Haar verven met natuurlijke haarverf van ColourWell


Ik heb mijn haar geverfd met de natuurlijke haarverf van ColourWell. In dit artikel laat ik zien wat er zo natuurlijk is aan deze haarverf en wat het resultaat is.

Wat is natuurlijke haarverf van ColourWell?

ColourWell is een natuurlijke haarkleuring. Deze haarverf bevat geen schadelijke chemicaliën zoals parabenen of chemische kleurstoffen. Bij gewone haarkleuring ruik je vaak een sterke geur zoals ammoniak. Dat is niet het geval bij deze haarkleuring. ColourWell bevat met zorg geselecteerde natuurlijke medicinale ingrediënten erkend door Ayurveda. Zo is een hoofdingrediënt bijvoorbeeld henna. Dit is een natuurlijke kleurstof afkomstig van een plant. Henna zie je bijvoorbeeld ook terug in diverse culturen voor bijvoorbeeld versiering van de handen. Maar henna is ook een veelgebruikt middel in haarkleuring. De andere ingrediënten in de haarverf zorgen voor gezonder en sterker haar. Het schijnt dat het de structuur en conditie van je haar beschermt en roos voorkomt. Naast dat het je haar verft, geeft het je haar ook een soort boost.

De natuurlijke haarverf van ColourWell belooft:

 • Voorkomt haarbeschadiging en huidirritatie
 • Voor vitaler haar, intensere kleuren en langdurige glans
 • Versterkt haar en vermindert haarverlies
 • Dekt ook grijs haar
 • Veilig tijdens zwangerschap
 • Herstelt en verbetert de structuur en conditie van je haar
 • Voorkomt roos
 • Beschermt tegen UV straling

Ingrediënten: Indigifera tinctoria (Indigo), Lawsonia inermis (Henna), Accacia concinna (Shikakai), Embalica officinalis (Amla), Rubia tinctorum (Madder), Accacia catechu (Catechu), Coffea arabica (Coffee), Eclipta Prostrata (Bhangra), Bacopa monniera (Brahmi)

Natuurlijke haarverf van Colourwell

Is de natuurlijke haarverf permanent?

De kleur van ColourWell vervaagt langzaam. Je krijgt geen uitgroei zoals bij andere haarverven. Hoe vaker je je haar wast met shampoo, hoe sneller het vervaagt. Meestal vervaagt de kleur tussen de 6 á 12 weken. Het bijzondere aan natuurlijke haarverf is dat je het kan opbouwen. De kleur wordt intenser en stralender naarmate je het vaker gebruikt. Zo kan je ColourWell om de 14 dagen gebruiken, maar ook een enkele keer per maand. Hoe vaker je het gebruikt, hoe mooier het resultaat.

Natuurlijke haarverf van Colourwell

Before haarkleuring

Vorig jaar heb ik mijn haar flink toegetakeld. Zo knipte ik het tot iets onder mijn schouders en heb ik het soort ombré geverfd. Mijn haar is inmiddels weer aangegroeid. Maar de ombré blijft. Helaas moet dit eruit groeien want het is gebleekt Tip: verf je haar nooit ombré. Sinds ik de serie Riverdale kijk wil ik heel graag rood haar. (Ja alleen vanwege de jaloersmakende haren van Madelaine Petsch). Omdat ik niet zeker wist of rood me echt wel stond ben ik gegaan voor de kleur ‘kastanjebruin’ van ColourWell. Henna staat bekend om zijn rode warme gloed. Zo kan ik dus spieken of rood haar echt wat voor me is. Mocht het niet zo zijn, dan is die gloed zo weg. Sinds mijn ombré fiasco probeer ik een beetje weg te blijven van chemische haarverven. ColourWell is uitwasbaar en mild voor je haar, ideaal om een keertje te proberen!

Natuurlijke haarverf van Colourwell

Inhoud natuurlijke haarkleuring van ColourWell

In het pakketje van ColourWell vind je:

 • 100g haarkleurpoeder
 • Paar handschoenen
 • Plastic haarkapje
 • Applicatieborstel
 • Gebruiksaanwijzing

De 100 gram haarkleurpoeder is verdeeld in twee zakjes. Hoe vaak je daarmee kan doen hangt af van je haarlengte.

 • Kort haar: 30 -50 gram
 • Schouderlang haar: 50 – 80 gram
 • Lang: 80 – 100 gram

Nu moet ik eerlijk zeggen dat deze verhoudingen niet helemaal kloppen. Zo kon ik met één zakje (ter waarde van 50 gram) mijn hele haar verven. Mijn haar komt over mijn bh bandje en valt dus onder de categorie ‘lang’. Misschien ligt dit ook aan hoe je de haarkleuring verdeelt.

Natuurlijke haarverf van Colourwell

Natuurlijke haarverf van Colourwell

Stap voor stap kleuren

 1. Was je haar met shampoo (gebruik géén crèmespoeling)
 2. Meng ColourWell met warm water tot een soort pasta. Ongeveer 150 ml per 50 gram.
 3. Laat deze pasta 10 minuten trekken
 4. Breng de haarverfpasta aan op handdoekdroog haar
 5. Zet de haarmuts op (eventueel aluminiumfolie)
 6. Laat de hennapasta een uur in het haar trekken. De laatste vijf minuten haar en hoofdhuid verwarmen met haardroger (muts ophouden)
 7. Laat afkoelen
 8. Haren spoelen en wassen met shampoo

Nu heb ik het geluk dat mijn schoonmoeder regelmatig haar haar met henna verft. Zij kon mij helpen met de verschillende stappen. Zo wist ze precies hoe dik de pasta moest zijn en hoe je het aanbrengt. Zelf ben ik gewend met ‘normale’ haarverf dat je het even mengt en verdeelt over je hoofd en haar. Met henna moet je wel iets preciezer werken. Ik raad dus aan om je moeder/vriendin/oma in te schakelen tijdens het verven.

After

Natuurlijke haarverf van Colourwell

Natuurlijke haarverf van Colourwell

Dit is het resultaat direct na het verven met de natuurlijke haarverf van ColourWell. Wat is rood haar ontzettend lastig om te fotograferen. In het ene licht is het bruin, in de ander net oranje en in de ander weer knalrood. Wel is altijd zo dat de kleur wat dieper wordt na 24-48 uur. Hieronder heb ik een foto toegevoegd zoals mijn haar er de volgende dag uitziet.

Resultaat na natuurlijke haarverf van ColourWell

Conclusie en ervaring met de natuurlijke haarverf

Het resultaat van de natuurlijke haarverf van ColourWell was in eerste instantie niet wat ik had gehoopt. Ik had verwacht dat de haarverf donkerder en feller zou uitpakken. Pas na 24 uur was het precies wat ik in mijn hoofd had. De rode kleur lijkt heel natuurlijk, alsof het van mijzelf is. Voor natuurlijke haarverf geldt dat je het moet opbouwen. Hoe vaker je je haar verft, hoe intenser en mooier de kleur. Toch vind ik het resultaat na de eerste keer al heel mooi. Mijn haar lijkt qua kleur egaler, stralender en glanzender. Ook voelde mijn haar na afloop verzorgd en sterk aan. Dit gevoel heb ik niet zo snel bij ‘chemische haarverf’. Het lijkt eerlijk gezegd alsof mijn haar een goeie boost heeft gehad. Het ziet er net even wat stralender uit.

Wel moet ik toegeven dat het verven met henna nog een aardig klusje was. Zo was ik (oke schoonmama) ongeveer twee uur bezig met het verven van mijn haar. Hierbij reken ik het maken van de pasta, het in laten trekken van de verf, het föhnen en uitspoelen en wassen. Niet iets wat ik graag maandelijks doe, laat staan om de twee weken. Maar het effect vind ik wel erg mooi. Bij normale haarverf is de kleur algauw hard en kan je meteen zien dat iemand het heeft geverfd. Bij henna heb je dit effect niet. Ik heb nog een zakje met 50 gram over dus ik denk dat ik het na een tijdje nog een keer ga doen. Ik ben fan!

De natuurlijke haarverf van ColourWell vind je online voor € 17,95, bijvoorbeeld in de webshop van Enjoy Divine Nature.

Wat vind jij van het resultaat van de natuurlijke haarverf van ColourWell? Let me know!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Enjoy Divine Nature

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *