Fair fashion meets mijn (niet zo faire) kledingkast


Vandaag deel ik een hele hoop outfit inspiratie. Ik combineer mijn twee fair fashion items met met kleding uit mijn eigen kledingkast.

Vorige week showde ik vol trots mijn nieuwe outfit van watMooi. Deze fair fashion outfit bestond uit een prachtige pantalon van ARMEDANGELS en een gestreepte longsleeve van Miss Green. Als (terechte!) opmerking kreeg ik dat de items net iets boven budget lagen. Als straatarme student begrijp ik dat natuurlijk. Ik heb het liefst dat mijn hele kast bestaat uit fair fashion. Helaas kan dat niet. Máár dat betekent niet dat ik geen enkel fair item kan aanschaffen.

Het leek me leuk om de items die ik van watMooi mocht uitzoeken te combineren met mijn eigen kleding. Waarom? 1) Dat is leuk 2) Om te laten zien wat je ermee kan. Het verandert de prijs weliswaar niet, maar als je ziet hoe je deze fair fashion items kan combineren is het misschien wel de investering waard. Zo draag ik bijna altijd streepjes. Ik loop pas twee maanden stage en krijg nu al te horen: ”Draag je nu alwéér streepjes?!”. Dan vind ik het wel fijn dat mijn gestreepte shirts van mooie kwaliteit zijn. Anders loop ik de hele tijd in hetzelfde sloeberige shirt. Nu kan ik nog als excuus gebruiken dat ik fair fashion stimuleer, ha!

Disclaimer: excuus voor de grote foto’s. Ik heb een uur geprutst met het formaat maar ik kreeg de foto’s niet kleiner en mijzelf volledig. Nu ben ik dus op ware grootte (grapje).

Miss Green: Longsleeve Billie Breton

De longsleeve Billie Breton is een gestreepte top met lange mouwen. De top is off white en afgewerkt met een babylock. Het materiaal bestaat uit bamboe. Je kan de top eigenlijk overal mee combineren, maar ik koos voor deze drie stijlen.

fair fashion Miss Green Longsleeve Billie Breton

Blazer // H&M
Top // Miss Green
Highwaist skinny // H&M
Enkellaarsjes // van Haren

Deze outfit kan je zowel dragen voor een speciale gelegenheid als voor everyday. Zelf draag ik hem gewoon overdag. Vooral nu het wat warmer wordt is deze outfit ideaal. Als je het te warm hebt, doe je het jasje gewoon uit. De top is gemaakt van zacht en luchtig bamboe dus perfect voor de lente. Ondanks dat de outfit heel lieflijk is geven de enkellaarsjes het een stoerder geheel.

fair fashion Miss Green Longsleeve Billie Breton
Top // Miss Green
Groene skinny // Only
Schoenen // Timberlands

De groene skinny heb ik ooit bij de ONLY gekocht en ik was meteen verliefd. Wat ik fijn vind aan de top is dat hij vrij lang. Zo kwamen een aantal jaar geleden de broeken niet tot je navel (zoals nu) maar dankzij de lange top kan ik hem nog steeds aan.  Mijn Timberlands eronder geven het een extra stoer geheel. Deze outfit is perfect voor als je een dag buiten bent. Op deze stoere schoenen kan ik namelijk de hele dag lopen.

fair fashion Miss Green Longsleeve Billie Breton
Top // Miss Green

Rokje // Costes
Panty // Zeeman
Schoenen // Primark

Confession: dit rokje heb ik nog nooit aan gehad! Het leek me wel leuk voor dit artikel maar stiekem is dit mijn favoriete outfit. Ik heb het rokje ooit gekocht in de sale maar ik wist nooit zo goed wat ik ermee moest. Ik combineer het rokje en de longsleeve met nep Chelsea boots van de Primark. Ja ik heb ook gewoon dingen van de Primark hoor. Ben ik trouwens de enige die zijn mouwen altijd opstroopt?

ARMED ANGELS: Pantalon Flo

Pantalon Flo is een tijdloze pantalon. Hij is voorzien van een rits en kleine steekzakken aan de zijkant. Het materiaal is gemaakt van 100% lyocell. De onderkant van de pijpen lopen uit waardoor je het zowel netjes, stoer of sexy kan combineren.

fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo

Top // Glow Of Beauty
Pantalon // ARMED ANGELS
Schoenen // Adidas

Deze fan-tas-tische plantentrui is gemaakt door Anniek van Glow Of Beauty. Samen met haar moeder borduurt ze deze truien gewoon zelf, hoe cool! Toen ik deze trui spotte met plantenprint moest ik hem dan ook hebben. Ik zie dat Anna Nooshin pantalons vaak met losse tops combineert. Ik dacht: wat Anna Nooshin kan, kan ik ook. Het staat haar weliswaar beter, maar desondanks vind ik deze outfit heel leuk. Het geeft de pantalon meteen een andere look!

fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo

Top // Primark
Pantalon // ARMED ANGELS
Schoenen // van Haren

Dit is niet mijn meest favoriete foto. Máár de outfit vind ik wel heel leuk. De blouse is van de Primark en heeft aan de achterkant een gouden rits. Gecombineerd met de pantalon van ARMEDANGELS en enkellaarsjes is dit de perfecte nette outfit. Je zou het kunnen dragen naar een sollicitatiegesprek of zakelijke event. Of gewoon voor een doodgewone maandag.

fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo  fair fashion ARMEDANGELS Pantalon Flo

Top // Forever21
Pantalon // ARMED ANGELS
Schoenen // Onbekend

Dit is mijn tweede favoriete outfit. De top kocht ik bij de Forever21 in New York. Zowel de voorkant als de achterkant heeft een diepe V-hals. De outfit combineer ik met pumps voor een feestelijke look. Deze outfit zou ik zo dragen naar een feestje. De rode lippenstift maakt het helemaal af.

Wat een toffe fair fashion outfits. Waar vind ik de pantalon en top?!

De pantalon vind je in de webshop voor €99,90. De longsleeve is momenteel uitverkocht maar een soortgelijke top vind je bij ARMEDANGELS voor €39,95 Ik hoop dat je het vindt om deze outfits te zien! Mocht je meer outfits willen zien in het vervolg, laat het me dan weten.

Welke outfit is jouw favoriet?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met watMooi

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *