Review: vegan zonnebrandcrème met mastiha


vegan zonnebrandcrème met Mastiha 

Nederland verandert de ene week in een tropisch paradijs en de andere week in een koud land. Of het koud of warm is: zonbescherming is ontzettend belangrijk. Het beschermt je huid tegen de straling van de zon. Vandaag deel ik mijn mening over de vegan zonnebrandcrème met mastiha. De zonnebrand bevat onder andere aloë vera en SPF 50.

De zomer draait om zon, zee en strand. Een zongebruind kleurtje hoort daar natuurlijk ook bij. Helaas niet voor deze meid. Hoe lang ik ook in de zon zit: mijn melkflessen blijven stralend wit. Ik grap weleens dat ik in de zomer van wit naar gebroken wit ga. Bruin worden lukt me gewoon nooit. Trust me: ik heb van alles geprobeerd. Als tiener vond ik het zo vreselijk dat ik me nooit insmeerde en uren in de zon bleef liggen. Het resultaat? Een rode huid in plaats van die mooie zongebruinde glow. Een keer was ik zo verbrand door de zon dat ik een week lang geen normale kleding aan kon. Mijn benen en armen waren zo pijnlijk verbrand dat ik alleen losse kleding kon dragen zonder het uit te schreeuwen van de pijn. Vre-se-lijk. Maar van die ervaring heb ik wel geleerd. Ik riskeer geen zonverbranding meer. Vanaf nu pak ik bij de eerste zonnestralen al zonnebrand. Van Treez Cosmetics mocht ik de vegan zonnebrandcrème met mastiha testen. Deze is vegan en vrij van minerale oliën en ethanolamine.

vegan zonnebrandcrème met Mastiha 

Over de zonnebrand

De zonnebrand is verrijkt met SPF 50, mastiha en aloë vera. Deze crème zorgt voor de bescherming van je huid tegen UVA- en UVB-straling. Het aloë vera extract versterkt de natuurlijke hydratatie van je huid zonder vet aan te voelen. Daarnaast zorgt de aloë vera voor een zijdezacht gevoel. De Vitamine E in deze crème zorgt voor een natuurlijke verdediging van je huidcellen. Er zit geen minerale olie of ethanolamine in. Alle producten van MastihaCare zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest. De tube bevat 150 ml.

Wat is Mastiha

Mastiha (spreek uit als “masticha”) is 100% natuurlijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat masticha anti-oxiderende, anti-bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Mastiha is een hars afkomstig van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. Door inkepingen in de boom te maken wordt de hars opgevangen. Deze hars, de mastiha, wordt gebruikt in allerlei producten, dranken en voedsel. Zo zit het onder andere in kauwgom, deodorant en shampoo. In de Europese Unie is de naam ‘mastiha’ een beschermde oorsprongbenaming en gereserveerd voor de Mastiha van Chios.

Ingrediëntenlijst

vegan zonnebrandcrème met Mastiha

De zonnebrandcrème bevat een combinatie van minerale filters en synthetische filters. Minerale filters zorgen voor een oppervlakkig laagje op je huid. Synthethische (of chemische) filters worden juist opgenomen in de huid waardoor de UV-straling wordt geabsorbeerd. Minerale filters zijn niet helemaal ‘clean’ omdat er nanodeeltjes worden toegevoegd (bron). Deze nanodeeltjes dringen dan toch in je huid. Liever geen zonnebrand die in je huid trekt? Dan kan je beter kiezen voor een zonnebrandcrème met een (nanodeeltjes vrij) mineraal filter.  Een nadeel is dat producten met deze ingrediënten vaak een witte waas achterlaten (bron).

Swatch van de vegan zonnebrandcrème met Mastiha

vegan zonnebrandcrème met Mastiha

De tube werkt gemakkelijk en hygiënisch. Ik hou zelf niet erg van sprayflacons omdat ik dan overal zonnebrand krijg. Met deze tube kan ik makkelijk doseren. De formule van de zonnebrandcrème is romig. Wanneer je hem aanbrengt voelt het als een hele dikke dagcrème. De crème is makkelijk uit te smeren, maar laat wel tijdens het aanbrengen een witte waas achter. Als je het goed uitsmeert, verdwijnt de witte waas. De crème maakt de huid zacht en gehydrateerd. Eigenlijk alsof je een reguliere bodylotion gebruikt. De meeste zonnebrandcrèmes zijn vrij oliëachtig of vettig, maar dat is deze totaal niet.

Wat me opviel tijdens het swatchen was de geur. De zonnebrand is vanzichzelf parfumvrij, maar er komt een vrije sterke geur vanaf. Het is een kruidige, plantachtige geur. Het doet mij zelf een beetje denken aan hennep? Eerlijk gezegd vind ik het niet echt een lekkere geur. Gelukkig vervaagt deze na enkele minuten.

vegan zonnebrandcrème met Mastiha

Conclusie

De vegan zonnebrandcrème met mastiha is een prima alternatief op reguliere zonnebrand. De zonnebrandcrème voedt je huid goed en maakt je huid zijdezacht. Deze variant met SPF 50 zal waarschijnlijk niet voor iedereen nodig zijn. Voor mijn lichte huid is deze hoge beschermingsfactor perfect. Het enige nadeel vind ik de geur. Ik denk dat het de geur van mastiha is die zo sterk is. Gelukkig verdwijnt deze snel. De prijs van € 18,80 vind ik wel aan de hoge kant.

De vegan zonnebrandcreme met Mastiha is verkrijgbaar bij Treez Cosmetics voor € 18,80

Dit product heb ik opgestuurd gekregen,
desondanks blijf ik altijd mijn eigen mening geven (:

 

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *