Recept: vegan lamingtons 


vegan lamingtons 

Vegan lamingtons zijn chocolade-kokoscakejes die je kan serveren bij de thee of koffie. Het traditionele recept bevat eieren en room. Nergens voor nodig! Ik deel het recept voor vegan lamingtons.

Een lamington is Australisch gerecht. Het zijn vierkante cakejes die gedipt zijn in chocolade en geraspte kokos. Tussen de sponsjes zit een laagje room of aardbeienjam. Het zijn een soort chocolade-kokoscakejes. Het originele recept vond ik op de Facebookpagina van Bosch. Samen met Shayra heb ik deze wat aangepast tot deze vegan lamingtons! Het recept is ontzettend makkelijk om te maken. In principe is het gewoon cake met daartussen jam, gedipt in een chocolade-kokosmengsel.

Schrik niet van de hoeveelheid ingrediënten, het meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Ik bedenk me trouwens dat dit één van de weinige bakrecepten is op mijn blog (naast de goddelijke vegan fudge brownies). Laat me weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten vegan lamingtons

Voor de cake

  • kikkerwtenvocht (van een blik kikkerwten van 250 gram)
  • theelepel vanille extract
  • theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • twee theelepels citroensap
  • 195 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker

Voor het chocolademengesel

  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 160 gram chocolade

Verder

  • jam
  • geraspte kokos

vegan lamingtons

Bereidingswijze

Voor de cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Giet het blik kikkererwten leeg en vangt het vocht op. Voeg dit vocht toe aan een kom of keukenmachine en klop het op totdat het begint te verdikken zoals eiwit. Dit duurt eventjes maar het hoort fluffy en romig te worden.
  3. Wanneer het kikkererwten mengsel fluffy is kan je de suiker toevoegen. Klop dit mengsel totdat de suiker geabsorbeerd is.
  4. Voeg het vanille-extract en citroensap toe en klop nog een paar seconden.
  5. Voeg het meel, de bakpoeder en het bakingsoda toe aan het mengsel. Schep dit voorzichtiger door elkaar heen met een spatel of houten lepel. Als het goed is vormt zich een soort beslag.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Let op: uiteindelijk snijd je de cake doormidden, mocht je dit niet willen dan kan je ook twee cakevormen bedekken met het beslag. Dan plak je later de cakevormen op elkaar.
  7. Zet de cakevorm (of vormen) voor ongeveer 35 minuten in de oven. Bekijk regelmatig. Mochten de bovenkant aanbranden, bedek de vorm dan met folie.

Voor het chocolade-kokosmengsel

  1. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen.
  2. Als de cake is afgekoeld kan je het chocolademengsel maken. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg hieraan de cacaopoeder en de poedersuiker toe. Meng dit goed met elkaar totdat er een soort icing ontstaat. Mocht het te dik worden dan kan je water toevoegen, als het te dun wordt kan je (vegan) boter toevoegen.
  3. Snijd de cake doormidden en bedek een kant met jam naar keuze. Leg de andere cake er bovenop. Snijd de cake in zes tot acht stukken.
  4. Dip elk stuk in de chocoladesaus en rol ze door de geraspte kokos.
  5. Enjoy!

vegan lamingtons

 vegan lamingtons

Eetsmakelijk! Heb je de vegan lamingtons gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *