Burt’s Bees Intense Hydration voor een droge huid


Niets vervelender dan een droge huid. Daarom testte ik de Burt’s Bees Intense Hydration lijn. Spoiler: hij is fijn!

Disclaimer: na het plaatsen van dit artikel kwam ik erachter de Burt’s Bees niet dierproefvrij is. Het merk verkoopt in China waar verplicht op dieren wordt getest. Bedankt Mariëlle en zie dit bericht voor meer informatie.

Wat is schilferig, rood en trekt? Mijn huid in de winter. Een droge huid is zo vervelend. Mijn make-up zit niet, mijn gezicht voelt niet lekker en het is niet echt charmant. Een gezonde huid krijg je door gezond eten en met een goede skincare routine. Nu hou ik niet zo van gezond eten. Dus ik waag me aan de Burt’s Bees Intense Hydration dag lotion en nachtcrème. Deze heb ik ontvangen van Big Green Smile en zouden top moeten zijn voor een droge huid.

Wie of wat is Burt’s Bees?

Het merk bestaat sinds 1984. Het begon met Burt Shavitz en Roxanne Quimby die samen kaarsen verkochten van restjes bijenwas. In 1991 brachten ze hun Burt Bees Lip Balm op de markt. Dit werd zo’n bestseller dat ze besloten zich te focussen op natuurlijke beauty. Bij Burt’s Bees draait alles om natuurlijke, persoonlijke verzorgingsproducten die milieubewust zijn. Alle producten zijn zorgvuldig vervaardigd met bijenwas, plantaardige en essentiële oliën, kruiden, bloemen en mineralen. Burt’s Bees gebruikt alleen maar natuurlijke kleuren die bewezen hebben dat ze veilig en milieubewust zijn.

Burt’s Bees zegt zelf over de Intense Hydration lijn:

Klinisch bewezen snel absorberende lotion met salie biedt een intense hydratatie en vermindert ook het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Salie komt oorspronkelijk uit de landen in de Balkan en rond de Middellandse Zee en heeft het uitzonderlijke vermogen om vocht te vangen en vast te houden, werd ook wel “de koningin”onder de geneeskrachtige planten genoemd. Deze opmerkelijke plant is de inspiratie achter de intense hydradatie en een ode aan de zachte en soepele huid. 

Burt's Bees Intense Hydration

Burt’s Bees Intense Hydration Day Lotion

Burt's Bees Intense Hydration
Burt’s Bees Intense Hydration Day Lotion gebruik je ’s ochtends na het reinigen van je gezicht. De lotion zit in een handige spuit flacon. Dit vind ik zelf altijd heel fijn omdat je dan niet met je vingers in het potje zit. Dat is namelijk onhygiënisch of nouja, dat zeggen ze. In de flacon zit 50 gram.

Burt's Bees Intense Hydration dag lotion
Qua ingrediënten zie ik al vrij snel parfum staan. Nu staat er wel dat het een natuurlijk parfum is, dat vind ik fijn! Door sommige parfums krijg ik een nare reactie. Ik ben geen expert in ingrediëntenlijsten lezen, over driekwart breek ik mijn tong. Het tweede ingrediënt ‘caprylic/capric triglyceride‘ is schijnbaar een natuurlijke verzorgende olie. Dat klinkt al goed! Daarnaast zie ik een paar bekende zoals jojoba olie en avocado olie. De lotion is niet vegan. Er zit namelijk bijenwas in. Dat is niet gek want het merk heet Burt’s Bees.

Burt's Bees Intense Hydration dag lotion
Time to swatch! Ik heb de lotion natuurlijk een paar weken gebruikt, maar voor het idee. De lotion krijg ik makkelijk uit de tube dankzij het pompsysteem. Er komt in één keer genoeg uit. De geur is heel subtiel en zacht. Dat had ik niet verwacht omdat (natuurlijke) parfum hoog in de ingrediëntenlijst staat. De lotion is vrij dik maar gemakkelijk aan te brengen. Wel goed opletten dat je het goed uitsmeert, anders loop je met een wit gezicht. Het intrekken duurt een tijdje, ongeveer tien minuten. Maar to be fair: het werkt super goed. Ik merk echt dat mijn gezicht goed gehydrateerd is en ik zie geen velletjes door mijn foundation.

Burt’s Bees Intense Hydration Night Cream

Burt's Bees Intense Hydration nachtcreme
Burt’s Bees Intense Hydration Night Cream gebruik je ’s avonds voordat je gaat slapen. De crème zit in tegenstelling tot de lotion in een potje. Jammer want ik vond die flacon net zo fijn! Grappig genoeg zit hier evenveel product in: namelijk 50 gram.

Burt's Bees Intense Hydration nachtcreme
Op de ingrediëntenlijst zie ik als tweede ingrediënt meteen olie staan. Daarna een vetalcohol en daarna volgen de meer oliën. Parfum staat bij de nachtcrème iets lager op de lijst maar alsnog op de derde regel. In deze zitten meer verzorgende ingrediënten dan de dag lotion. Maar ik zie alsnog een boel ingrediënten waar ik mijn tong over breek.

Burt's Bees Intense Hydration
Swatch nummer twee. De nachtcrème is dikker dan de dag lotion. Qua geur is het precies hetzelfde als de dag lotion. Ik kan de geur niet plaatsen, maar het ruikt heel zacht en verzorgend. Heel subtiel ruik je de salie, ik hou hier wel van. De structuur is voller en het smeert iets minder makkelijk uit. Wanneer ik de nachtcrème heb aangebracht duurt het langer voordat hij intrekt. Ook deze laat een witte waas achter. Na gebruik is mijn gezicht een beetje shiny. De nachtcrème vind ik, net als de lotion, heel fijn. ’s Ochtends word ik wakker met een zacht gezicht.

Conclusie

Burt's Bees Intense Hydration
Eerlijk gezegd schaamde ik mij een beetje voor mijn droge huid. Ik droeg al een maand geen foundation meer omdat je serieus velletjes door mijn foundation heen zag. Sinds deze combinatie van Burt’s Bees is mijn huid een stuk zachter, gladder en velletjesvrij. Natuurlijk heb ik nog droge plekjes, maar een stuk minder. Daarbij voelt mijn huid meer gehydrateerd aan. Wel vind €20,- wel erg prijzig voor een dag- en nachtcrème. Maar ik ben dan ook een arme student.

De Burt’s Bees Intense Hydration lijn vind je online vanaf €19,99 bij onder andere Big Green Smile.

Heb jij ervaring met de Burt’s Bees Intense Hydration lijn? Let me know!

* Deze producten kreeg ik opgestuurd van Big Green Smile.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *