Bee Honest dag- en nachtcrème voor de droge huid   Bee Honest dag- en nachtcreme

Het liefste smeer ik iets op mijn gezicht wat goed is voor mijn huid en het milieu. Daarom test ik de nachtcrème en dagcrème van Bee Honest.

Van de groene webshop Big Green Smile kreeg ik een aantal producten opgestuurd. Een tijd geleden stond er een review online van Burt’s Bees. Achteraf was deze niet dierproefvrij. Mega balen. Vandaag test ik de producten van Bee Honest. Dit merk heb ik dubbel gecheckt en zelfs een e-mail gestuurd. Het merk is dierproefvrij, maar niet vegan. Dat is niet gek, het heet niet zonder reden Bee Honest.

Bee Honest

Bee Honest verkoopt natuurlijke, bijenvriendelijke cosmetica voor gezicht, lichaam en haar. Het merk merk bestaat sinds 1993 en heeft als doel om (h)eerlijke voeding voor de huid te creëren. Alle producten hebben een gecontroleerde kwaliteitsgarantie van BDIH. Dit houdt in dat ze geen synthetische geur-, kleurstoffen of conserveringsmiddelen bevatten. Daarnaast zijn de verpakkingen zijn zo min mogelijk belastend voor het milieu. Het allerleukste is nog wel dat dit groene merk heel betaalbaar is!

De bijen

Bijen worden met uitsterven bedreigd. Zonder bijen is er geen koffie, chocola en vele fruit-, groente- en notensoorten. Het is dus ontzettend belangrijk dat bijen blijven leven. Op de website staat dat Bee Honest zich inzet voor bijen. Zo koopt Bee Honest de honing zo veel mogelijk van regionale Europese imkerijen. Daarnaast zijn ze actief betrokken bij het verbeteren van het leefmilieu van de bijen en ze steunen diverse initiatieven. Ze zijn een samenwerking gestart met Stichting The Tipping Point om lokale initiatieven te ondersteunen op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen. Op de website van Bee Honest staat meer informatie over waar hun honing vandaan komt.

Dagcrème voor een droge huid

Bee Honest dagcreme

Ingrediënten Bee Honest dagcreme

De dagcrème van Bee Honest zit in een flacon. Fijn want dan hoef je niet met je (vieze) vingers crème te pakken. In de flacon zit 50 ml. Als je de dop opendoet, vliegt er een sterke rozengeur op je af. Persoonlijk vind ik dit iets teveel van het goeie. Het parfum is wel van natuurlijke oorsprong. Op de ingrediëntenlijst staat onder andere bijenwas, shea boter, amandel- tenusbloem- en rozenolie.

Swatch Bee Honest dagcreme

De formule van de dagcrème is heel romig en wit. Wanneer je de crème aanbrengt voelt de formule vrij stroef. Na enkele seconden smelt de crème en kan je het gemakkelijk verdelen over je gezicht. Doordat de ingrediënten vooral boters en oliën bevatten is de crème vrij vettig. Na het aanbrengen heeft mijn gezicht dan ook heel veel glans. Deze dagcrème is dus echt bedoelt voor een hele droge huid.Het intrekken van de crème duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.  Niet zo handig als je laat op staat en je je snel wilt opmaken.

Nachtcrème voor een droge huid

Verpakking Bee Honest nachtcreme

Ingrediënten Bee Honest nachtcreme

De nachtcrème heeft dezelfde verpakking als de dagcrème. Hierdoor heb ik me wel een paar keer vergist. Het zou handiger zijn als de verpakking wat meer verschillen. Zo smeerde ik vaak ’s ochtends de nachtcreme op mijn gezicht. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijn slaapogen liggen. Wat mij meteen opvalt is dat de nachtcrème begint met bloemwater en oliën en dat hier minder alcohol in zit. In de dagcrème is namelijk het vierde ingrediënt alcohol. Voor de rest zijn de ingrediënten vrijwel hetzelfde. Ook hier zie ik weer bijenwas, shea boter, amandel- tenusbloem- en rozenolie.

swatch Bee Honest nachtcreme

De nachtcrème is nog dikker qua structuur. Wanneer je in de tube knijpt komt er een goeie dosering crème uit. Je hoeft niet bang te zijn dat je teveel pakt. De geur is identiek en net zo sterk en rozig als de dagcrème. Ook de formule voelt hetzelfde als de dagcrème. Wel voelt deze nog dikker en romiger aan. Tijdens het aanbrengen voelt het stroef, maar na enkele seconden smelt het op je gezicht. De nachtcrème trekt iets langzamer in en na afloop heb ik ook een glimmend gehydrateerd gezicht.

Bee Honest dag- en nachtcreme

Conclusie

Ik heb gemengde gevoelens over de crèmes. De formule vind ik een beetje onhandig. Het duurt enkele seconden voordat de crème smelt en je het over je gezicht kan verdelen. Hierdoor pak je al snel teveel. Vooral ’s ochtends is dit onhandig omdat het dan te lang duurt voordat de crème intrekt. Daarnaast vind ik de geur vrij sterk. Iets te sterk naar mijn mening. Maar aan de andere kant is de crème heerlijk verzorgend. Sinds ik dit setje van Bee Honest gebruik heb ik geen droge velletjes meer! Zelfs mijn kurkdroge foundation ziet er flawless uit door dit rozige duo. Daarnaast vind ik de crèmes heel betaalbaar en doe je er vrij lang mee. Een twijfel gevalletje dus!

Bee Honest dagcrème en nachtcrème kost €8,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Big Green Smile.

Ben jij bekend met het merk Bee Honest? Wat is jouw favoriete crème? Let me know!

*Deze producten kreeg ik opgestuurd van Big Green Smile
desondanks blijf ik mijn ongezouten mening altijd geven! 🙂

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *