Maandoverzicht mei: eten, handletteren en afstuderen


In dit maandoverzicht blik ik terug op de maand mei. Ook heb ik een niet zo hele leuke mededeling omtrent mijn afstuderen.

Mei is alweer voorbij! In april heb ik geen maandoverzicht geplaatst omdat ik toen bezig was met de Vegan Challenge. Voor mijn gevoel was het nogal dubbelop om naast een weekoverzicht ook nog een maandoverzicht te plaatsen. Maar het maandoverzicht is back! Ik begrijp niet goed waarom maar volgens mij vinden jullie mijn maandoverzicht leuk om te lezen. Tenminste, als ik de statistieken mag geloven. De maand mei was niet heel spannend want: afstuderen.

Week 1Kijk hoe groot mijn avocadoplantje al is! Ik krijg heel vaak de vraag hoe dat precies zit met die avocadoplant. Ik heb een artikel geschreven over het groeien van je eigen avocadoplant. Wees vooral geduldig want deze pit staat er al vanaf maart. Ook maakte ik een kaartje voor Sanne van Omdat ik dat wil. Sanne maakte namelijk mijn vegan rocky road, maar dan zonder marshmallows want die kon ze niet vinden. Toevallig had ik ze wel dus ik stuurde ze naar haar via de post. Ik ben al een tijdje niet meer bezig geweest met handletteren maar ik vind het zo leuk! Ook probeer ik voorzichtig (kleine) tekeningetjes te maken.


Joey nam een satébroodje en een saucijzenbroodje mee van De Vegetarische Slager. Die zijn zo lekker! Ik vind het zo jammer dat het frikandelbroodje niet in Zwolle te koop is. Eerder kocht ik hem weleens bij Broodzaak op station maar daar is hij volgens mij weg. En dit gigantische bord is opgeschept door mijn moeder. Kijk dan hoevéél! Ik heb alles natuurlijk niet op gekregen (maar wel bijna).

Wie weet wat ik op mijn hoofd heb? In het weekend verfde ik mijn haar met henna van ColourWell en toen kreeg ik van mijn schoonmoeder deze kap. Henna moet je warm houden zodat de verf beter intrekt. Ik voelde me natuurlijk heel sexy. Op zondag had ik weer een deelvraag af dus ik beloonde mezelf met wijn, hoera! Er kwam eindelijk een beetje vaart in.

Week 2


Ik help meteen iedereen uit de droom die denkt dat ik een prachtig girlboss kantoor heb. Ik sleep mijn laptop dagelijks mee naar mijn ouders om daar te werken. Dat doe ik om school en privé een beetje te scheiden (tip van Claire). Zoals je ziet heb ik veel koffie en eten nodig om te werken aan mijn afstudeeropdracht.


Eindelijk iets leuks! Shayra en ik wilden al een tijdje naar de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam. Ze hebben daar bitterballen, kipnuggets, unionrings en nog veel meer. Alles is vegan en het is echt heel lekker. Het is wel prijziger dan de plaatselijke snackbar maar wat mij betreft is dat het helemaal waard. Ook aten we cupcakes bij Vegabond.


Dit weekend had ik ook het DIY event van Viking. Ik vond het zo leuk om even weg te zijn van het studeren en creatief bezig te gaan. Van Shayra kreeg ik trouwens deze patch. Lijkt ‘ie niet op Binkie?

Week 3

Peultjes en vegetarische shoarma
Het gaat goed met mijn groentetuintje! Nouja, zoveel staat er niet in hoor. Alleen zonnebloemen, peultjes, tomaten, bieslook en een paar kruiden. Dit zijn de peultjes en ze gaan zo hard dat we dat er een hekje achter hebben gezet. Wist je dat die peultjes zichzelf daaraan vastmaken? Geen idee hoe ze dat doen. Verder maakte Joey de vegetarische kapsalon voor luie mensen van Ikbenirisniet. Hij voegde volgens mij zelf nog wat dingetjes toe en het was zo lekker. Mocht je je ooit rot voelen: eet dit en je voelt je meteen beter.

Het Engelse Werk in Zwolle
Ik ging met Joey naar Het Engelse Werk omdat ik de neiging had om mijn laptop uit het raam te gooien. Dat is een soort park/bos in Zwolle waar je kan wandelen en fietsen. Het was zo fijn om even in de natuur rond te lopen.

Nieuwe vleesvervangers Jumbo
Jumbo heeft sinds een paar weken nieuwe vleesvervangers. De falafelburger en de vissticks zijn vegan, de nuggets helaas niet. De vissticks zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Zelfs Joey vond ze lekker (en dat zegt wat).

Week 4 & 5

maandoverzicht mei
Een Instagramwaardige flatlay toch? Ik eet met dit warme weer alleen maar smoothiebowls. Nu lijk ik een echte foodblogger maar het is vooral vanuit gemak. Je gooit gewoon alles in de blender en klaar! Ik decoreer het alleen zo mooi vanwege de foto.

maandoverzicht mei
Mijn broer Billy was jarig en ik maakte voor hem een kaartje. Ik vind het zo leuk om te doen. Van een oud-collega kreeg ik de vraag of ik een trouwkaart wil ontwerpen. Ik weet niet of ik het ga doen hoor. Meestal maak ik maar wat na van Pinterest. Maar mijn dag kon niet meer stuk. Met dit warme weer weet ik trouwens nooit zo goed wat ik moet eten. Ergens die week maakte ik de Midden-oosterse bulgur salade van De Groene Meisjes. Heel lekker maar wat mij betreft iets te gezond.

maandoverzicht mei
Ben je wel echt Nederlands als je niet hebt gebarbecued in mei? Ter compensatie van de über gezonde salade gingen we twee keer BBQ’en. Ik maakte groentespiesjes en salade, haalde burgers en worstjes in huis en zorgde voor heel veel smeersels. Als vega(n) mis je echt niets op de BBQ. In de hitte verplaatste ik mijn laptop naar buiten. Zo kan ik toch nog een beetje genieten van het weer. Wel met mijn voeten in het water en heel veel ijsblokjes. Een beetje warm vind ik lekker maar boven de 25 hoeft van mij niet perse.

Best gelezen in mei:

Plannen voor juni

Er is een fout gemaakt met mijn afstudeerscriptie waardoor ik waarschijnlijk dit jaar niet kan afstuderen. Ik baal hier heel erg van. De schuld ligt buiten mij om en dat maakt het extra lastig. De komende dagen ga ik alles op alles zetten om alsnog de deadline van 12 juni te halen. Maar eerlijk gezegd betwijfel ik of het gaat lukken. Mijn studie heeft als regeling dat je flexibel kan afstuderen, dus mocht het niet anders kunnen dan kan ik in september afstuderen. Maar het liefst studeer ik zo snel mogelijk af. Mocht je extra karmapunten willen verdienen: stuur wat goede energie mijn kant op!

Wat heb jij in de maand mei gedaan? Let me know!

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *