3x Gratis mindfulness apps voor op je telefoon


Een smartphone app om van je smartphone stress af te komen? Jazeker! Ik deel drie gratis mindfulness apps die ik regelmatig gebruik. Deze gebruik ik om mijn telefoongebruik te controleren en om bewuster te worden.

Telefoons maken je leven makkelijk en ook moeilijk. Dankzij je telefoon ben je constant bereikbaar, altijd op de hoogte en kan je overal foto’s van maken. Maar het is niet nodig dat je altijd en overal online bent. Door constant bereikbaar te zijn kan je je opgejaagd voelen. Kan je bang zijn dat je iets mist als je even niet kijkt. Of verlies je misschien verlies je tijd omdat je meer op je telefoon kijkt dan je eigenlijk wilt. Daarom verzamel ik mijn drie favoriete en gratis mindfulness apps die mij wat bewuster laten omgaan met mijn telefoon. Hopelijk heb jij hier ook iets aan!

Gratis mindfulness apps Rituals

Rituals

Je hoeft echt geen zweefteef (sorry) te zijn om aan mindfulness te doen. De Rituals app heeft naast een online shop ook een fijn meditatie- en yogaprogramma. Ik werd hierop gewezen door Merel van Wanderlust. Zelf gebruik ik alleen het meditatieprogramma. Er zijn drie verschillende meditaties: ‘Ontspan je lichaam’, ‘Ontspan je geest’ en ‘Geniet van het moment’. Je kan zelf instellen hoe lang je wilt mediteren. Zo kan je al in vijf minuten mediteren. Hoera, zelfs ik kan dat volhouden. De meditatie is begeleidend, er spreekt dus iemand terwijl je mediteert. Normaal ben ik hier niet zo’n fan van, maar de begeleider heeft een fijne en rustige stem. Mocht je het niet met me eens zijn, dan kan je ook een andere taal instellen. Zo kan je een meditatie volgen in het Engels, Spaans of Frans. Kortom: een hele fijne gebruiksvriendelijke app om even mee tot rust te komen.

Besturingssysteem: iOS en Android
Kosten: gratis
Cijfer: 9/10

Gratis mindfulness apps RealizD

RealizD

Dit is de meest confronterende app ooit. RealizD houdt je telefoongebruik bij op drie manieren:

  • Pickups: hoe vaak je op je telefoon kijkt
  • Pickup interval: hoe lang je zonder je telefoon kunt
  • Longest: de langste tijd dat je je telefoon gebruikte

Met de app krijg je inzicht in hoe vaak je je telefoon gebruikt en hoe je je telefoon gebruikt. Het is geen geheim dat ik bijna niet zonder mijn iPhone 6 kan. Zo kwam ik erachter dat ik mijn telefoon soms wel drie uur (!) gebruikte. Ondanks dat ik de app RealizD al heb getest, gebruik ik hem nog graag. Ik vind het fijn om een limiet in te stellen en te zien hoeveel tijd ik aan mijn telefoon spendeer. Zo zie ik bijvoorbeeld dat ik op een niet zo’n productieve dag juist heel veel op mijn telefoon zit, oeps!

Besturingssysteem: iOS
Kosten: gratis, €2,99 voor de uitbreiding.
Cijfer: 9/10

Gratis mindfulness apps Konmari

Konmari

Does it spark joy? Als je deze zin hoort, denk je meteen aan Marie Kondo. De opruimgoeroe zorgt ervoor dat je leven netjes is en in balans. Sinds kort heeft Kondo ook de Konmari app waarmee je aan de slag kan. Met de app leer je tips en tricks van Kondo. Zo leer je hoe je netjes kan opvouwen of hoe je het opruimen kan aanpakken. Dit klinkt truttig en dat is het ook, maar het is wel verdomd handig. Je hebt allerlei opdrachten waarbij je per categorie gaat opruimen. De eerste opdracht is bijvoorbeeld het opruimen van je kast. Met voor- en na foto’s kan je anderen laten zien hoe goed je wel niet kan opruimen. Een handige app voor als je graag wat meer rust in je huis wilt, maar niet weet waar te beginnen. Daarbij is de app gratis, in tegenstelling tot het boek.

Besturingssysteem: iOS
Kosten: gratis
Cijfer: 8/10

Wat zijn jouw favoriete apps? Let me know!  

Beeld: Rituals, RealizD en Konmari app

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *