Crème deodorant van Modern Druids


Modern Druids Crème deodorant

Vandaag test ik twee soorten crème deodorant van Modern Druids. Deze deo’s zitten vol verzorgende ingrediënten. Niet alleen fijn voor je huid, maar ook voor het milieu. Ik test Mega Minty en Purple Haze. 

Wie is Modern Druids

Eigenaresse Lissa Mackie eet sinds zeven jaar plantaardig. Door haar plantaardige levensstijl werd ze zich steeds bewuster van andere producten die ze dagelijks gebruikt. Van sommige ingrediënten in cosmetica werd ze niet zo blij. Zo is de stof aluminium (te vinden in onder andere deodorant) mogelijk schadelijk. Zo zijn er onderzoeken die beweren dat er een mogelijk connectie is tussen aluminium en borstkanker. Of het waar is of niet: better safe than sorry dacht Lissa. Ze wilde een product zonder dubieuze chemicaliën en dierlijke ingrediënten. Daarom besloot ze dat zelf te maken door crème deodorant te ontwikkelen en Modern Druids te starten.  

Maar waarom dan een crème deodorant? Een crème trekt beter in je huid. Door de deo aan te brengen met je vingers masseer je het product echt ‘in’ je huid. In tegenstelling tot een stick waarbij je oppervlakkig over je oksel rolt. Hierdoor is een crème veel effectiever. Voor een stick heb je ook extra ingrediënten nodig zoals wax om de substantie stevig te maken. Vaak gebeurt dit met bijenwas en Lissa vind het belangrijk om het product vegan te houden. Maar wie weet in de toekomst!

Hoe werkt zo’n crème deodorant dan?

In elke crème deodorant van Modern Druids zit als basis zuiveringszout en tapiocazetmeel. Deze ingrediënten houden je oksels droog en geurloos. Daarnaast zitten er oliën in om je huid te beschermen. De biologische kokosolie en shea boter hydrateren en kalmeren de gevoelige huid. In combinatie met verschillende essentiële oliën is er geen kans voor stinkende bacteriën. De crème deo’s zijn vrij van enge stofjes zoals aluminium, parabenen, ftalaten. Hierdoor zijn ze niet alleen lief voor je oksels, maar ook voor het milieu. De crème deodorant is naast natuurlijk, ook vegan. Van Modern Druids ontving ik twee crème deo’s.

Modern Druids Crème deodorant

Mega Minty (groen)

Biologische pepermuntolie en tee trea olie bundelen hun krachten in onze Mega Minty. Deze bestrijdt moeiteloos de geur van vieze luchtjes. Een echte super held!

Ingrediënten: Tapioca starch, Butyrospermum Parkii, Cocos Nucifera, Sodium Bicarbonate, Mentha Piperita, Melaleuca Alternifolia.

Purple Haze (paars)

Organische lavendelolie. Niets meer niets minder.

Ingrediënten: Tapioca starch, Butyrospermum Parkii, Cocos Nucifera, Sodium Bicarbonate, Lavandula officinalis.

Modern Druids Crème deodorant

Werkt het?

Ja! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt zweet. Dat komt omdat je daarvoor ook moet bewegen. Dat doe ik niet zoveel. Het is wel even wennen. Je kan niet ‘even deo sprayen’ maar je moet letterlijk crème onder je oksel smeren. Persoonlijk vind ik dit niet heel erg. De substantie lijkt op kokosolie maar is een stuk minder vet. Het trekt snel in en je voelt geen olielaagje. Mijn oksels voelen na gebruik zacht en ruiken lekker. (En ja voor dit artikel heb ik serieus mezelf besnuffeld, wat je maar voor zo’n review over hebt he!) Gelukkig roken ze lekker. Ik vind het potje ook heel handig voor onderweg. De geuren van de deo’s zijn niet heel sterk, maar wel zacht aanwezig. De crème deodorant is niet echt mindblowing, maar ik kan er wel een paar uurtjes mee vooruit. Of het handig is voor echt klotsende oksels durf ik niet te zeggen.

De crème deodorants vind je voor €12,95 in de webshop van Modern Druids

Heb jij weleens een crème deodorant geprobeerd? Let me know!

*Ik heb deze producten ontvangen om te reviewen

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *