Groen & dierproefvrij schoonmaken: Method en Marcel’s Green Soap


Producten van Method en Marcel's green soap
Schoonmaken is niet leuk, maar een schoon huis wél. Mijn moeder test de schoonmaakproducten van Method en Marcel’s Green Soap.

Om schoon te maken heb je niet veel nodig. Dat kan met huis, tuin en keukenspullen. Denk bijvoorbeeld aan oldskool azijn als reinigingsmiddel. Dat is beter dan de meuk van de supermarkt. Vaak zit daarin namelijk chloor of andere chemische troep. Denk maar aan die verschrikkelijke chemische lucht van schoonmaakmiddel. Gelukkig zijn daar twee topmerken: Method en Marcel’s Green Soap. Van Big Green Smile mocht ik van beide merken twee producten testen. Hoera! Nu moet ik wel schoonmaken.

Maar ik test het niet alleen. Mijn lieve mama is zo lief om mij te helpen! Meer zinnigers dan: “Ja het is schoon” komt er bij mij niet uit. Moeders weten hier sowieso al meer van. Maar mijn moeder werkt ook nog eens in de thuiszorg. Kortom: zij weet alles. Ik gaf haar de producten van Method en Marcel’s Green Soap om drie weken lang genadeloos uit te testen.

Producten Marcel's green soap

Marcel’s Green Soap

Marcel is vader van drie kinderen en woont in Haarlem. Marcel heeft meer dan 20 jaar voor grote multinationals gewerkt zoals Robijn en Strepsils. Maar op een dag besloot hij zijn eigen zeep te maken. Deze zeep is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Marcel’s Green Soap bevat veilige chemicaliën. Maar no worries: geen parabenen, chloor zuren, ammonia of kleurstoffen. Psst: alle verpakking zijn van 100% gerecycled plastic. Hoe cool!

Marcel's green soap handzeep

Marcel's green soap handzeep

Handsoap – lavendel en kruidnagel

Gemaakt van plantaardige zepen en verrijkt met biologische oliën en parfum. Met extra glycerine voor (echt waar) een zachte huid. Geen idee wie ooit de noodzaak zag om het te onderzoeken, maar wat blijkt: mensen die regelmatig hun handen wassen zijn gelukkiger. Daar willen wij aan toevoegen: de mensen die zij een hand geven ook.

De handzeep vind je voor € 3,49 in de webshop van Big Green Smile.

Marcel's green soap allesreiniger

Marcel's green soap allesreiniger

All purpose spray – basilicum en vetiver

Mocht je die onbedwingbare drang tot poetsen voelen (en de behoefte om één van onze heerlijke geurcombinaties te ervaren), maar zit je een beetje krap in je tijd: pak snel de duurzame allesreiniger spray fles en maak er een lekkere tussendoor schoonmaakbeurt van. Terwijl je dat doet kan je je alvast verheugen op die grote beurt, later in de week. 100% natuurlijk en 99% afbreekbaar.

De allesreiniger vind je voor € 3,49 in de webshop van Big Green Smile.

Moeders zegt over de producten van Marcel’s Green Soap:

De handzeep van Marcel’s Green Soap is fijn. De zeep schuimt goed en mijn handen worden schoon. Het pompje werkt ook goed waardoor je niet ineens teveel zeep pakt. Ik merk alleen niet veel van het verzachtende effect op de handen. De allesreiniger van Marcel’s Green Soap vind ik fantastisch! Ondanks dat de allesreiniger is verdunt met water is het enorm zuinig. Na gebruik glanst alles heel mooi en het werkt fijn. Alleen de geur valt een beetje tegen. Basilicum en vetiver is niet echt een schoonmaakgeur naar mijn smaak. Kortom: twee fijne producten!

Producten van method

Method

Adam Lowry en Eric Ryan zijn de oprichters van Method. Beiden wilden ze reinigingsproducten die er tof uitzagen en zonder gekke chemische ingrediënten. Zo ontstond Method. Hun goal? Super krachtige producten die zachter zijn dan puppylikjes én mega goed schoonmaken. De producten van Method zijn dierproefvrij, duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Method glasreiniger

Method glasreiniger

Glasreiniger – munt

Onze nieuwe plantaardige powergreen®-technologie schakelt vuil, stof en vieze handafdrukken uit zonder strepen of chemisch parfum. Wij zijn overtuigd: voor ons heeft zonder strepen beslist een streepje voor. Powergreen®-technologie is super innovatieve groene chemie die dankzij de kracht van duurzame ingrediënten garant staat voor een schoonmaak-kaakslag van jewelste. In onze glasreiniger neemt een oplosmiddel op basis van maïs al het vuil, stof en vettige handafdrukken voor zijn rekening. Ammonium is daarbij totaal overbodig.

De glasreiniger vind je voor € 3,89 in de webshop van Big Green Smile.

 

Method wasmiddel

Method wasmiddel

Laundry Liquid – fresh air

Het is misschien moeilijk te geloven: maar dit kleine flesje met ultra geconcentreerde wasmiddel kan grote dingen doen. Dat komt door de plantaardige formule met smartclean technology®. Deze bestrijdt viezigheid en vleken met slechts 1/4 van de hoeveelheid ten op zichte van andere wasmiddelen. Plus het handige pompje voorkomt knoeien en troep. Bovendien gebruik je nooit teveel.

Het wasmiddel vind je voor € 8,50 in de webshop van Big Green Smile.

Moeders zegt over de producten van Method:

De glasreiniger van Method doet zijn werk goed. Qua geur ruikt hij precies hetzelfde als ‘normale’ glasreinigers. Wel laat hij strepen na. Maar dat doen eigenlijk alle glasreinigers, ook al beweren ze altijd van niet. De fles glasreiniger bevat 828 ml in, er zit dus veel in de fles waardoor je er lang mee doet. Het wasmiddel van Method is fijn. Het pompsysteem is handig want zo gebruik je niet teveel. De was ruikt heel lekker en de kleding wordt goed schoon. Het werkt eigenlijk hetzelfde als regulier wasmiddel. Wel is het vrij prijzig. Met één flesje kan je 25 wasjes draaien voor €8,40.

Conclusie

Zo te horen zijn de schoonmaak producten van Method en Marcel’s Green Soap door mijn moeder goedgekeurd! Toch had mijn lieve mama wel gehoopt dat die hardnekkige strepen nou eens verdwenen van dat raam. Verder had ze als kritiekpuntje dat de geur van de allesreiniger niet heel lekker rook. De prijs van het wasmiddel vond ze aan de hoge kant. Desondanks deden de producten goed hun werk. Enne wie wordt er nou niet blij van groene schoonmaakmiddelen? Om af te sluiten geeft mijn moeder nog een hele handige schoonmaak tip:

Probeer niet te smeren, dan heb je ook geen schoonmaakmiddel nodig.

Tip: Big Green Smile heeft regelmatig acties dus hou de site in de gaten mocht je hier belang bij hebben.

Was jij bekend met de producten van Method en Marcel’s Green Soap? Let me know!

* De producten heb ik opgestuurd gekregen van Big Green Smile. Desondanks heb ik het mijn moeder laten testen zonder genade 😉

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *