Outfit of the day: vintage lange mantel


vintage lange mantel

Mijn eerste outfit of the day. Helemaal in hipster vibes met mijn vintage lange mantel.

De duurzame kledingchallenge is nu anderhalve maand bezig. Het bevalt me erg goed! Jammer genoeg heb ik nog steeds een grote liefde voor shoppen. Zo kon je mijn tweedehands aankopen al zien in mijn Appel & Ei shoplog. En ja, ik heb wéér wat gekocht. Maar nu had ik het nodig. Soort van. Oke niet helemaal.

Warme benen

Ik spotte een lange mantel bij Sara van When Sara Smiles en toen moest ik hem ook hebben. Hij staat haar zo gaaf (check). Ik heb een aantal lange jurken en vesten en dan vind ik het zo stom staan als dat onder je jas uit piept. Alsof je een soort cape eronder hebt. Met een lange mantel zie je dat niet en blijven je benen warm. Heel erg belangrijk. Zie je, ik had hem toch (soort van) nodig!

Vintage lange mantel

Sinds de challenge heb ik er een soort sport van gemaakt om leuke vintage items te vinden. Zo heb ik bij United Wardrobe alarms aanstaan als mijn wishlist item wordt geplaatst. Daarnaast scroll ik heerlijk door Vintage Marketplace op Facebook. Zo kwam ik ook aan deze vintage lange mantel. Voor slechts € 45,- scoorde ik deze fijne jas. Ik snap dat niet iedereen dit mooi vindt. You either love it or hate it. Ik ben er wel heel blij mee.

vintage lange mantelvintage lange mantel
De vintage lange mantel heeft een donker grijze kleur en classy bruine knopen. Hij valt ondanks zijn maatje 36 een beetje oversized. Dat hoort natuurlijk ook een beetje bij. Aan de achterkant heeft de jas een split ook gedecoreerd met bruine knoopjes. De jas vind ik open het mooist, dan staat het toch wat vlotter. Maar dicht kan ‘ie ook prima. Met mijn sjaal lijk ik wel een beetje op een ingepakt sneeuwpoppetje maar het is zo lekker warm. Echt heerlijk.

vintage lange mantelvintage lange mantelvintage lange mantel

Ik combineer de lange mantel met een gestreept shirt van Armed Angels. Super fijn shirt want 1) duurzaam 2) driekwart 3) hoge hals. Daarbij draag ik een highwaist zwarte skinny van de H&M en mijn Clarks. Mijn Clarks heb ik al jaren maar ze zijn nog steeds mooi. Na deze blogger fotoshoot waren ze helaas wel iets minder mooi..

vintage lange mantel
Pssst: niet de allermooiste foto maar wilde de knoopjes graag laten zien <3

vintage lange mantel

Zoals je kan zien ben ik totaal geen model. Let vooral niet op mijn rode neus en handen en mijn spierwitte gezicht. Ik hoop dat jullie het wel leuk vonden om dit te zien. Laat me weten wat je ervan vindt.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *