Recept: vegan taco’s met tomatensalsa


vegan taco's

Deze vegan taco’s moet je proberen. Super gezond maar toch het ultieme comfortfood door de tomatensalsa en taco’s.     

Dit recept is eigenlijk per toeval ontstaan. Als ik of mijn vriend (vaak mijn vriend), een curry maakt, dan is dat voor twee dagen. De reden hiervoor is dat een curry soms een beetje duur kan uitvallen. Af en toe haal je iets duurdere ingrediënten zoals zoete aardappel of speciale groenten. Maar een curry is ook altijd lekkerder op dag twee. De saus wordt dikker en de kruiden trekken daardoor beter in. Het nadeel is dat het een beetje saai is om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Daarom bak ik er soms Turks brood bij of serveer ik het met een salade.

We kwamen op het idee voor deze taco’s vanwege een enorme pan met chili. De pan was zo vol dat we er serieus drie dagen van konden eten. Beiden vinden we het zonde om eten weg te gooien. Vooral als het nog houdbaar is én super smaakt. De eerste dag aten we de chili gewoon, de tweede dag met stokbrood en de derde als taco’s! Dat het zo lekker zou zijn hadden we niet gedacht. Voor dit recept kan je zelf een soort chili maken maar je kan dit dus ook eten met al bereide chili.

Psst: ik heb heel erg mijn best gedaan op de foto’s dus laat me weten wat je ervan vindt! Als je nog tips hebt, dan hoor ik het graag (:

vegan taco's benodigdheden

Benodigdheden vegan taco’s
Voor vier personen

Voor de chili:

 • 2 paprika’s
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Klein blikje maïs
 • Blik tomatenblokjes
 • Blik kidneybonen
 • Kruiden: komijn, gerookt paprikapoeder, peper en zout

Voor de tomatensalsa:

 • 4 tomaten
 • 1 rode ui
 • Bosje peterselie
 • Taco’s

vegan chili

Bereidingswijze

 1. Snijd ui in kleine blokjes en pel de knoflook. De courgette kan je snijden in kleine maantjes en de paprika in blokjes.
 2. Zet een pan op het vuur en voeg olie toe. Bak de ui. Als de ui glazig is, na enkele minuten, dan kan je de knoflook en de kruiden toevoegen.
 3. Als de kruiden aan de ui plakken kan je de groenten toevoegen. Bak ongeveer 5 á 7 minuten.
 4. Voeg het blik tomatenblokjes aan de chili toe. Laat even pruttelen
 5. Terwijl de chili kookt kan je de salsa maken. Snijd de tomaten en ui in piepkleine blokjes. Doe dit in een kom. Snijd daarna de peterselie fijn en voeg toe aan de salsa. Sprenkel er eventueel wat citroensap en/of olijfolie overheen.
 6. Proef de chili en beoordeel of er nog extra komijn moet worden toegevoegd. Roer de bonen en de maïs door de chili heen.
 7. Bak ondertussen de taco’s in de oven. Dit duurt meestal 5 minuten.
 8. Serveer de gebakken taco’s met de chili en salsa. Extra lekker om knoflooksaus toe te voegen en/of guacamole.

benodigdheden taco's

vegan taco's met salsa

vegan taco's met knoflooksaus

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan taco’s met tomatensalsa vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je me tagged met @clairecodi.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *