Update: afstuderen, grotemensenbaan en blogplannen


Voor de één kom ik net kijken, maar toch zie ik het niet zo. Over een maand word ik alweer 24 jaar. Als je mij tien jaar geleden had gevraagd hoe mijn leven er op dit moment uitzag, dan kreeg je een uitgebreid antwoord. Misschien bevatte deze het klassieke huisje, boompje, beestje of juist een ongekende carrière. In ieder geval een toekomstbeeld met een duidelijke visie. Zo’n uitgewerkte visie ontbreekt een beetje op dit moment. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, en eigenlijk voel ik me daar wel goed bij.

Ben ik afgestudeerd?

In het maandoverzicht van mei liet ik zien dat ik bezig was met het afronden van mijn afstudeeropdracht. Voor de stichting Viva Las Vega’s maak ik een blogstrategie en een bloghandboek. Deze opdracht bestond onder andere uit doelgroeponderzoek, SEO onderzoek en meer. Toen ik vol trots mijn conceptversie inleverde bleek dat er wat mis was gegaan. Mijn plan van aanpak was ten onrechte goedgekeurd waardoor de opzet (en delen van de uitwerking) niet helemaal klopten. Tussen de conceptversie en deadline zat iets minder dan twee weken. Die periode is te kort om je onderzoek om te gooien. Dat is me dan ook helaas niet gelukt. Gelukkig heeft mijn school ‘flexibel afstuderen’. Dit houdt ongeveer in dat je zelf mag bepalen wanneer je mag afstuderen. Ik heb daarom besloten om mijn opdracht begin september in te leveren. Dan heb ik genoeg de tijd om er een mooie opdracht van te maken voor zowel de stichting als mijzelf.

Op zoek naar een grotemensenbaan

Het afronden van mijn afstudeeropdracht heeft geen drie maanden nodig. Daarom ben ik op dit moment bezig met het solliciteren naar een grotemensenbaan. Nu moet ik eerlijk toegeven dat dat best wel gek voelt na zo’n lange tijd studeren. Toch heb ik voor mijn gevoel wel genoeg in de schoolbanken gezeten. Ik heb wel zin in een uitdaging. Ik heb getwijfeld over het volgen van een master. Maar eerlijk gezegd heb ik daar op dit moment geen behoefte aan. Het lijkt me leuk om even weg te zijn van tentamens, scripties en onderzoek. Ik wil de kennis van mijn studie ein-de-lijk in de praktijk te brengen. Functies die aansluiten zijn in de richting van redacteur, communicatiemedewerker of juist iets met internetmarketing. Heb je een suggestie, laat het me dan zeker even weten 😉

Deze veranderingen zorgen er ook voor dat ik deze zomervakantie niet écht op vakantie ga. Ik wil me focussen op mijn afstudeeropdracht en het solliciteren. Ik ga natuurlijk wel leuke dingen doen, maar drie weken naar een ver oord zit er helaas niet in. Mocht je dus ook een thuisblijf vakantie hebben: I’m with you!

Wat zijn mijn blogplannen?

Mijn blog bestaat op 1 juli alweer één jaar. Het voelt als een gek idee dat ik vorig jaar met het idee speelde om een blog te starten. Achteraf ben ik zo blij dat ik mijn blog ben gestart! Ik ben zeker niet van plan om te stoppen met schrijven en fotograferen. Ik heb genoeg inspiratie sinds ik de knoop heb doorgehakt om mijn afstudeeropdracht later in te leveren. Sterker nog: er komen een aantal recepten aan. Mijn blogschema blijft op maandag en vrijdag. Wie weet dat het straks weer drie keer per week wordt, maar op dit moment vind ik twee keer prima.

Qua onderwerpen wil ik me wat meer focussen op DIY, planten en recepten. Ik wil minder beautyreviews schrijven. Ondanks dat ik make-up en verzorgingsproducten heel erg leuk vind, wil ik er alleen over plaatsen als ik echt een holy grail heb ontdekt of iets heel bijzonders. Ik merk ook dat jullie de reviews niet altijd even interessant vinden, dus daar zijn we het dan over eens. Daarnaast ben ik aan het experimenteren met een nieuwe huisstijl voor Claire Codi. Kortom: er komen nog heel veel leuke dingen aan en ik ben zeker niet van plan om te stoppen met bloggen.

Ik hoop dat je deze update leuk vond om te lezen. Wat zijn jouw plannen voor de vakantie? Let me know!

Hoofdfoto door Iris Zaagman

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *