Liebster Award: Ik ben genomineerd.


Liebster award

Ik ben genomineerd voor de Liebster Award. Deze award is speciaal bedoelt om bloggers beter te leren kennen.

Potverdikkie wat gaat bloggen snel. Ik blog pas een halfjaar en nu al genomineerd voor een award. Oke ik geef toe, het is geen Golden Globe. De Liebster Award is een award speciaal voor bloggers. Zo leren lezers en andere bloggers hen kennen door middel van leuke vragen. Een heel leuk initiatief om nieuwe bloggers op de kaart te zetten. Spread the love!

Ik ben genomineerd door Aneta van Love4seasons. Ontzettend leuk want ik lees haar blog ook bijna dagelijks. Ze heeft een fijne schrijfstijl en je leest artikelen over vanalles en nog wat. Stiekem laat ze me soms ook aartslui voelen door haar gezonde recepten en sporttips. Maar eigenlijk heb ik ook wel een schop onder de kont nodig. Zeker haar blog checken als je houdt van lekker eten, handige tips en toffe hotspots.

De vragen

Welke 3 dingen zou je mee nemen naar een onbewoond eiland?

Stiekem lijkt het mij wel fijn op een onbewoond eiland. Geen sociale media, geen druk, geen regeltjes. Het ligt er natuurlijk aan wat voor eiland het is. Als er alleen maar zand is, dan is de lol er gauw van is. Ik zou mijn vriend meenemen, een aansteker en boer Bertie. Ik heb alle afleveringen van Expeditie Robinson gezien en Bertie is écht mijn held. Zij kan volgens mij alles.

Wat is je grootste angst?

Ik heb niet echt een hele grote angst. Misschien dat ik niet meteen een geschikte baan vind? Maar zelfs dan denk ik dat dat wel goedkomt.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik heb hier een artikel over geschreven. In het kort wilde ik graag lezen waar ik zelf behoefte aan had. Toen ik net vegetariër was kon ik niet echt een blog vinden die ook ging over vega(n) struggles, dierproefvrije beauty en duurzame fashion. Na twee jaar twijfelen ben ik de blog zelf begonnen. De beste beslissing die ik ooit heb gemaakt, ik vind het onwijs leuk om te doen. Toevallig ken ik nu een heleboel leuke bloggers die over een soortgelijk onderwerp bloggen.

New York Recap: Brooklyn Bridge

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?

Er is niet één herinnering die ik het allermooiste vind. Ik ben erg dankbaar dat ik mijn vriend heb ontmoet, dat ik naar New York ben geweest en dat ik het geluk heb om zelfstandig te wonen. Er zijn veel dingen die ik waardeer. Maar er is geen één moment waarvan ik denk: yes, dit mijn mooiste herinnering. Misschien is dat juist ook wel goed. Ik vind dat alles een mooie herinnering kan zijn.

Wat staat er bovenaan jou travel-bucketlist en waarom?

Ik zou ontzettend graag naar China of Japan willen gaan. Het lijkt mij heel inspirerend om die cultuur te ervaren. Het is daar zo tegenovergesteld aan hier. Onze Hollandse traditie is een plakje kaas en worst op de verjaardag. Maar in China en Japan hebben ze zo’n rijke cultuur met verschillende rituelen. Tijdens mijn reis zou ik door het land willen trekken en alles willen ervaren.

Wat is je grootste droom?

Reizen. Stiekem denk ik dat iedereen wel heel graag wilt reizen. Helaas heb ik hier op dit moment de middelen niet voor. Als je als student uit huis woont dan is het qua geld een beetje krap. Gelukkig ben ik straks afgestudeerd en dan wil ik heel veel geld sparen. Als ik zo groen bezig blijf gaan dan bespaar ik vast een hoop.

Wat of wie inspireert jou het meest je je leven?

Mijn vader inspireert mij. Ik heb dit nog nooit gedeeld maar mijn vader heeft reuma. Dit is geen enorm geheim maar ook geen gezellige binnenkomer. Hij heeft reumatoïde artritis. Dit is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem het verschil tussen goede (lichaamseigen) en slechte organismen (virussen en bacteriën) niet kent en daardoor eigen weefsel aanvalt. Desondanks is hij zo ontzettend sterk. Ondanks dat hij arbeidsongeschikt is, staat hij elke dag vroeg op om bezig te gaan. In de zomer onderhoudt hij een (volks)tuin en gaat hij bezig met zijn tuindersproject. Daarnaast is hij altijd aan het klussen en staat hij voor iedereen klaar. Op dit moment is hij zelfs druk met het verbouwen van het huis. Ik vind het zo inspirerend dat hij ondanks zijn pijn, zo hard werkt.

Waar ben je ontzettend dankbaar voor?

Alles. Ik denk dat het makkelijk is om te kijken naar wat je niet hebt, in plaats van wat je wel hebt. Ik ben dankbaar dat ik in een welvarend land ben geboren en dat ik de luxe heb om duurzaam te leven. Niet iedereen heeft de keuze om eten af te slaan of te kiezen voor bepaalde merken. Om het luchtig te houden: ik ben ook ontzettend dankbaar voor vegetarische kroketten.

DSC_5715

Waar sta jij over 10 jaar?

In Japan of China! Ondertussen heb ik een ecofriendly huis met een vruchtbare moestuin en een boerderij vol dieren. Mijn kledingkast hangt vol duurzame kleding en ik ben nog steeds happy met mijn vriend. Ik mag dromen toch?

Wat zijn jou mooiste persoonlijke eigenschappen?

Pfoe geen idee. Ik vind mezelf wel aardig spontaan en toegankelijk. Daarnaast ben ik bijna altijd vrolijk en hou ik ontzettend veel van dieren en de natuur. Als slechte eigenschap ben ik dan vaak weer iets te druk en kan ik op bepaalde momenten heel chaotisch zijn. Maar laten we het positief houden.

Welke doelen heb je voor het jaar 2017?

Ten eerste hoop ik mijn diploma te halen voor Media, Informatie en Communicatie. Dit vind ik het allerbelangrijkste. Maar ik hoop nog veel meer leuke artikelen voor Claire Codi te schrijven. Ik wil nog meer groene dingen doen en me hierin verdiepen.

artikel over mij

Mijn nominaties:

De regels van de Liebster Award

 1. Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft!
 2. Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
 3. Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft!
 4. Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
 5. Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!

Heel veel plezier met het beantwoorden van de volgende vragen:

 1. Welke wijze les heb je afgelopen jaar geleerd?
 2. Wat is jouw droombaan?
 3. Ben je een ochtend- of avondmens?
 4. Wat vind je het allerleukste aan bloggen?
 5. Wat vind je je mooiste eigenschap?
 6. Welk nummer kan je honderd keer achter elkaar luisteren zonder gek te worden?
 7. Als je naar één land gratis mocht reizen, welk land zou dat zijn?
 8. Wat zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt?
 9. Welk artikel is het meest populair op je blog en welke is jouw favoriet?
 10. Als je één talent mocht kiezen, wat zou dat dan zijn?
 11. Wat is iets wat niemand over jou weet?

Wat is jouw grootste droom? En vond je het leuk om de vragen van de Liebster Award te lezen? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *