Mijn favoriete groene blogs #1


Groene blogs hoofdfoto

Mijn ochtendritueel bestaat uit het lezen van blogs met een kopje koffie. Heel truttig maar oh zo fijn. Om je mee te laten genieten van dit ritueel zet ik mijn favoriete groene blogs op een rijtje.

Groene blogs: when sara smiles

When Sara Smiles

Sara schrijft over haar reis naar duurzame fashion. Tijdens deze journey is ze positief maar ook oplettend. Het allerleukste vind ik haar diepzinnige kritische artikelen. Deze kritiek wordt geuit op de fashion industrie of haarzelf, maar altijd met een twist. Daarbij deelt ze tips, merken en prachtige outfitfoto’s (hoewel ze er volgens mij in een vuilniszak nog leuk uitziet). Met haar blog laat ze zien dat fair fashion leuk, hip en betaalbaar kan zijn.

Favoriete artikelen

Tussen Dromen en Leven in

Sofie schrijft op haar blog over gelukkig (en soms iets minder gelukkig) groen leven. Ze deelt haar struggles, haar mijlpalen en hilarische momenten rondom duurzaamheid. Ondanks dat Sofie chronisch ziek is, staat ze ontzettend positief en krachtig in het leven. Ze beschrijft de meest gangbare dingen als echte lichtpuntjes waardoor iets normaals ineens veranderd in iets magisch.

Favoriete artikelen:

Groene blogs: groene avonturen

Groene avonturen

Marin leeft extreem groen. Ze eet lokaal vegan, koopt bijna niets nieuws, reist zonder vliegtuig en doet aan wildplukken. Ondanks dat die levensstijl ver van me af staat, vind ik het onwijs inspirerend. Marin is vanaf juli dakloos (ze wordt een digital nomad) en ze blogt onder andere over die verandering. Maar ook over wildplukken, plantaardig eten en positief in het leven staan.

Favoriete artikelen:

Groene blogs: Emma+John

Emma+John

Nicky en Jessie leven sinds 2014 zero waste. Dit houdt in dat ze geen afval produceren. Hoe ze dat in godsnaam doen lees je op hun blog. Ondanks dat het echte guru’s zijn op het gebied van afvalvermindering, wijzen ze nooit met een vingertje en geven ze fijn laagdrempelig advies om zelf te beginnen het verminderen van afval. Tip: op hun blog staat een gratis zero waste e-book.

Favoriete artikelen

Groene blogs: het groene broertje

Het Groene Broertje

Sytse is uniek als enige mannelijke groene blogger. Maar niet alleen daarom is hij opvallend, zijn kijk op de wereld is bewonderenswaardig. Als Friese vegan is hij ontzettend nuchter en bekijkt hij alles precies zoals het is. Op zijn blog vind je onder andere recepten, kritische blikken naar de maatschappij en persoonlijke verhalen.

Favoriete artikelen:

Meer groene blogs lezen? Op Naoki vind je een lijst met de allerleukste duurzame blogs op een rijtje. In deze lijst vind je 61 blogs die zich richten op bewust leven, een duurzame lifestyle, vegan lifestyle, duurzaam eten en natuurlijke en/of dierproefvrije beauty.

Kende jij deze groene blogs al? En welke blog is jouw favoriet? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *