Recept: dahl met aubergine en zoete aardappel


Dahl met aubergine en zoete aardappel

Dahl kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Deze dahl met aubergine en zoete aardappel is mijn favoriet en heel betaalbaar. Reden genoeg om het een plekje te geven op mijn blog!

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van peulvruchten. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt, die dahl genoemd wordt. Dahl is zo leuk omdat je er allerlei kanten mee op kan. Je kan het zoet of hartig maken of juist transformeren in een soep of curry. Ik ben dol op zoete aardappel en aubergine. Na een paar keer experimenten met het kokos linzen dahl recept van De Groene Meisjes ben ik hierop uitgekomen. Deze dahl met aubergine en zoete aardappel is zoet, hartig en het perfecte comfort food. het recept is helemaal goedgekeurd door mijn vriend en mijn ouders. Ja dit recept heb ik zelf gemaakt. Nu moet ik er nog wel bij vermelden dat mijn vriend dit keer de foto’s heeft gemaakt. De rollen waren dus dit keer omgedraaid.

Tip: dahl is op de tweede dag vaak nóg lekkerder. Geniet er dus lekker twee dagen van. Serveer de eerste dag met rijst en de tweede dag met Turks brood. Nog budgetproof ook!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Aubergine
  • Blik kokosmelk 400 ml
  • Blik tomatenblokjes 400 ml
  • Groente bouillonblokje
  • Grote zoete aardappel (of twee kleintjes)
  • Verse koriander
  • 300 gram rode linzen
  • Kruiden: komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, gember, cayenne, peper en zout

Dahl met aubergine en zoete aardappel

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een pan en bak de ui voor 15 minuten totdat het zacht en glazig is.
  2. Snijd ondertussen de aubergine en zoete aardappel in kleine blokjes.
  3. Als de ui glazig is kan je de knoflook en gesneden aubergine meebakken voor een paar minuten
  4. Voeg de kruiden toe naar smaak. Zelf voegde ik ongeveer 3 theelepels van elk toe. Laat dit een minuutje mee bakken totdat de kruiden ‘vastplakken’ aan de ui, knoflook en aubergine.
  5. Schenk de kokosmelk en tomatenblokjes erbij.
  6. Voeg het groentebouillonblokje toe aan het kokos- en tomatenmengsel. Als de dahl een beetje droog is voeg dan nog een paar mililiter water toe. Het is belangrijk dat de zoete aardappel wel kan koken. Breng de dahl langzaam aan de kook.
  7. Als het mengsel kookt kan je de gesneden zoete aardappel en rode linzen toevoegen. Laat zachtjes koken totdat de dahl gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  8. Kook ondertussen de witte rijst of bak Turks brood in de oven.
  9. Serveer de dahl met verse koriander en geraspte kokos.

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de dahl met aubergine en zoete aardappel vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je me tagged met @clairecodi.

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *