Recept: vegan yoghurt ijsjes met banaan en rood fruit


 

Deze vegan yoghurt ijsjes zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Met slechts een paar ingrediënten (en een paar uurtjes geduld) maak je ze!

Een recept voor super gezonde vegan yoghurt ijsjes. Hoe is het mogelijk? Zelf geef ik helemaal niks niet zoveel om gezond eten. Nou ja, ik bekijk nooit het aantal calorieën op een pakje of kies bewust een salade in plaats van friet. Die fitgirl tijd ligt ver achter me. Toch bestaat mijn dieet de laatste tijd vooral uit hamburgers, patat en pizza. Ik wijd deze gebrek aan variatie aan het weer, maar eigenlijk ben ik gewoon een beetje lui. Om dit te compenseren wilde ik zelf vegan yoghurt ijsjes te maken. Vroeger maakte mijn moeder vaak smoothies met yoghurt en sinaasappelsap. Nu is dat trouwens niet weg te krijgen, toch was dat toen heel lekker. Zoiets wilde ik maken, alleen dan bevroren!

vegan yoghurt ijsjes

vegan yoghurt ijsjes

Ingrediënten vegan yoghurt ijsjes

 • 300 ml plantaardige yoghurt (ik gebruikte Alpro ongezoet)
 • Twee bananen
 • Doosje bevroren fruit
 • Pindakaas (optioneel)
 • Zoetstof zoals agavesiroop (optioneel)

Naast deze ingrediënten heb je natuurlijk een blender en Instagramwaardige ijsvormpjes nodig. Mijn ijsvorm heb ik jaren geleden bij de Hema gekocht. Je vindt ijsvormpjes onder andere bij Xenos, Blokker of The Flying Tiger.

vegan yoghurt ijsjes

Bereidingswijze banaan yoghurt ijsjes

 1. Roer de plantaardige yoghurt goed door en voeg de helft (150 ml) toe aan de blender
 2. Breek de banaan in stukjes en blend met de yoghurt
 3. Proef of het banaan-yoghurt mengsel zoet genoeg is, voeg eventueel iets van zoetstof toe.
 4. Giet 1/3 van het banaan-yoghurt mengsel in de vormpjes
 5. Voeg wat bevroren fruit toe in de vormpjes
 6. Giet weer 1/3 van het banaan-yoghurt mengsel in de vormpjes
 7. Voeg weer fruit toe
 8. Giet de vormpjes vol met het banaan-yoghurt mengsel

Bereidingswijze rood fruit yoghurt ijsjes

 • Roer de plantaardige yoghurt goed door en voeg de helft (150 ml) toe aan de blender
 • Voeg het rode fruit toe (ik gebruikte een mix van frambozen en rood fruit)
 • Proef of de  yoghurt zoet genoeg is, voeg eventueel iets van zoetstof toe
 • Plak de plakjes banaan aan de randen van de ijsvormpjes
 • Schenk het alle yoghurt in de vormpjes

Dit is een basisrecept. Je kan natuurlijk variëren met diverse fruitsoorten en verschillende yoghurtsmaken.

Wanneer je de ijsjes hebt gemaakt kan je de ijsvorm in de vriezer zetten. Binnen 3 á 4 uur zijn ze goed bevroren. Het beste resultaat krijg je door de vegan yoghurt ijsjes de hele nacht in de vriezer te laten.

vegan yoghurt ijsjes

Het resultaat na 3 á 4 uur

vegan yoghurt ijsjesvegan yoghurt ijsjes

Eetsmakelijk! Heb je de vegan yoghurt ijsjes gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Weet je zelf nog lekkere combinaties? Let me know!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *