Vegan eetdagboek #3 van de Vegan Challenge


Vegan Challenge

Week drie van de Vegan Challenge zit erop. In dit vegan eetdagboek laat ik je zien hoe week drie mij is vergaan.

Hierna is er nog maar één week te gaan. Precies volgende maandag zit de Vegan Challenge erop. De challenge is wat mij betreft best wel snel voorbij gegaan. Deze week ging middelmatig. Als ontbijt heb ik geen boterham met pindakaas of hummus gegeten. Maar als lunch kwam de hummus nog weleens voorbij. Ik heb wel mijn best gedaan om wat meer te variëren. Ik voelde me zelfs een heuse hippe vegan foodblogger want ik heb een bulgursalade als lunch gemaakt én een burrito bowl. Qua lunch is het me deze keer ook een stuk beter afgegaan. Mocht je nog leuke tips of recepten weten, let me know! Eigenlijk wil ik zondag nog feestelijk vegan afsluiten.

Mocht je het gemist hebben:

Zondag

Zondag was het Eerste Paasdag. Ik ben niet iemand die paastakken in huis haalt of eieren verstopt, maar ik hou wel van eten. Tijdens Pasen organiseren mijn ouders vaak een paasbrunch. Mijn ouders hadden een paar vegetarische dingetjes voor mij gehaald, zo lief! Ik had niet vertelt dat ik meedeed met de Vegan Challenge dus ik at tijdens de brunch vegetarisch. Persoonlijk vind ik niet dat ik kan ‘eisen’ dat mijn ouders daar rekening mee houden terwijl ik niets van te voren heb gezegd. De volgende keer neem ik zelf wat mee. Ik at onder andere Italiaanse worst, hummus en avocado op afgebakken broodjes. Ook at ik voor het eerst in twee weken een gekookt eitje. Stiekem had ik dat wel een beetje gemist.

In de middag had ik niet heel veel honger meer en at ik instant noodles. Om het nog een beetje blogwaardig te maken gooide ik er wat sojasaus, sesamzaadjes en lente-ui overheen. Tussendoor at ik heel veel krakelingen (AH Basic is vegan). ’s Avonds had ik gekookt en ik maakte een soort risotto met heel veel groenten. Het was op zich wel lekker, maar niet fantastisch. Desondanks was ik trots, kijk al die gezonde groentjes!

Maandag

Maandag was het Tweede Paasdag. Joey en ik waren vergeten om boodschappen te doen dus we ontbeten weer bij mijn ouders (natuurlijk ook omdat het gezellig is hoor!). Ik at onder andere een plakje paasbrood, afbak broodjes met hummus en avocado en weer een gekookt eitje. Wist je trouwens dat avocado + tomatensalsa echt een heerlijke combinatie is? Vooral met deze tomatensalsa.

Als snack at ik twee crackers met hummus en een bakje druiven. Ik wilde een beetje bijkomen van de drukke week hiervoor dus ik heb de hele dag in pyjama doorgebracht. Ik heb de serie Riverland gebingewatched, mijn nieuwe obsessie. ’s Avonds at ik lekker Hollands, namelijk andijvie stamppot! Af en toe vind ik dat echt heel lekker. In de avond keek ik wederom Riverdale en at ik Croky paprika chips.

Dinsdag

Met mijn goeie gedrag stond ik om half zeven op om richting Viva Las Vega’s te gaan. Totdat ik bij de bushalte kwam en mijn OV-kaart was vergeten. Helaas was kon ik deze nergens vinden, dus ik besloot thuis te werken. Mijn opdracht is vooral individueel en ik ben vooral op kantoor vanwege de gezelligheid. Als ontbijt maakte ik mijn geliefde havermout met banaan en dadels. Ik werkte flink door voor mijn afstudeeropdracht.

Als lunch besloot ik geen boterhammen met pindakaas of hummus te maken. Sterker nog: ik maakte een salade. Ik kookte bulgur en gooide daar groenten doorheen die we in huis hadden. Ik geef toe: ik had de neiging om feta door de salade heen te gooien. Maar ik heb het niet gedaan, hoera! Blijkbaar was ik in een foodbloggers mood want als avondeten maakte ik een burritobowl. Niet alleen Instagramwaardig maar ook super lekker. Wil je hier een recept van zien? Laat het dan even weten.

Woensdag

Inmiddels had ik mijn OV-kaart weer teruggevonden dus ik kon weer naar stage. In de trein at ik twee boterhammen met worst en een pakje rijstwafels. Eenmaal op kantoor dronk ik een soja capuccino en werkte ik aan mijn plan. Als lunch hadden we onder andere het nieuwe vegan satébroodje van de Vegetarische Slager, super lekker! Eerlijk gezegd heb ik nooit zoiets gegeten (ook niet voor mijn vega tijdperk). Daarbij at ik een paar boterhammen met verschillende spreads. Als avondeten had Joey een nieuw recept uitgeprobeerd. Ik weet niet wat het was, maar het was heel lekker. Vegan gehakt met paprika, ui, aubergine, sojasaus en nog meer kruiden. Het had iets zoet-Aziatisch.

Donderdag

Ik stond iets eerder op zodat ik kon ontbijten met havermout. Ik moet alleen een foto maken voordat ik ga roeren want nu ziet het eruit als kots. Zo smaakt het niet hoor! Eenmaal op kantoor dronk ik soja capuccino en Verkade kokoskoekjes. Tijdens de lunch at ik een paar boterhammen met verschillende soorten smeersels zoals hummus en vegan boterhamworst. Als afsluiter at ik natuurlijk een feestboterham. Eenmaal thuis had Joey super lekker gekookt (alweer). Gepofte aardappels met kruidenboter en lente-ui, groenten uit de oven en een vleesvervanger. Oh soms vind ik dit echt zó lekker, vooral met mega veel mayo. In plaats van kruidenboter had ik trouwens de plantaardige kruidencréme van de Jumbo.

Vrijdag

Vandaag was een leuke én een stomme dag. Het was namelijk Shayra’s laatste dag op het Viva Las Vega’s kantoor. Maar daardoor trakteerde ze wel op super lekkere vegan donuts. Ter ere van haar afscheid hadden we een super lekkere lunch. Zo was er onder andere vegan krentenbollen, donuts, croissantjes en meer. Ook mochten we alvast de vegan kaesschnitzels proeven die Viva Las Vega’s in samenwerking met GoodBite heeft gemaakt. Ik zeg dit als kaasliefhebber: het is echt lekker! De kaas smelt net als gewone kaas en het proeft als een kaassouflé. Als het goed is, is hij vanaf deze week verkrijgbaar bij de Deen. Ondanks dat ik me misselijk had gegeten kon er natuurlijk wel avondeten bij. Joey had echt een fantastische curry gemaakt met onder andere gemengde noten, kikkerewten, aardappel en groenten.

Zaterdag

Het is weekend! Ik ontbijt met good old havermout met banaan, lijnzaad en een paar dadels. Vandaag kwam er echt niets uit mijn handen. Ik had plannen om flink vooruit te werken met bloggen, hier en daar wat op te ruimen en boodschappen te doen. Het enige wat ik heb gedaan is boodschappen doen. Ik baalde enorm want ik heb echt een hekel aan dit soort dagen. Om mezelf te troosten maakte ik een maaltijd pita met falafel en rauwkost. Dit hielp wel een beetje. Ik besloot vandaag maar te laten voor wat het was en te ontspannen. Dus ik heb alle afleveringen van Riverdale afgekeken. We hadden nog curry van de vrijdag over dus we besloten deze op te warmen en we serveerden er Turks brood bij. ’s Avonds bleven Joey en ik thuis (hashtag partyhard) en we keken Moana. Mocht je deze nog niet gezien hebben, dan raad ik hem echt aan. Ik ben geen mega Disney fan maar Moana vond ik echt heel leuk. Tijdens de film at ik een halve zak chips leeg met tomatensalsa.

Zondag

Vandaag zou dé dag worden dat er vanalles uit mijn handen kwam. Nou, niet echt dus. Ik ontbeet met havermout, twee bananen en een paar dadels. Ondertussen keek ik een paar YouTube video’s en zocht ik naar bloginspiratie. Als tweede ontbijt/lunch at ik een paar homemade croissantjes. Nouja, niet echt homemade maar wel thuis afgebakken. Ze waren alleen niet heel mooi. Joey zei dat het lag aan de croissantjes maar volgens mij had hij ze niet goed afgebakken. Geen probleem, de smaak werd er niet minder om.

In de middag gingen we naar de bioscoop want we hadden gratis kaartjes. Ik wilde al heel lang naar Beauty and the Beast. Ook deze Disneyfilm vind ik écht een aanrader. Ik snap niet dat hij maar een 7.7 heeft. Ik had al een girlcrush op Emma Watson maar na de film is die alleen maar groter geworden. Tijdens de film at ik vieze groentechips en een Coca Cola Cherry. Eenmaal thuis kookten we met wat er in huis was. Toevallig hadden we nog vegetarische worstjes en bolletjes. Helaas beiden niet vegan, maar wel wat ik op dat moment in huis heb. Deze keer besloot ik dan maar vegetarisch te eten. Ik vind het zonde om eten weg te gooien.

Hoe ging week drie van de Vegan Challenge?

Week drie ging niet heel goed. Zo heb ik tijdens de Paasbrunch vegetarisch gegeten en niet vegan. In dit soort sociale situaties vind ik het lastig om veganistisch te eten. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het niet onmogelijk is. In de situatie van de paasbrunch had ik bijvoorbeeld zelf wat kunnen meenemen of mezelf kunnen beperken tot hummus en avocado. Helaas waren de winkels dicht en had ik letterlijk niets in huis. Daarnaast was ik gewoon zwak en wilde ik een gekookt eitje. Het is wat het is.

Wat ik wel lastig vind is dat mijn voorraadkast en koelkast niet 100% vegan is. Hierdoor staan er soms vegetarische producten in die op dat moment op moeten. Vooral als je met een andere vegetariër woont is dat lastig. Ik vind het zonde om eten weg te gooien of te verspillen. Daarom kies ik er soms voor om vegetarisch te eten. Ik kan boos op mezelf worden maar dat heeft geen nut. Het is een leermoment, ik doe mijn best en dat is alles wat ik kan doen. Ik leer steeds meer wat ik wel en niet kan eten en het is een Vegan Challenge. Het is de bedoeling om te leren en niet om alles al goed te doen.

Doe jij mee met de Vegan Challenge? Heb jij nog handige tips en tricks?

Foto noedelsalade: Iris Zaagman

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *