DIY: vegan geurkaarsen maken


DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

Zelf geurkaarsen maken is makkelijk en leuk. Met slechts drie ingrediënten kan je eenvoudig zelf vegan geurkaarsen maken. Ik laat je zien hoe!

Ik wilde graag zelf geurkaarsen maken. Deze week liet ik zien wat ik had geshopt bij Bespoke By You. Dit is een webshop met natuurlijke beautyproducten. Ik bestelde onder andere sojawas. Gezien de kritieke situatie van de bijen wilde ik graag wat minderen met honing en bijenwas. Daarbij vind ik het heel leuk om een DIY te proberen. Geurkaarsen maken duurt maar een paar minuten. Leuk als cadeautje of gewoon voor jezelf.

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

Benodigdheden

  • Sojawas
  • Etherische olie
  • Kaarsenlont

That’s it! Sojawas en een kaarsenlont kan je online en bij een aantal kaarsen/knutselwinkels vinden. Je kan voor deze DIY ook bijenwas gebruiken maar dat is niet vegan. Qua etherische oliën kan je zelf een geur kiezen. Ik heb zelf lavendelolie gebruikt. Lavendel staat namelijk bekend om zijn ontspannende werking. In de tijd van afstuderen kan ik wel wat ontspanning gebruiken.

Geurkaarsen maken in vier stappen

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

1. Weeg de hoeveelheid sojawas af. In mijn zak zat ongeveer 250 gram. Nu dacht ik dat 80 gram wel genoeg zou zijn voor twee potjes. I was wrong. Uiteindelijk had ik aan 250 gram nog niet genoeg. Ik denk dat je met 250 gram net één grote kaars kan maken.

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas
2. Zet de potjes klaar. Tip: maak twee lange satéprikkers aan elkaar vast en zet de lont in het midden. Op die manier blijft de lont op zijn plek en voorkom je dat hij ineens verschuift als je de was toevoegt.

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas
3. Smelt de sojawas au bain-marie (met een kom boven een pannetje warm water). Roer goed door totdat alle was is gesmolten. Voeg nu ook de etherische olie toe (optioneel).

Kaarsen maken met sojawas
4. Haal de pan van het vuur en giet voorzichtig(!) de was in de potjes. Laat een aantal uur uitharden.

Ik heb zelf een geurkaars met lavendel olie gedaan en de ander zonder. De kaars met lavendelolie heb ik in de slaapkamer gezet. Deze brand als ik nog even ga lezen zodat de kamer heerlijk ruikt. Binkie is in ieder geval fan van de heerlijke lavendel geur.

Zoals je ziet zijn de kaarsen heel eenvoudig om te maken. Je hoeft alleen de sojawas te smelten en deze in een potje naar keuze te gieten. Om deze DIY uitdagender te maken zou je eventueel verschillende oliën kunnen toevoegen. Verander de looks door een gek potje te kiezen. Wat dacht je van een theekopje of een mason jar. Je kan het potje ook kunnen versieren met een leuk papiertje of verf. Hoe leuk is het ook om deze zelfgemaakte kaars cadeau te geven? Ik zou er in ieder geval heel blij van worden. Pinterest is zeker een bron van inspiratie. Psst: Moederdag is op 14 mei!

DIY geurkaarsen maken zonder bijenwas

Heb jij weleens zelf geurkaarsen gemaakt? Let me know!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *