dus daar wil ik me in ieder geval op focussen. Het lijkt me tof om bijvoorbeeld te gaan backpacken in Australië of gewoon een fijne vakantie te boeken naar een warm land. Waarheen maakt me niet zoveel uit, als ik maar een nieuw plekje ontdek.

3. Mijn rijbewijs halen. Ondanks dat ik het fijn vind dat ik nooit de Bob ben, is het toch weleens tijd om mijn rijbewijs te halen. Ik ga binnenkort beginnen met mijn theorie en lessen, spannend!

4. Verhuizen. Ik ben wel toe aan een nieuwe plek en ben driftig opzoek naar een fijn plekje om te wonen. Het heeft geen haast, maar het lijkt me fijn om rond deze tijd volgend jaar ergens anders te wonen. Iets met meer ruimte graag.

5. Een fotografiecursus volgen. Hoe lang roep ik dit al? Volgens mij al vanaf ik mijn blog ben begonnen. Ik snap gewoon niets van al die gekke standen dus zo’n cursus kan ik wel gebruiken.

Verder heb ik nog wat kleinere doelen zoals het zetten van een tatoeage, het behendig worden in Google Calender, het maken van video’s, bezig zijn met creatieve dingen en ook nog even een beetje rust pakken. Iedereen die in de zomervakantie jarig is weet hoe enorm lastig het is om dan iets te organiseren.  Toch heb ik het geluk om mijn verjaardag te vieren met een paar hele leuke mensen <3

Op naar volgend jaar!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *