Hotspot Snoeptastisch: (h)eerlijk en uniek


 


Snoeptastisch is een hele bijzondere snoepwinkel. Waarom? Omdat iedereen hier kan snoepen.  Snoeptastisch heeft namelijk snoep zonder lactose, gluten, gelatine.. noem maar op!

Barbara Mulder had altijd de droom om een snoepwinkel te beginnen. Die droom is uitgekomen met haar snoepwinkel Snoeptastisch. In 2015 begon ze in de hippe conceptstore Pistache. Sinds oktober 2016 heeft ze haar eigen pand in Zwolle. Gelukkig maar, want haar snoepwinkel is toch wel heel bijzonder. Bij Snoeptastisch kan iedereen snoep kopen. Allergisch voor gluten, noten of soja? Geen probleem. Zelfs voor super lastige vegans (grapje) heeft Barbara snoep.

Snoeptastisch Snoeptastisch macarons torenSnoeptastisch winkel
Snoeptastisch ChocoladebikkelsSnoeptastisch propercorn

Enorm veel snoep

Bij Snoeptastisch vind je biologisch, suikervrij, gelatinevrij, sojavrij, notenvrij, glutenvrij en sojavrij snoep. Geen grap! Het assortiment is dus heel gevarieerd. De vegan snoepjes bevatten bijvoorbeeld agar agar in plaats van gelatine. De suikervrije snoepjes bevatten andere suikers zoals stevia en maltitol (maiszetmeel). Barbara neemt haar snoep heel serieus. Zo is de glutenvrije snoep afgeschermd en worden schepjes na gebruik gewassen. Geen kans voor gluten dus!Extra fijn: bij elk snoep staat een allergie label.

Zoals je misschien weet eet ik vegetarisch. In veel snoep zit helaas gelatine. Gelatine is gemaakt van koeienbotten en maakt het snoep chewy. Gelukkig kan dit vervangen worden door agar agar. Het allerliefste eet ik vegan en ik doe mijn best om zoveel mogelijk plantaardig te eten. Ideaal dus dat ik door Snoeptastisch zowel vegetarisch als vegan kan snoepen.
Snoeptastisch glutenvrij snoepSnoeptastisch suikervrij snoepSnoeptastisch vegan snoep

(H)eerlijk en uniek

Het assortiment van Barbara voldoet aan twee eisen: het moet (h)eerlijk en uniek zijn. En dat is het. Bij Snoeptastisch vind je snoep dat je nog niet eerder bent tegenkomen. Zo verkoopt ze Chocoladebikkels. Dit zijn ronde chocoladeballetjes die je langzaam in je mond moet laten smelten. Lekker bij koffie of thee. Daarnaast verkoopt ze Propercorn, Rocky Rice, Ridiculously Good, Barú en meer.

Haar snoep haalt ze van allerlei adresjes. Het biologische snoep komt van Candy Freaks en de allerlekkerste macarons van Dutch Home Made. Via sociale media ontmoette Barbara veganist Chantal Dute die graag vegan wilde bakken voor Snoeptastisch. Hierdoor is het assortiment uitgebreid met vegan brownies, spekkoek en vegan fudge. Barbara is zelfs van plan om vegan macarons te verkopen. Ik herhaal: vegan macarons. Hoe lekker?!

Snoeptastisch gebakSnoeptastisch gebak   Snoeptastisch vegan gebak
Snoeptastisch kaartjesSnoeptastisch snoepgoedSnoeptastisch snoepgoed

#Girlboss

Wat ik extra leuk vind aan de winkel (naast het uitgebreide assortiment) is eigenaresse Barbara. Ik vind haar een girlboss. Ze luistert heel goed naar haar klanten. Als zij hoort dat klanten vegan snoep willen, dan regelt ze dat. Ze is constant op zoek naar nieuw en lekker snoepgoed. Daarnaast regelt ze workshops. En als laatst: ze verkoopt alleen wat echt lekker is. Zo moest ik heel hard om haar lachen omdat ze energieballen écht niet kan waarderen. Dit zijn vegan balletjes gemaakt van dadels en noten. Geliefd onder veel vegans, maar dus niet door Barbara. Ook houdt ze gewoon van zoet. Dus ook de pure chocola is door Barbara goedgekeurd.

Snoeptastisch vegan browniesSnoeptastisch vegan snoep

Geproefd en getest bij Snoeptastisch

Je merkt: ik kan hier nog uren over doorpraten. Ik vind het zo stoer dat Barbara haar eigen snoepwinkel is begonnen. Vooral omdat ze snoep heeft voor iedereen. Daarom kon ik het ook niet laten om zelf wat mee te nemen. Zo nam ik de vegan brownies mee. Eentje met Speculoos en eentje zonder (because why not?!). En natuurlijk moest er een zak vegan snoep mee. Allebei: goedgekeurd! Je gelooft niet eens dat het vegan is. De brownie smaakt net als the real deal en het snoep is net zo chewy als normaal.

Als je in Zwolle bent moet je zeker een bezoekje brengen. Snoeptastisch vind je aan de Oude Vismarkt op nummer 8 in Zwolle.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *