Recap 2016: best gelezen artikelen & goals voor volgend jaar


Recap 2016

Een recap 2016 met de best gelezen artikelen op mijn blog! Ook vertel ik je mijn plannen voor volgend jaar. 

Ga ik het zeggen? Ja, ik ga het zeggen. Het jaar is echt voorbij gevlogen! Vorig jaar woonde ik net twee maandjes samen, adopteerde we Binkie de dikke kat, deed ik de minor Internetmarketing én ging ik naar New York. Maar 2016 is ook het jaar dat ik begon met bloggen. In de zomervakantie kocht ik mijn domeinnaam en hosting. Sindsdien heb ik mijn eigen plekje op het internet. Genoeg reden voor een recap 2016.

Best gelezen artikelen

Het blogjaar is enorm snel gegaan. Inmiddels staan er meer dan 60 artikelen online en heb ik meer dan 700 lieve comments ontvangen. Artikelen waarover ik twijfel worden vaak het best gelezen. Terwijl artikelen waarvan ik denk dat ze mega goed scoren, het soms middelmatig doen. Bloggen: er is geen peil op te trekken. Het leek mij daarom leuk om een top 5 te delen van de best gelezen artikelen. Wie weet haal je er inspiratie uit!

1. Review: Catrice HD liquid coverage foundation

Catrice HD liquid coverage foundation

Op nummer 1 staat de review van de Catrice HD liquid coverage foundation. Op dit moment heb ik heel erg spijt dat ik niet de juiste kleur heb gekocht. In mijn best gelezen artikel heeft mijn gezicht de kleur van een oempa loempa. Dit zul je natuurlijk net zien.

2. Studentenvereniging wel of niet? Mijn ervaring

foto

Fun fact: ik wilde dit artikel helemaal niet publiceren. Eigenlijk heeft het onderwerp niet zo gek veel te maken met groen leven. Maar ik ben heel blij met mijn keuze om toch bij een studentenvereniging te gaan. In dit artikel vertel ik hoe de ontgroening in elkaar zit en mijn tips & tricks.

3. Recept: Vegetarische tonijn pizza

Vegetarische tonijn pizza

Dit recept werd gedeeld door de Vegetarische Slager. Volgens mij heb ik echt gegild toen ik dat zag (arme boyfriend). De vega tonijn pizza is ontzettend makkelijk om te maken. De tonyn is een aanrader als je ‘vis cravings’ hebt. Standaard heb ik een pakje vegetarische tonyn in mijn vriezer.

4. Productiviteit tip: Social Media Agenda

Social Media Agenda 2017

Ik had niet verwacht dat dit artikel zo goed zou gaan! Ik kwam de agenda toevallig tegen en besloot spontaan om er iets over te schrijven. Een paar weken daarna kwam er dan ook een winactie online om de Social Media Agenda weg te geven. Ik ben er nog steeds heel blij mee. De SMAG is een top agenda om je blog chaos van je normale chaos gescheiden te houden.

5. “Waarom ben je in godsnaam vegetariër?”

Claire als vegetariër

Op de vijfde plek staat dit artikel over mijn redenen om vegetarisch te eten. Ik krijg heel vaak de vraag hoe, wat, waar en waarom. Voor mij was de belangrijkste reden dat ik klaar was met overmatig sporten en overdreven gezond eten.  Ik vond dit artikel dan ook heel spannend want ik was bang dat het misschien verkeerd opgevat zou worden.

Plannen voor 2017

Volgend jaar ben ik hopelijk heel druk met afstuderen. Ik moet nog een paar opdrachten afmaken voordat ik mag beginnen. Onwijs leuk want mijn afstudeerstage vindt plaats bij *drumroll* Viva Las Vegas! Een organisatie die onder andere de Veggie Challenge opricht. Super leuk want ik wilde heel graag bij een veganfriendly organisatie afstuderen. Helaas is het daardoor ook goed mogelijk dat er komend halfjaar wat minder artikelen online komen.

Ik wil me komend jaar meer focussen op duurzaamheid. Dat klinkt zo suf, maar ik vind het steeds belangrijker worden. Mijn kast zit vol (goedkope) kleding en toch heb ik nooit wat om aan te doen. Ik heb allemaal prul in huis, maar koop steeds meer. Bovendien gaan er soms echt teveel vuilniszakken doorheen. Ik wil minder consumeren en meer minimaliseren. Het hoeft niet in één dag, maar ik wil graag een begin maken. Daarnaast wil ik minder shoppen bij de H&M en Primark. Maar daar ga ik nog een artikel over schrijven. Kortom: ik wil in 2017 graag bewuster leven.

Wat zijn jouw plannen voor 2017? En wat is jouw favoriete artikel? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *