Review: dierproefvrije producten van Erica Kruiderijen


Erica reinigingsproducten

Van Erica kreeg ik een aantal producten opgestuurd om te reviewen. Een aantal weken heb ik deze producten getest.

The Hills is geen programma die je kijkt voor de meest diepzinnige quotes. Maar deze van Diane von Furstenberg is me altijd bijgebleven:

The most important relationship in your life is the relationship you have with yourself

Zelfliefde is enorm belangrijk. Pas als je van jezelf houdt, dan kan je van een ander houden. Toch heeft dit niet altijd de prioriteit. Als ik naar mezelf kijk ben ik ‘te druk’ om even rust te nemen of om een marathon te houden (met series welteverstaan). Het mag niet want er moet nog zoveel. Dus dan spendeer ik mijn zondag werkend achter mijn laptop in plaats van voor de televisie. Ontzettend zonde want ik merk dat zo’n dagje relaxen me juist zoveel goeds kan doen. Dus vanaf nu plan ik elke zondag een chilldagje in. Wat zegt nou meer me time dan jezelf verwennen met (h)eerlijke producten? Van Erica kreeg ik een aantal producten opgestuurd om te testen. Reden genoeg om dus een me time dagje in te lassen!

Over Erica

Erica verkoopt alleen dierproefvrije cosmetica en gezichts- en huidsverzorging. In hun fysieke winkels en online vind je hun uitgebreide assortiment. In hun producten wordt alleen gebruik gemaakt van kruiden, planten, etherische oliën en biologische culturen. Geen enkel product bevat gekke chemische stofjes of ingrediënten waarvan je de naam niet kent. Groene meisjes kunnen hier hun hart ophalen want Erica werkt met groene energie, doet aan recycling en maakt gebruik van afbreekbare reinigingsmiddelen. Kortom: een groen merk dat de spotlight verdient.

Producten van Erica

Erica producten

Als eerste kreeg ik van Erica deze drie producten opgestuurd:

  • Tea Tree reinigingsschuim
  • Abrikozen gezichtspeeling
  • Magnesium olie

Erica tea tree reinigingsschuim

Tea Tree Reinigingsschuim

Ik vind het heerlijk om make-up aan te brengen. Toch ben ik ook blij als het masker eraf is. Vooral omdat ik dan heerlijk in mijn ogen kan wrijven zonder risico op panda ogen. De Tea Tree Reinigingsschuim is speciaal voor de vette en zuivere huid. Eerlijk gezegd heb ik eerder een gevoelige en droge huid. Desondanks vind ik deze fijn werken. De reinigingsschuim ruikt naar tea tree en dat vind ik zelf altijd een mix tussen planten en munt. Ik gebruik eerst kokosolie om mijn mascara eraf te halen. Om de olie te verwijderen gebruik ik deze reinigingsschuim. Na gebruik voelt mijn gezicht gereinigd zonder te trekken. Voor dagelijks gebruik vind ik hem iets te heftig schoonmaken maar voor om de dag werkt hij goed.

De reinigingsschuim is helaas niet vegan gezien de whey (melkeiwit) dat erin is verwerkt.

Ingrediënten: Glycerin, Aqua, Whey*, Decyl Glucoside, Alcohol, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Betaine, Melalceuca Alternifolia Leaf Oil, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Limonene

** Alle geuren van Erica zijn opgebouwd uit natuurlijke etherische oliën en extracten

Erica gezichtspeeling

Abrikozen gezichtspeeling

Met mijn droge huid heb ik best wel snel velletjes, vooral rondom mijn slapen en neus. De abrikozen gezichtspeeling gebruik ik nadat ik mijn make-up heb verwijderd. Deze peeling bevat onder andere abrikozenpitolie en bijenwas. De structuur is romig maar de formule bevat kleine pareltjes die ervoor zorgen dat je huid goed gescrubt wordt. Persoonlijk hadden deze parels voor mij nog wel iets groffer gemogen zodat de velletjes helemaal verdwijnen. Na afloop heb ik niet het gevoel alsof mijn huid zijdezacht is. Misschien is deze beter geschikt voor een hele gevoelige huid.

De gezichtspeeling is helaas niet vegan gezien de bijenwas die erin is verwerkt.

Inrediënten: Aqua, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Glycerin, Alcohol, Cera Alba, Copernicia Cerifera Wax, Oleyl Erucate, C14-22 Alcohol, Cetereayl Alcohol, Glyceryl Stearate, C12-20 Alkyl Glucoside, Decyl Glucoside,Sodium Stearoyl Glutamate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum**, Oryzanol, Xanthan Gum, Sodium Ansinate, Sodium Levulinate, Lactic Acid.     ** Alle geuren van Erica zijn opgebouwd uit natuurlijke etherische oliën en extracten

Erica magnesium olie
Magnesiumolie spray

Doordat ik bezig ben met afstuderen zit ik voornamelijk achter mijn laptop. Heel slecht, I know. Hierdoor heb ik vaak last van mijn rug en/of nek. Magnesium is een mineraal dat hierbij kan helpen. Dit mineraal verzorgt onder andere stijve en zwaarbelaste spieren. Een tekort hebt aan magnesium merk je onder andere door spierkrampen, rugpijn maar ook spastische darmen. Zie dit artikel voor meer symptomen van een magnesium tekort.

Magnesiumolie is eigenlijk geen echte olie. Het is water waarin magnesiumvlokken zijn opgelost. In het flesje zit 150 ml en per beurt spray je ongeveer 4 á 5 keer. Joey was de pineut en mocht mijn rug en nek insmeren met de het magnesium olie. Hoera, een kleine massage. Het tintelt een beetje gekkig. Denk aan een soort spierbalsem maar dan zonder de warmte. Eerlijk gezegd voel ik nog geen vermindering in spierpijn. Wat dus betekent dat Joey mij wat vaker moet masseren.

De magnesiumolie is vegan.

Ingrediënten: 31% magnesiumchloride, aqua

Cadeautjes met rozen

Erica roos cadeauverpakking

Erica roos cadeauverpakking

Van Erica kreeg ik ook een cadeauverpakking in het thema ‘rozen’. In deze verpakking zat een douchegel en rozenblaadjes. Ik koop graag cadeautjes voor een ander, maar ook voor mezelf. Zo durf ik schaamteloos te zeggen dat ik weleens bij de kassa ja-knik als ze vragen of iets een cadeautje is. Ik hou heel erg van uitpakken. Niet heel milieuvriendelijk, sorry. Gelukkig is deze verpakking wél milieuvriendelijk. Dit setje is leuk om jezelf cadeau te geven of bijvoorbeeld je moeder. Tip: 14 mei is het Moederdag!

Erica rozen douchegel

De douchegel ruikt erg sterk naar rozen. Toegegeven: daar moet je van houden. Nu wil ik geen irritante zero waste hippie zijn, maar eerlijk gezegd gebruik niet zo graag douchegels. Sinds ik shampoo bars ben gaan gebruiken ben ik helemaal team zeep. Toch ziet de verpakking van deze douchegel er een stuk leuker uit dan die van een blokje zeep. Het oog wil toch ook wat. Daarom zou ik deze cadeauverpakking eerder aan iemand geven die er wel dol op is.

Ingrediënten: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Lactic Acid, Sodium Chloride, Rosa Damascena Oil, inulin, Glyceryl Oleate, Glycerin, Parfum, Sodium Leavulinate, Cinnamic Acid, Limonene, Geraniol, Citronellol, Citral 

 

Erica rozenblaadjes

Van het zakje rozenblaadjes ben ik wel een enorme fan. Je kan de fotogenieke rozenblaadjes gebruiken als decoratie voor een gerecht of als decoratie in huis. De geur van de blaadjes zou je kunnen verwerken in potpourri of in je kussen. Daarnaast kan je er ook thee van trekken. Voeg wat rozenblaadjes bij andere losse thee en stop dit theemengsel in een thee ei. Zo heb je je eigen gemaakte rozenthee, hoe lekker. En niet geheel onbelangrijk: ook heel fotogeniek.

De losse producten vind je vanaf  € 6,95 in de shop. Het rozen cadeaupakket is te koop voor € 7,95. De producten van Erica vind je in verschillende vestigingen en online.

*Deze producten heb ik opgestuurd gekregen
dit beïnvloed mijn mening niet

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *