Recept: chocolade hummus ookwel: gezonde chocopasta!


Vandaag een gastblog van de lieve Merel van Healthy Wanderlust. Zij deelt haar geweldige recept voor chocolade hummus. Ja echt! Ik kan bevestigen dat dit recept heerlijk is.

Hoi lieve lezers van Claire, wat leuk dat ik vandaag een recept met jullie mag delen!

Wie ik ben? Mijn naam is Merel, (inmiddels) 27 jaar, woonachtig in het mooie Amsterdam en het gezicht achter de food & lifestyle blog Healthy Wanderlust. Al van jongs af aan heb ik van mijn geweldige moeder geleerd wat gezonde eten is, hoe makkelijk dit kan zijn en waarom het zo belangrijk is voor je lichaam (voor hoe je, je voelt!) en de wereld om ons heen. Na wat ongezonde tienerjaren ging bij mij de knop om, ik ontwikkelde een ware passie voor een gezonde levensstijl en wil jou in deze ontdekkingstocht meenemen. Met Healthy Wanderlust is het mijn missie om de (jonge) vrouw, moeder en kind te begeleiden in het ontwikkelen en behouden van hun eigen healthy and happy lifestyle!

We hebben het trouwens niet zomaar over een gewoon recept, want chocolate lovers you will love this one. In dit artikel vertel ik je hoe jij zelf chocolade hummus kan maken. Ja, bij de naam alleen al maakte ik vorige maand (toen ik dit op een menukaart zag staan) een sprongetje van enthousiasme. Dit is namelijk een gezonde versie van chocolade pasta (kidsproof!) en wie wil dit nou niet?

Het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken, aangezien de mixer eigenlijk al het werk doet. Je kan de hummus op een toastje of broodje eten, maar ook als spread op gezonde pannenkoeken of in je havermout ontbijtje verwerken. Reden genoeg om dit te maken toch?

Ingrediënten chocolade hummus:

 • 250 gram (uitgelekte) kikkererwten (Let op: dit is een blikje van 400 gram)
 • 4 dadels
 • 20 gram rauwe cacao poeder
 • 1a 2 tl agave siroop
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl (gesmolten) kokosolie
 • scheutje amandelmelk (ong. 150 a 200 ml)

Bereidingswijze:

 1. Laat de kikkererwten van te voren goed uitlekken.
 2. Snij de dadels door midden, verwijder de pitjes en laat dit voor 15 minuten in heet water weken. De dadels worden nu lekker zacht en makkelijker om te mixen. Giet het water daarna af voor je de dadels gebruikt.
 3. Voeg alle ingrediënten toe (begin met 50 ml amandelmelk en voeg steeds wat meer toe) aan de keukenmachine, mix alles goed!
 4. Mocht je de chocolade hummus nou iets smeuïger willen dan voeg je nog een klein scheutje amandelmelk toe.
 5. GENIET ERVAN!

Eetsmakelijk! Laat mij en Merel weten wat je van de chocolade hummus vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Tag Merel dan met @HealthyWanderlust.nl

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *