Vegan eetdagboek #2 van de Vegan Challenge


De tweede week van de Vegan Challenge zit er weer op. Om mezelf te motiveren hou ik tijdens de challenge een eetdagboekje bij. Ook vertel ik je eerlijk hoe de challenge gaat en waar ik tegenaan loop.

Het is alweer week twee van de Vegan Challenge. Deze week ging niet zo goed als week één. Ik trapte in een paar instinkers en ik vind het erg lastig om vegan recepten te bedenken. Zo ben ik na de vorige pasta een beetje huiverig om wat nieuws uit te proberen. Ik merk ook dat ik toch wel snel op hetzelfde uitkom qua eten. Na deze challenge kan ik geen hummus meer zien denk ik. Mocht je nog leuke tips of recepten weten, let me know! Ben je benieuwd naar week 1? Check dan het vegan eetdagboek #1 van de Vegan Challenge.

Zondag

Ik werd rond half acht wakker en ontbijt met twee koppen koffie. Rond 11 uur krijg ik pas echt trek. Ondanks dat het vandaag 20 graden is, ontbijt ik alsnog met (warme) havermout. Dit keer met twee kiwi’s en een banaan. Ik ben de hele dag druk met bloggen en fotograferen. Rond vier uur zie ik dat ik vergeten ben te lunchen, oeps. Snel prop ik twee boterhammen naar binnen. De ene boterham besmeer ik met plantaardige kruidenboter en de ander met courgettespread. Als snack eet ik een vrieslollie. Ik heb liever de Snickers die in de vriezer ligt maar dat is niet vegan. ’s Avonds eten we de overgebleven pastasaus van zaterdag. Joey maakt er de allerlekkerste knoflookspaghetti en een rucola salade bij. Ik drink ook een glaasje wijn want het is nog weekend, hoera!

Maandag

De wekker gaat om half 7. Het kantoor van Viva Las Vega’s zit in Almere dus ik reis op en neer. De avond van te voren maak ik een lunchbox klaar. Ik weet niet zo goed wat ik moet eten, dus ik besmeer twee boterhammen met hummus en pindakaas. Deze eet ik op in de trein. Eenmaal op stage drink ik veel thee en eet ik een paar oreo’s en snoepjes. De lunch is altijd 100% vegan dus dat is makkelijk. Ik eet vijf boterhammen met onder andere hummus, avocado en vegan boterhamworst. Ik sluit af met een feestboterham. Dit is een boterham met kokosboter, chocoladepasta en hagelslag. A party on a sandwich! Onderweg naar huis eet ik de reep van Zonnatura. Als avondeten heeft Joey zelf vegan pizzadeeg gemaakt. Ik beleg mijn pizza met Wilmersburger, olijven, rode ui en rucola. De vegan kaas is oke, maar smaakt niet heel bijzonder.

Dinsdag

De avond van tevoren heb ik mijn lunchbox alweer klaargezet voor de volgende ochtend. In de trein eet ik de twee boterhammen (hummus en pindaas, what else?). Ik vind brood niet heel lekker in de ochtend. Mocht iemand ontbijttips hebben voor onderweg, laat het me weten! Tijdens de lunch at ik een super lekker gerecht van Veerle. Er zat onder andere biefstukreepjes, quinoa en zoete aardappel in. Daarnaast at ik een paar boterhammen met onder andere boterhamworst en mosterd, hummus, chocoladepasta en nog veel meer. Als tussendoortje deelde ik een paar chocolade rijstwafels met Shayra. Eenmaal thuis had Joey dahl met aubergine en zoete aardappel gemaakt. Super lekker, makkelijk en budgetproof. Joey had zelfs brood gemaakt om bij de dahl te eten. Ik heb maar geluk met zo’n vriendje.

Woensdag

Voor de laatste keer deze week gaat mijn wekker om 6:30. In de trein eet ik de twee witte bollen op. Ook deze zijn belegd met hummus en pindaas. Niet heel spannend maar op de één of andere manier val ik hier steeds weer op terug. Achteraf bedenk ik me dat witte bollen niet vegan zijn. Ik probeer er niet teveel over in te zitten maar baal stiekem wel. Tijdens de lunch at ik een paar sesam crackers en boterhammen met onder andere tapenade, wortelspread en avocado. Tussendoor snoepte ik heel veel krakelingen en snoepjes. Eenmaal thuis aten Joey en ik de dahl van gisteren met zelfgemaakt brood en heel veel koriander.

Donderdag

Als ontbijt at ik weer havermout. ’s Middags had ik afgesproken met Kirsten om haar te helpen met afstuderen. In de trein at ik een boterham en een Vlugge Japie. De Sultana die in mijn tas zat bleek niet vegan dus die liet ik liggen. Bij de Bagels en Beans bestelde ik een capuccino en een sapje. Na het interview had ik afgesproken met Cindy. Ik had toegezegd om te koken, maar ik wist totaal niet wat. Als een gestreste kip zonder kop liep ik de supermarkt rond. Na een kwartier wist ik nog niet wat ik moest maken. Shit, dan maar vega. Het bulgur met aubergine recept van Iris is altijd een succes dus ik besloot deze te maken. Wel zonder granaatappelpitjes en saffraan, want dat werd me iets te duur. Gelukkig maakte dat Cindy niets uit want ook dit keer viel het recept in de smaak.

Vrijdag

De havermout is op dus ik ontbijt met sojayoghurt en cruesli. In de middag had ik afgesproken met Malou van Blonde Blossom. Een paar weken geleden hadden we namelijk kaartjes gekocht voor de Harry Potter expo in Utrecht. Het was echt super gezellig en na afloop aten we bij Gys. Ik heb deze hotspot al vaker voorbij zien komen bij andere bloggers en ik wist dat je hier vegan kon eten. Ik bestelde een vegan proeverij met onder andere een curry, tempeh shoarma, salade en bietensoep. Het was lekker maar ik miste toch wel wat. Misschien iets van romigheid? ’s Avonds had ik niet heel erg veel honger. Ik at een groente kroket en wat frietjes. Deze bleek achteraf ook niet vegan te zijn, balen!

Zaterdag

Vandaag ging ik eindelijk shooten met Iris Zaagman! Als ontbijt wilde ik mijn go to havermoutje eten, maar de sojamelk was op. Oja, nog steeds geen boodschappen gedaan. Ik ging voor twee geroosterde boterhammen. Als lunch at ik een noodlesalade bij Het Concerthuis. Na het shooten gingen we koffie drinken Bij Britta. Hier hebben ze normaal gesproken vegan taart, behalve als ik er ben natuurlijk. Ik ging maar voor een zwarte koffie. Nadat ik lieve Iris had geknuffeld was het tijd om naar huis te gaan. Helaas had ik de trein gemist maar stiekem kwam dat goed uit want ik had honger. Het enige veganistische gerecht dat ik kon vinden bij de AH To Go was de hummus falafel wrap. Gelukkig was deze heel lekker. Daarbij dronk ik een enorme kop koffie. Eenmaal thuis had ik eigenlijk geen honger meer.

Hoe ging week 2?

Deze week ging op zich wel goed. Een paar instinkers waren de witte bolletjes, de Sultana en de groente kroket. Jammer, maar nu weet ik dat voor de volgende keer. Op donderdag had ik gecheat, maar dat kwam vooral omdat ik niet zo goed wist wat ik moest koken. Als ik een lekker recept voor handen had, dan had ik die gemaakt. Op vrijdagochtend werd ik ook meteen ‘gestraft’ want ik had enorme last van buikpijn. Ik ben niet lactose intolerant, maar soms valt zuivel niet helemaal goed. Verder at ik deze week best wel vaak buiten de deur. Normaal ben ik nooit zo sociaal, maar nu toevallig wel. Gelukkig heb ik elke keer lekker gegeten. Voor volgende week stel ik als regel in dat ik geen brood met hummus of pindakaas mag. Dat komt me echt mijn neus uit en ik moet wat creatiever worden.

Doe jij ook mee met de Vegan Challenge? Heb je nog leuke tips of recepten? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *