The Body Shop Fresh Nude Foundation – Bora Bora Tiare 002


The Body Shop Fresh Nude Foundation  

De Fresh Nude Foundation van The Body Shop belooft een egaal resultaat en hydratatie. Ik teste de foundation in 012 Bora Bora Tiare.

Een tijdje geleden teste ik The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation in Fuji Peony 01. Helaas is die na anderhalve maand alweer op. Gezien de heftige rozengeur en de prijs/hoeveelheid verhouding besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe foundation. Bij Sara van Peachy Stories spotte ik de Fresh Nude Foundation van The Bodyshop. Deze foundation is naast cruelty free ook geheel vegan. Mijn make-up stash is niet geheel vegan, maar als een product vegan is dat altijd leuk meegenomen. Wel vind ik het erg belangrijk dat een product dierproefvrij is.

The Body Shop Fresh Nude Foundation

De Fresh Nude Foundation

De Fresh Nude Foundation is beschikbaar in 16 kleuren. Deze kleuren variëren van lichte tinten tot donkere tinten. Normaal gesproken heb ik altijd de allerlichtste kleur. Maar deze was te licht voor mijn huid. Dat betekent dat kleur 010 Chelsea Porcelain wel heel licht is. Mijn keuze viel op 012 Bora Bora Tiare. De Fresh Nude Foundation heeft een luchtige formule. In de ingrediënten zit onder andere rozenwater en aloë vera. Deze twee ingrediënten zijn geschikt voor de gevoelige huid. Het effect van de Fresh Nude Foundation is semi-matte met een lichte glans.

Beloftes

  • 24 uur vochtregulerend
  • SPF 15
  • Voelt licht aan
  • Medium dekking
  • Voor alle huidtypen

De Fresh Nude Foundation zit in een glazen flacon. In de flacon zit ongeveer 30 ml aan product. Even ter vergelijking: in hun cushion foundation zit slechts 12 ml. Hierin zit dus bijna het dubbele! Op de flacon zit een plastic zwarte dop. Wanneer je deze eraf haalt zit er een pompje in. De laatste tijd zie ik vaak van die pipetjes in foundations. Heel Instagramwaardig maar ook heel onhandig. Ik smeer altijd alles eronder. Persoonlijk vind ik pompjes fijner. Als je de ingrediënten van de Fresh Nude Foundation  bekijkt kan je er een woordenboek bij pakken. Als je van natuurlijke foundations houdt kan je deze beter skippen.

Ingrediënten The Body Shop Fresh Nude Foundation Bora Bora Tiare 002

The Body Shop Fresh Nude Foundation Bora Bora Tiare 002

Swatch Bora Bora Tiara

The Body Shop Fresh Nude Foundation swatch Bora Bora Tiare 002

Tijdens het swatchen voelt de foundation waterig en dun. De formule is gemakkelijk uit te smeren. Bovenstaande swatch is van één pompje. Ik vind dit een goeie hoeveelheid en denk dat je hier gemakkelijk je gezicht (lichtelijk) mee kan bedekken. De kleur zit tussen warm en koud in. Gelukkig maar want mijn ondertoon is neutraal. Tijd om hem aan te brengen!

Resultaat van de Fresh Nude Foundation

Dit is mijn gezicht met een beetje mascara en wenkbrauwpoeder. Zoals je ziet heb ik niet veel oneffenheden of gekke plekjes. Mijn gezicht heeft soms wat roodheden zoals rondom mijn neus en op mijn wangen. Maar niets dramatisch.

Mijn gezicht met foundation. Ik gebruikte ongeveer twee pompjes. De dekking vind ik eerder medium te noemen dan licht. Mijn sproeten zijn herkenbaar, maar wel minder aanwezig. De rode plekjes rondom mijn neus zijn verdwenen. Aan de andere kant van mijn gezicht had ik een paar pukkeltjes, die vallen bijna niet meer op. Wel lijkt mijn gezicht vrij vlak. Persoonlijk zou ik wel blush en/of bronzer toevoegen wanneer ik deze draag.

Conclusie

Ik vind deze foundation heel fijn! Ik draag niet dagelijks foundation, maar als ik het draag dan grijp ik naar deze. Als ik de Fresh Nude Foundation aanbreng gebruik ik nog geen heel pompje. Normaal gesproken draag ik dus minder foundation dan op de foto hierboven. De foundation voelt hydraterend en licht aan. Het voelt eigenlijk alsof je geen foundation draagt. Ook vind ik de kleur perfect matchen met mijn huid. De kleur is niet te koel maar ook niet te warm. De foundation ruikt enigszins naar aloë vera en rozen, maar niet storend. De geur vervliegt ook na enkele minuten. Een nadeel vind ik de hoeveelheid ingrediënten. Het hoeft niet perse iets slechts te zijn, maar ik krijg er altijd een gek gevoel van. Stom eigenlijk want de foundation voelt wel heel natuurlijk en verzorgend aan. De prijs van €20,- vind ik niet heel duur omdat de prijs van vegan make-up vaker veel hoger ligt. Daarbij denk ik dat met dit flesje echt wel 5 á 6 maanden kan doen.

De Fresh Nude Foundation is te koop voor € 20,- bij The Body Shop.

Wat vind jij van het effect van de Fresh Nude Foundation? Let me know!

 

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *