The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation in Fuji Peony 01


Fresh Nude Cushion Foundation
Vandaag test ik de Fresh Nude Cushion Foundation van The Body Shop. Deze belooft een natuurlijk resultaat én hij is vegan!

Cushion foundations zijn hot. Vorig jaar kwamen L’oreal Paris en Lancôme al uit met deze nieuwe vorm. Maar een vegan variant bleef uit. Totdat The Body Shop kwam met de Fresh Nude Cushion Foundation. Vegan en een cushion foundation? Die moet ik hebben!

De Fresh Nude Cushion Foundation heb ik in de kleur Fuji Peony 01. Natuurlijk weer de allerlichtste kleur #whitegirlproblems. The Body Shop zegt zelf over de foundation:

Deze 100% vegan formule biedt het beste van een vloeibare foundation in een handig compact formaat. Onze nieuwe Fresh Nude Cushion Foundation biedt een bescherming met SPF 25 PA++ en 24 uur hydratatie. Dankzij de micro-mesh cushion sponge zorgt onze nieuwe Fresh Nude Cushion Foundation voor de perfecte hoeveelheid foundation voor een applicatie zonder vlekken, hygiënisch en eenvoudig.

Fresh Nude Cushion Foundation

Beloftes

The Body Shop belooft een hoop. Zo is de Fresh Nude Cushion Foundation perfect voor de gevoelige huid. Daarnaast hydrateert hij je huid 24 uur lang. De foundation is niet-comedogeen. Dit houdt in dat er geen mineralie oliën en petrolatum in zitten. Volgens Google is dit een soort smeervet gewonnen uit zware restoliën en aardoliefracties. Blijkbaar zit dit in veel andere producten zoals lippenbalsems en haarproducten (bron). Super gek, maar fijn dat dit er in ieder geval niet inzit. De foundation zorgt volgens The Body Shop ook voor een natuurlijk resultaat en is makkelijk en snel aan te brengen. Klinkt goed!

Fresh Nude Cushion FoundationFresh Nude Cushion FoundationFresh Nude Cushion Foundation

Verpakking

De verpakking is leuk! Sowieso heeft een cushion foundation iets speciaals. Het witte ronde doosje is stevig en compact. Wanneer je het doosje openmaakt zie je een spiegel (pluspunten!) en een sponsje. Het sponsje bevat een lintje met het logo van The Body Shop. Zelf ben ik niet zo van de sponsjes maar fijn dat het erin zit. Onder het sponsje zit een deksel en daaronder zit de foundation verstopt. De cushion foundation kan je dus makkelijk in je tas gooien. Hij kan tegen een stootje en lekt niet. Een groot nadeel vind ik dat er weinig inzit, namelijk maar 12 gram. Ter vergelijking: mijn Tarte foundation bevat meer dan het dubbele.

Qua ingrediënten bestaat de foundation vooral uit siliconen. Maar er staan ook verzorgende ingrediënten tussen zoals arula olie, vitamine E, aloë vera, hyaluronzuur en rozenwater. Parfum staat onderaan de lijst.

Fresh Nude Cushion FoundationFresh Nude Cushion Foundation

Formule

Wat mij meteen opvalt is dat de structuur vrij waterig is. Ik weet niet of hoort bij cushion foundations. Maar de formule voelt dun en glad. Het gladde komt denk ik door de siliconen. De foundation smeert makkelijk uit en voelt verzorgend. Meer als een soort waterige crème dan een dikke foundation. Qua kleur lijkt ‘ie heel oranje. Ojee krijg ik dan weer zo’n Geordie Shore hoofd als toen met de Catrice foundation?! Tijd om hem op mijn gezicht aan te brengen!

Fresh Nude Cushion Foundation

Met & zonder Fresh Nude Cushion Foundation

Mijn gezicht zonder de foundation. Ik draag hier alleen mascara en wenkbrauwproducten van Anastia Beverly Hills. Ooit beloof ik je zonder make-up op de foto te gaan. Maar ik durf het nog niet. Mijn huid is nu vrij droog door het koude weer. Excuus dat ik zo chagrijnig kijk, ik ben vervloekt met een resting bitch face.

Mijn gezicht met de foundation. Het effect is natuurlijk, geen dikke plamuur. De rode plekjes rondom mijn neus zijn weg. Het maakt mijn gezicht net iets egaler en stralender. De finish vind ik semi-mat. Maar daar hou ik wel van. De kleur neigt een beetje naar het oranje maar omdat ik een neutrale ondertoon heb kan het wel.

Conclusie

De kleur past goed bij mijn huid en de formule is heel fijn. De dekking is subtiel en semi-mat. Rode plekjes op mijn gezicht zijn verdwenen maar mijn sproeten zie je er nog doorheen shinen. Ik vind de foundation niet uitdrogend maar ook niet heel hydraterend (zoals ze beloven). Het sponsje vind ik mwah. Ik gebruik liever mijn spons van Real Techniques. Maar wel fijn dat het erin zit. Een groot nadeel vind ik de geur. Ondanks dat parfum onderaan de lijst staat vind ik het vrij sterk. Twee uur na aanbrengen ruik ik het nog. Dat vind ik echt heel erg. Waarom moet er nou weer parfum in?! Daarnaast moest ik wel vaak deppen om genoeg foundation te krijgen. Ik ben dus bang dat het vrij snel opgaat.

Of ik hem hierna nog een keer koop? Geen idee! Ik vind de formule fijn. De verpakking is mooi, handig om mee te nemen en de formule is top. Maar de geur, hoeveelheid en prijs vind ik wel grote nadelen.

Fresh Nude Cushion Foundation

De Fresh Nude Cushion Foundation van The Body Shop is verkrijgbaar in vier kleuren voor €21,- in de winkel en online.

Heb jij weleens een cushion foundation geprobeerd? En wat vind jij van het effect? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *