Natuurlijke beautyproducten | Vegan geurkaars | DIY highlighter | Slaapspray


Bestelling van natuurlijke beautyproducten bij Bespoke By You

Laatst plaatste ik een bestelling bij de webshop Bespoke By You. Ik laat je zien welke natuurlijke beautyproducten ik heb bestelt. Met deze producten maakte ik ook drie leuke DIY’s.

Over Bespoke By You

Bespoke By You is de webshop van Galina. Hier vind je alles wat je nodig hebt om zelf beauty-, lifestyle- en zelfs schoonmaakproducten te maken. Because why not make it yourself? In de shop vind je alle ingrediënten om mee aan de slag te gaan. Deze zijn niet alleen lief voor het milieu, maar ook voor jezelf. Tegenwoordig stellen producten niet zoveel voor als je naar de ingrediënten kijkt. Vaak betaal je voor de marketing. Als je de producten zelf maakt weet je precies wat er in zit en (niet geheel onbelangrijk) wat er níet in zit. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en dierproefvrij en een gedeelte van het assortiment is vegan. 

Waarom zou je zelf beauty-, lifestyle- en schoonmaakproducten maken? Als je je eigen producten maakt is het aangepast aan jouw huidtype, weet je precies wat erin zit en ben je goedkoper uit. Mocht je (net als ik) geen DIY-er zijn, dan kan je de blog raadplegen. Hier vind je meer dan 70 recepten gemaakt met natuurlijke beautyproducten om mee aan de slag te gaan. Maar ook op Pinterest vind je genoeg inspiratie. Reden genoeg voor mij om een flinke bestelling te plaatsen. 

Mijn bestelling met natuurlijke beautyproducten

Shoplog met natuurlijke beautyproducten

In mijn bestelling zaten de volgende producten:

 • Twee flesjes avocado-olie
 • Sojawas
 • Merlot mica
 • Kaoline klei
 • Etherische olie lavendel
 • Dr. Bronner’s zeep Citrus-Orange
 • Sericiet mica
 • Zijde mica
 • Twee minerale potjes met zeef

Avocado-olie

Avocado-olie

Ik heb best wel last van hoofdhuidstruggles. Mijn hoofdhuid voelt droog en soms heb ik schilfers. Galina gaf me als tip deze avocado-olie te mengen met kokosolie voor een makkelijk en fijn haarmasker. De olie kan diep in je hoofdhuid binnendringen dankzij de enkelvoudig onverzadigde vetzuren van de avocado-olie. Op die manier wordt je hoofdhuid en haar weer gehydrateerd. De antioxidanten in de olie stellen je huid en haar in staat zichzelf te repareren.

Sojawas

Sojawas

Vegan geurkaars maken met natuurlijke beautyproducten

In kaarsen wordt vaak bijenwas verwerkt. Mocht je hier niet zo’n fan van zijn dan kan je sojawas gebruiken. Met sojawas kan je heel gemakkelijk je eigen vegan kaars maken. Hier komt nog een DIY van online. Hierbij alvast een preview. Ik vind het zelf een fijn en diervriendelijk alternatief.

Merlot mica

mica met paarse kleur

Mica is fijn poeder gemaakt van mineralen. Deze mica is dieppaars met rode ondertoon. De mica is non-bleeding en kan worden verwerkt in CP zeep voor de mooiste kleuren. Ik gebruikte de mica bijvoorbeeld in mijn DIY voor vegan lippenbalsem. Zo heb ik lippenbalsem met een mooi paars kleurtje.

Kaoline klei

natuurlijke beautyproducten kaolineklei

Kaoline klei heeft een reinigende werking. Het wordt vaak gebruikt in cosmetica omdat het geschikt is voor elk huidtype. De klei remt de talgproductie waardoor je huid er minder vet en shiny uitziet. Dankzij zijn witte kleur is het tevens een (natuurlijke) kleurstof voor zeep. Daarnaast vormt het een basis voor minerale cosmetica zoals foundation. Je kan kaoline klei gebruiken voor:

 • Zeep
 • Scrub
 • Gezichtsmaskers
 • Haarmaskers
 • Tandpasta en mondverzorging

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen wilde plannen hiermee heb, maar er komt nog een DIY aan. 

Etherische olie lavendel

Etherische olie lavendel en DIY slaapspray

Ik ben helemaal niet zo van de wierrook/oliën/geurwax, maar deze etherische olie wilde ik heel graag hebben. Ik ben dol op lavendel. Naast zijn lekkere geur kan je het ook gebruiken vanwege zijn kalmerende werking. Bij brandwonden, irritaties, insectenbeten, zonnebrand en wondjes zorgt lavendel ervoor dat de huid sneller geneest. Ik gebruikte de lavendel olie meteen voor een DIY slaapspray. Even lavendeolie mengen met alcohol denat, gedemineraliseerd water en klaar. Je zou er eventueel nog een leuk etiket omheen kunnen doen.

Dr. Bronner’s zeep Citrus-Orange

Dr Bronner's zeep

Deze zeep is volgens mij de holy grail van Galina. Op haar blog staan namelijk meer dan 18 toepassingen van de zeep. De zeep is gemaakt van kokosolie, palmolie, olijfolie, water, plantaardige glycerine, hennepzaadolie en jojoba olie. Deze variant bevat ook citroenschilolie en sinaasappelschilolie. De zeep is fairtrade, biologisch en gemaakt met liefde voor mens, milieu en dier. Je kan er onder andere body wash, wasmiddel, allesreiniger en shampoo mee maken. Maar hij is ook prima voor onder de douche. 

Sericiet mica en zijde mica

Zijde mica en sericiet mica

Twee poeders gemaakt met natuurlijke beautyproducten

DIY highlighter met natuurlijke beautyproducten zoals zijde mica en sericiet mica

DIY highlighter met natuurlijke beautyproducten

Zijde mica is ook gemaakt van mineralen (net als de paarse mica van hierboven). Het reflecteert het licht op een subtiele manier, waardoor poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Doordat het poeder niet volledig dekkend is vormt zijde mica bovendien een perfect ingrediënt voor een finishing powder voor over je foundation. De sericiet mica heeft daarentegen een gladde, zijdeachtige en matte structuur. Je kan sericiet mica gebruiken als finishing poeder.

Op de blog spotte ik een ontzettend gave DIY voor highlighter. Nu ben ik normaal niet zo van het highlighten/contouren/shapen enzovoort. Maar deze DIY trok mij heel erg aan. Je mengt hiervoor zijde mica met sericiet mica, kaolineklei en een drupje olie. (Klik hier voor de volledige DIY). Nu vond ik het effect eerst iets te subtiel. Ik besloot daarom een extra potje te maken met vooral zijde mica. Check die glow! Normaal zit er in highlighter vooral glitter maar deze heeft echt een mooie glans. En dat maak je gewoon met een paar natuurlijke beautyproducten. I’m in love..

Conclusie

Ik ben fan van de producten van Bespoke By You. Naast dat alle producten natuurlijk en dierproefvrij zijn, is de shop ook heel leuk! Dankzij de blog kan je zo aan de slag met de verschillende producten. Als je dingen niet volledig begrijpt of opzoek bent naar iets specifieks is Galina makkelijk te bereiken. Dankzij haar kreeg ik ook de fijne haarmasker tip. Er verschijnen zeker nog een aantal DIY-projectjes met deze producten. Dit artikel is overigens geen spon. Ik ben oprecht fan.

Ben jij bekend met de webshop Bespoke By You? Maak jij weleens natuurlijke beautyproducten? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *