Maandoverzicht juni: Bagels & Beans, scriptie en grotemensenbaan


Een nieuwe maand betekent ook een nieuw maandoverzicht. Ik deel alle leuke, stomme en gekke momenten van de maand juni.

Ik klink vast als een oude taart, maar wat gaat de tijd enorm snel. Het voelt alsof ik gisteren het maandoverzicht van mei in elkaar aan het zetten was. Net als vorige maand is er weer niet veel spannends gebeurt. En tóch is dit elke maand weer het best gelezen artikel. Hoe dan?

Week 1


Voor mijn opleiding had ik, naast mijn scriptie, nog één vak openstaan. Voor dit vak moest je een onderwerp kiezen en op basis daarvan vier teksten schrijven voor vier doelgroepen en vier mediaplatformen. Ik had als onderwerp anorexia en dat was nog best wel lastig gezien ik er zelf geen ervaring mee heb. Daarom besloot ik het boek ‘Niet wat jij denkt‘ van Jiami te lezen. Ik vind dit boek echt een aanrader. Jiami vertelt in haar boek heel openhartig over haar ervaring met anorexia. Het is vlot geschreven en leest fijn weg.


Ook gaf ik het eerste weekend in juni een blogtraining bij Viva Las Vega’s. Tijdens deze training presenteerde ik onder andere de bevindingen uit mijn onderzoek, maar ook tips rondom bloggen. Het was een ontzettend leuke middag en daar hoorde natuurlijk een lekkere vegan lunch bij.


Ik zag deze trouwens liggen bij de Albert Heijn, heeft iemand deze geproefd? Ik hou niet zo van zoete vleesvervangers, maar ben stiekem wel benieuwd.


Ter afleiding van mijn scriptie en herkansing besloot ik met Joey (heel burgerlijk) naar het tuincentrum te gaan. We hebben best een grote tuin, maar deze is grotendeels bestraat. Dat is niet zo handig als je houdt van plantjes, kruiden en bloemen in de tuin. Ik wil heel graag zo’n plantenbak op pootjes, alleen niet zo graag dat ik er €50,- voor neerleg. Of ben ik nou gierig?


En ik knuffelde natuurlijk heel veel met Binkie.

Week 2


Wie mij op Instagram volgt (@Clairecodi) had vast al gezien dat ik een enorme Spinner Pro ben. Via Stories liet ik al zien hoe goed ik hem kon balanceren op mijn grote teen (ja echt), maar dat viel niet bij iedereen in de smaak. No worries, dit is geen echte hater hoor maar een goeie vriendin van mij.


Na het DIY event van Viking heb ik een stempelset gekocht. Ik heb al een paar stempels gemaakt, waaronder deze Pusheen. Als ik het stempels maken wat beter onder de knie heb komt er een artikel over online. Verder heb ik deze week niet veel gedaan, dit was de week dat ik eigenlijk mijn scriptie had moeten inleveren. Alleen is dat is helaas niet gelukt, zoals ik al schreef in de update over mijn plannen voor de toekomst.

Week 3


Nadat ik de deadline van mijn scriptie had gemist wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest doen. Om mezelf op te vrolijken ging ik naar de Bagels & Beans met een vriendin. Wist je dat je de salade met kip kan vervangen door vegan kip? Zo heb je een vegan salade, super lekker!


Dit is de leenkat van mijn ouders. Niet geheel vrijwillig, maar hij zit altijd op de tuinstoel en loopt soms zelfs mee naar binnen. Volgens mij vinden mijn ouders het wel gezellig anders hadden ze hem allang weggejaagd. Ik vind het in ieder geval heel gezellig, het is zo’n lieve kat.


Met Shayra maakte ik deze week een lekker recept dat volgende week online komt. Flauw he, die sneakpeeks. Deze charmante behind the scenes had Shayra stiekem gemaakt. Foto’s maken in een klein huis kan niet zonder gekke houdingen.


Voor vaderdag kocht ik een kleinigheidje en besloot ik een kaartje te maken. Ik vind dat ieder jaar weer zo lastig met vaderdag.

Week 4


Met Shayra ging ik naar Amsterdam om te eten bij The Dutch Weed Burger Joint. Ondanks dat we ons propvol hadden gegeten moest er een ijsje bij. Sinds kort kan je bij Juicebrothers vegan ijsjes kopen. Ik vond het zelf niet heel bijzonder op de kleur na dan.


In de trein kwam trouwens deze hond even onder de stoelen door. Ik ben normaal doodsbang voor honden, maar voor dit schattige kopje smelt ik zelfs.


Voor een recept maakte ik sinds tijden weer eens tofu. Normaal gesproken plet ik de tofu tussen twee boeken maar ik had me toch een ‘geniaal idee’. Uiteindelijk bleek dit toch niet heel handig want er zat een enorme afdruk in de tofu en slechts de helft van het vocht liep eruit, oeps.


Een mega grote foto van mij mét bloemen want.. ik heb een grotemensenbaan! In de update van vorige week vertelde ik dat ik niet echt een vast plan had voor de toekomst. Ineens werd ik gebeld met een job offer. Sinds een week werk ik nu bij een website. Van Joey kreeg ik een enorme bos bloemen om het te vieren. De bos was drie keer zo groot als mijn hoofd, zo lief!


Met mijn familie vierde ik het goeie nieuws door te gaan barbecueën. Speciaal voor mij hadden ze super veel vegetarische smeersels en vleesvervangers gekocht. Een barbecue is normaal gesproken niet echt mijn favoriete plek, maar als het zo vega(n)proof is wel natuurlijk.


Gezien het feit dat ik volgende week begon met mijn werkweek, besloot ik flink vooruit te werken met mijn blog. Ik maakte een aantal recepten en zocht mijn kleding uit voor mijn kraam. Het resultaat kan je zien in mijn review over Jouw Marktkraam Zwolle.

Week 5


Kijk trouwens hoe hard mijn avocadoplant gaat! In maart plante ik de avocadopit en kijk hoe groot hij nu al is. Ik moet hem eigenlijk even overpotten..


In week vijf begon mijn eerste werkweek, vandaar de treurige hoeveelheid foto’s. Ik moest elke dag reizen naar Utrecht, waardoor ik niet veel tijd had om foto’s te maken. Vanaf deze week zit het bedrijf in Zwolle, dus dan kan ik gelukkig met mijn fiets richting werk. Dat betekent dat ik ook meer tijd heb om foto’s te maken. Dit weekend heb ik vooral series gekeken, artikelen geschreven en ben ik naar Lepeltje Lepeltje geweest in Zwolle.

Wat vind je leuker voor het maandoverzicht; vier kleine foto’s of meerdere grote foto’s?

  • Vier kleine foto’s per week
  • Meerdere grote foto’s per week

Bekijk resultaten

Laden ... Laden …

Best gelezen in juni

Wat heb jij gedaan in de maand juni? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *