Leuke tweedehands kleding: hier vind je het


leuke tweedehands kleding
Tweedehands kleding vinden is niet moeilijk. Leuke tweedehands kleding wel. Ik geef tips!

Sinds mijn duurzame kledingchallenge ben ik gedoken in de wereld van tweedehands kleding. Een wereld met ranzige kringloopwinkels, scammers op Marktplaats en dumpprijzen. Persoonlijk vergaat mijn shopmood door deze drie dingen. Maar tweedehands shoppen hoeft niet zo vreselijk te zijn. Ik geef een paar tips waar je leuke tweedehands kleding vind. Weet jij meer leuke adresjes: laat het even weten.

Online

Met Marktplaats stipt op nummer één. Geen uitleg nodig toch? Volgens mij is dit de grootste online marktplaats van Nederland. Tip: stel een alarm in voor jouw zoekopdracht. Stel je bent opzoek naar Dr. Martens, dan kan een alarm je instellen wanneer deze online. Hoe handig! Een online shop dat erop lijkt is United Wardrobe. Alleen heeft deze een streepje voor als het gaat om veiligheid. Zo krijgt een verkoper pas geld als je het item ontvangen hebt. Ook kan je je winkelwagentje vol knallen van verschillende verkopers. Ideaal dus. En eerlijk het publiek van United Wardrobe is een stuk jonger. Dat betekent een grote kans op leuke kleding!

Twee Facebookgroepen die ik aanraad zijn Vintage Marketplace en Bohemian Marketplace. Net als Marktplaats wel een beetje scamgevoelig. Hiermee bedoel ik dat er een kans is dat mensen niet reageren of items opsturen. Check dus altijd het persoonlijk profiel. Dankzij Vintage Marketplace heb ik bijvoorbeeld wel een hele toffe mantel gescoord. Daarbij zie je echt fantastische dingen langskomen voor kleine prijsjes.

De Kleretoko is een nieuwkomer in de tweedehands kleding wereld. Twee keer per maand wordt de webshop aangevuld met leuke tweedehandskleding. Je vindt er items van mainstream merken zoals H&M of hippe onbekende kleding. Wanneer je in Leiden of Amsterdam woont zijn de verzendkosten gratis. De prijzen zijn bijna IJ-hallen waardig. Altijd leuk om even een kijkje te nemen. Je hoeft de deur er tenslotte niet voor uit.

Merken & bloggers

Fan van bloggers? Dan is BLG SHP iets voor jou. Bekende bloggers zoals Jiami en Queen of Jetlags verkopen hier hun garderobe. Zelf heb ik er nog niks gekocht maar ik zie veel leuke items. Meer budget? Via The Next Closed koop je tweedehands merkkleding. Merken zoals Chanel, Gucci en Kenzo. Ideaal als je een dure smaak hebt, maar je dat eigenlijk niet kan veroorloven.

leuke tweedehands kleding

Offline tweedehands shoppen

Fysieke winkels zijn lastig. Per stad verschilt het aanbod van tweedehands winkels enorm. Zo heb je in Amsterdam een stuk of vijf Episode filialen en in Zwolle welgeteld twee tweedehands kledingwinkels in de stad. Daarom raad ik je ook aan om even te Googelen wat er in jouw stad is. Sowieso is er altijd een kringloopwinkel. Ja iel, kringloopwinkels. Ik weet het. De ene keer is er alleen zooi waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Maar de andere keer kan je een mega mooi item scoren.

Appel en Ei is een aanrader. Helaas zit de winkel nog niet overal. Al eerder plaatste ik een shoplog met maar liefst vier leuke items die ik daar heb gevonden. De kleding is in goede staat en niet ouder dan vier seizoenen. De prijzen die ik heb gezien zijn rond de €5- €10. Heel betaalbaar dus. Een soortgelijk concept is Second Lifestyle. Ik vind Mijn Tafel ook een fijne winkel om te kijken. Het is geen kledingwinkel maar wel een plek waar mensen kunnen inkopen en verkopen. Hier heb ik een keer een classy kokerjurkje gevonden van de Zara, zie foto hierboven. Nog helemaal gaaf en maar een paar euro.

Je kan ook shoppen bij het Reshare van het Leger Des Heils. Deze winkels hebben kleine prijzen en zijn een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een heel goed initiatief. Helaas ben ik hier zelf nooit geweest. Maar ik hoor van anderen dat dit fijne winkels zijn. Filialen hiervan zitten in Arnhem, Breda, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Rotterdam

Kleding lenen

Een ander tof concept is kleding lenen. Dat kan bij LENA in Amsterdam en De Kledingbibliotheek in Utrecht. Hier kan je neuzen tussen alle kleding en een item lenen, net als bij de gewone bibliotheek. Super handig voor een feestje. Zonde om speciaal daarvoor een item aan te schaffen dat je maar één keer draagt. Toch verliefd geworden? Dan kan je het item ook kopen.

Events met leuke tweedehands kleding

Er zijn in Nederland een aantal vintage events die je kan bezoeken. Denk aan Vintage per Kilo waar je per kilo betaalt. Tijdens dit event zie je kleding, tassen, schoenen en accessoires vanaf 1940 tot 1980. Geen zorgen: het ziet er netjes uit. Als je houdt van graaien dan zou ik zeker eens het Waterlooplein en de IJ-hallen bezoeken. Hier vind je meer kleding dan je aan kan.

Waar koop jij leuke tweedehands kleding? Let me know!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *