Vegan eetdagboek #4 van de Vegan Challenge


Eureka Zwolle

Het laatste eetdagboek van de Vegan Challenge. Op 30 april is namelijk de Vegan Challenge afgelopen. In dit eetdagboek laat ik zien wat ik in de laatste week van de challenge heb gegeten.

De maand april is voorbij en dat betekent ook dat de Vegan Challenge erop zit. Dertig dagen lang heb ik veganistisch gegeten. Oké, met hier en daar een paar foutjes. Zo heb ik me weleens vergrepen aan een gekookt eitje of wist ik onderweg echt niet wat ik moest eten. Maar ook dat liet ik elke week eerlijk zien in mijn eetdagboek. De laatste week heb ik extra mijn best gedaan en ik kan zeggen dat ik de hele week niet heb gecheat, hoera! Ik laat je zien wat ik heb gegeten in dit eetdagboek.

Eetdagboek laatste week van de Vegan Challenge

 

Eetdagboek maandag Vegan Challenge

Maandag

Maandag was echt een kut rotdag. Ik stond om half zeven op om naar stage te gaan. Eenmaal op station bleek dat de trein niet reed. Ik kon dus niet naar stage en moest vanuit huis werken. Geen probleem, alleen de bus richting huis reed ook niet waardoor ik een halfuur moest lopen naar een rijdende bus. Uiteindelijk was ik pas rond negen uur ’s ochtends weer terug (ik heb dus anderhalf uur ‘verspild’). Dus dat was stom. Thuis had ik zoveel honger dat ik een enorme bak havermout naar binnenwerkte met aardbeien en banaan.

Als tussendoortje maakte ik een sandwich met avocado, sla, rauwkost en paprika. Het ziet er niet uit maar het was mega lekker. Ondertussen was ik gewoon bezig met mijn afstudeeropdracht. Ik had nog falafel over van vorige week dus ik lunchte met een pita. En ja ik at wéér pizza. Ik had een rotdag, dus dan mag het toch? Joey maakte een soort Indiase pizza met allerlei kruiden en groente. Een vegan pizza is volgens mij veel gezonder dan normale pizza toch? Ik doe trouwens ananas op mijn pizza. Ik vind dat zo lekker! Maar ik hoor dat er mensen zijn die dat echt te ranzig vinden. Hoor jij daarbij?

Eetdagboek dinsdag Vegan Challenge

Dinsdag

Vandaag was het Viva Las Vega’s kantoor dicht dus ik werkte weer thuis. Als ontbijt at ik weer havermout met aardbeien en banaan. Ik gooi er altijd zoveel toppings overheen dat je niet meer kan zien dat er havermout onder zit. Omdat ik heel veel aardbeien had, at ik het ook op crackers met suiker. Dat is zó lekker! Tussendoor werkte ik wederom aan mijn opdracht en nam ik een paar interviews af. Als lunch at ik twee harde bolletjes met hummus en rauwkost. Die groene dingetjes zijn trouwens kiemen. Ik had ze stiekem gekocht omdat ze fotowaardig waren maar ze zijn heel lekker. Dit koop je gewoon bij de Albert Heijn hoor. Maar ik ben van plan om mijn eigen kiemen te kweken. Als avondeten at ik weer bulgursalade. Joey die werkte namelijk ’s avonds en dit kon ik vooraf voor hem en mij maken. Heel huisvrouwwaardig toch?

Eetdagboek woensdag Vegan Challenge

Woensdag

Het Viva Las Vega’s kantoor was weer open! In de trein ontbeet ik met twee boterhammen met *drumroll* boterhamworst en jam. Hé het is in ieder geval geen hummus of pindakaas. Ik doe mijn best. Als lunch at ik aspergesoep en een paar boterhammen met allerlei smeersels. Zo stond er onder andere muhammara, guacamolé en vegan paté op tafel. Als tussendoortje at (of nouja dronk) ik een perensmoothie. Joey en ik waren allebei laat thuis en ik wilde makkelijk koken (en stiekem gewoon frietjes). Dus het werd groenten uit de oven, een vegan schnitzel van Tivall en frietjes. Ik had alleen teveel rozemarijn gebruikt waardoor de groenten helemaal niet lekker waren, balen! Ben ik trouwens de enige die champignons zo heel opeet? Ik vind champignons echt heerlijk.

Eetdagboek donderdag Vegan Challenge

Donderdag

Op donderdag ontbeet ik met havermout, banaan en blauwe bessen. Deze waren vorige week in de aanbieding dus ik sla dan altijd heel veel in en gooi alles in de vriezer. Zo, even een bespaartip van mij. Als lunch at ik weer twee harde bolletjes met hummus en kiemen. Ik ben echt om: ik hou van kiemen! Als tussendoortje at ik een hele bak blauwe bessen leeg. Het idee was om een handje te pakken maarja als ik er eenmaal aan begin.. Zonde want zo’n bakje is echt €3,-. Als avondeten maakte ik de Midden-Oosterse curry van De Groene Meisjes. Ik gebruikte in plaats van havermelk een blikje kokosmelk en ik gooide er een handje rozijnen doorheen. Mijn foto lijkt trouwens totaal niet op die van De Groene Meisjes, maar dat mag de pret niet drukken.

Eetdagboek vrijdag Vegan Challenge

Vrijdag

Ik ontbijt met een hele mango, havermout en lijnzaad. Zie je trouwens hoeveel fruit ik eet? Ik ben echt trots op mezelf. Vandaag was een super leuke dag, want ik had afgesproken met Romy van Vaker Vrolijk in Amsterdam. We gingen onder andere langs de Lush, NYX en The Body Shop. Ik mocht het lunchplekje uitkiezen dus ik koos natuurlijk een plek waar je vegan kon eten. Vegabond it is! Ik hoorde namelijk ook dat je hier wat vegan spullen kan kopen zoals edelgist en vegan kaas. In Zwolle kan je die dingen niet vinden dus ik was in een walhalla! Ik nam onder andere liquid smoke mee. Hier komt nog een blog over online. Als lunch nam ik drie (te fotogenieke) springrolls met avocado, wortel, rode kool en meer. Eenmaal thuis warmde ik de curry van gisteren op en lag ik rond half 11 alweer in bed. 

Zaterdag

De sojamelk was helaas op dus ik ontbeet met drie maïsboterhammen. Ik kan nooit beleg kiezen dus ik doe altijd vanalles. De ene boterham met boterhamworst en mosterd, de ander met avocado en tomaat en de laatste met hummus en kiemen. Tussendoor werkte ik aan mijn blog. Zaterdag is namelijk mijn blogdag en was ik vooral bezig met fotograferen. Als tussendoortje at ik een bapao broodje. Ik heb drie keer gecheckt of hij vegan was, maar volgens mij wel. Ik weet het: niet heel gezond, maar wel lekker. De lunch was een beetje chaotisch want ik deed weer 101 dingen tegelijk. Ik propte snel twee crackers naar binnen (met tapenade en tomatensalsa) en een boterham met hummus. Als avondeten maakte Joey lasagne. Ik had bij Vegabond ook een vegan mozzarella-kaasje gekocht. De lasagne was oké, niet heel lekker. De kaas smolt wel heel erg goed. Toch smaakte het een beetje .. flauw? Ik werd er eerlijk gezegd een beetje misselijk van. Niet echt een succes dus.

Zondag

De laatste dag van de Vegan Challenge! Het voelde best wel gek dat dit de laatste dag was. Ik ontbeet met Alpro kwark, mango, blauwe bessen, lijnzaad en chocola. Chocola als ontbijt mag gewoon op zo’n dag. Als tussendoortje at ik twee kaiserbroodjes. Die zijn vegan hoera! De broodjes besmeerde ik met de salsa van de Appie (zie foto hierboven), hummus en kiemen. Ik denk echt dat kiemen mijn nieuwe favoriet zijn. In de middag had ik afgesproken met Saskia. We hadden namelijk gereserveerd bij Eureka. Dit is een sociaal-culturele vereniging in Zwolle. Op zondag organiseerden ze een vegan proeverij. Er komt hier nog een artikel over online dus ik wil niet teveel vertellen. We aten onder andere taco’s, burrito’s en heerlijk kokos/chocolade ijs. Eenmaal thuis zat ik propvol maar toch wist ik nog een hamburger naar binnen te werken, oeps. Er is bij mij altijd plek voor meer eten.

En nu? Blijf ik veganistisch eten?

Ik krijg heel vaak de vraag wat ik ga doen na de Vegan Challenge. Blijf ik veganistisch eten of word ik weer vegetariër? Allereerst wil ik zeggen dat ik de Vegan Challenge leuk vond om te doen. Oké, aan het begin van de challenge vond ik het wat minder leuk. Zo droomde ik de eerste paar dagen van feta en gekookte eitjes. Aan het begin is het echt uitzoeken wat je wel en niet kan eten. Zelfs nu weet ik echt nog niet alles. Ik maak nog steeds foutjes of vergis me in bepaalde ingrediënten. Maar dat hoort erbij. Het heet niet voor niets de vegan challenge. Daarbij weet ik nu veel meer dan aan het begin. Wat mij opviel is dat ik gezonder ben gaan eten en vooral meer groenten. Ik at vaker een salade en topte mijn brood ook af met verschillende groentes. Wel vind ik het qua avondeten nog steeds moeilijk. Daar moet ik nog echt mijn draai invinden. Het zijn weer hele andere smaken die ik kan ontdekken en nieuwe kooktechnieken. En laat ik nou net niet zo’n held in de keuken zijn.

En nu? Ik blijf zoveel mogelijk veganistisch eten, maar dan wel op mijn eigen tempo. Tijdens deze challenge was ik af en toe echt te streng voor mezelf. Dan kon ik blijven mokken omdat ik iets had gegeten wat niet vegan was. Dat is niet hoe ik in het leven wil staan. Als ik veganistisch wil eten dan wil ik dat doen uit motivatie en niet uit woede. Daarom blijf ik zoveel mogelijk veganistisch eten, maar wel stapje voor stapje. Niet alles op één dag, maar langzaamaan verschillende producten en recepten uitproberen. Dankzij deze challenge ben ik gemotiveerd om steeds meer te experimenteren. Sterker nog: Joey en ik hebben zondag uitgroepen tot vegan dag! Op zondag hebben we namelijk alle tijd om te koken en te experimenteren. Ik stop dus zeker niet met veganistisch eten, het begint pas net. Kortom: deze vegan challenge heeft er wel voor gezorgd dat ik meer plantaardig ga eten, maar dan wel op mijn eigen manier. En heel mooi resultaat, toch?

Mocht je het gemist hebben:

Ik hoop dat je het leuk vond om wekelijks mijn eetdagboek te lezen van de Vegan Challenge! Hoe heb jij het ervaren? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *