Mijn eerste event: DIY event met Viking


Op 13 mei was ik uitgenodigd bij het DIY event van Viking. Tijdens dit event werden er drie creatieve workshops gegeven. Zo leerde in een middag handletteren, scrapbooken en stempels maken. In dit verslag laat ik zien wat ik heb gemaakt.

Over Viking en het event

De webshop Viking verkoopt allerlei kantoorartikelen. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten papier, schrijfwaren en organizers. Als je net als ik gek bent op stationary items (hip woord voor kantoorartikelen) dan kan je hier je hart ophalen. Viking heeft vanalles om je leven georganiseerd en netjes te houden maar ook om creatief te zijn. Om dat laatste ging het DIY event van Viking. Tijdens dit event werden er drie workshops gegeven: stempels maken, scrapbooken en handletteren. Alle uitgenodigde bloggers werden opgedeeld in groepen en de hele middag werd er creatief geknutseld.Workshop 1:  stempels maken

De workshop stempels maken werd gegeven door Stefanie van Salut Stefanie. In slechts vijftig minuten leerde ze je hoe je een stempel maakt van een witte gum. Op de werktafel lagen een aantal tools om je eigen stempel te maken zoals potloden, mesjes en gutsen. Stefanie had ook een aantal voorbeelden meegenomen, zo had je in één oogopslag inspiratie. Ik wilde al heel lang zelf stempels maken, maar wist niet hoe of wat. Dankzij deze workshop kon ik het eindelijk een keertje proberen.


Op Pinterest zocht ik een plaatje van een Monstera blad. Eerst teken je op wit papier een vlak ter grootte van de gum. In dit vlak teken je de afbeelding die je op de stempel wilt hebben. Dan leg je dit papier met de getekende kant op de gum en kras je op de witte kant van het papier. Tada, de afbeelding staat gespiegeld op de gum. Met het gutssetje snijd je de vorm er voorzichtig uit. Dan is de stempel is klaar. Ik ben best wel trots op het resultaat. Vanaf nu stempel ik alles onder. Helaas voor Joey en iedereen die nu volgestempelde kaartjes gaat krijgen.

Workshop 2: scrapbooken

De tweede workshop stond in het teken van scrapbooken. Deze workshop werd gegeven door Sandra van Scrap & Co. Op tafel stonden inkt, stencils en stempels om een schrift mee te versieren. Iedereen kreeg een A4-tje en met alle benodigdheden op tafel kon je deze versieren. Ik zat in het groepje bij lieve Romy van Vaker Vrolijk die een kei in scrapbooken is, dus ik kon mooi bij haar afkijken. Eerlijk gezegd was ik er niet echt een kei in en werden mijn voor- en achterkant vooral kleurrijke clichés. Desondanks vond ik het wel leuk om te spelen met inkt. Het was best spannend om zo uit mijn comfortzone te stappen! Trouwens: voordat je denkt dat ik Romy allemaal foto’s van mijzelf liet maken: dat klopt. Maar er was ook een professionele fotograaf aanwezig.

 

Workshop 3: handletteren

De derde workshop werd gegeven door Mirjam van Handletters.nl. Een tijd terug heb ik een artikel geschreven over hoe je begint met handletteren. Ik heb dus al een beetje ervaring met handletteren, toch mocht dat de pret niet drukken! Mirjam beschreef een beetje waar ik tegenaan loop met handletteren. Als er een verjaardag is of een feestje dan pak ik al mijn handlettertools uit de kast. Maar daarbuiten deed ik niet zoveel aan handletteren. Hierdoor is het soms lastig te beginnen en oefen je niet echt. Zelf handlettert Mirjam altijd 5 minuten per dag, namelijk haar boodschappenlijstjes! Ze liet er een aantal zien en ik was meteen geïnspireerd. In de goodiebag had ze een kleine handletter-startergids gemaakt. Die heeft ze de avond van tevoren allemaal gevouwen, zo lief!

Conclusie

Dit was mijn allereerste event als blogger van mijn eigen blog. Ik vind het zo leuk om aanwezig te zijn. Door het afstuderen heb ik geen tijd voor creatieve dingen zoals handletteren. Dankzij het event van Viking heb ik meteen zin om aan de slag te gaan. Sterker nog ik heb bij Salute Stefanie een snijd je eigen stempel – pakket bestelt! In dit pakket zitten alle benodigdheden om zelf stempels te maken. Wanneer ik mijn scriptie heb ingeleverd kan ik ein-de-lijk beginnen! Hier komt dus nog een artikel over online. Daarnaast vond ik het ook inspirerend om de girlbosses te ontmoeten met hun eigen bedrijf. Hoe cool is dat?!

Wat voor creatieve dingen doe jij graag? Ben jij weleens aan de slag gegaan met één van deze dingen? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *