Charcoal Facial Konjac Sponge review


Charcoal Facial Konjac Sponge

De hele week reinigde ik mijn gezicht met houtskool! Dit zit namelijk in de Charcoal Facial Konjac Sponge van The Beauty Kitchen.

In augustus reviewde ik de gele konjac spons van Beauty Kitchen. Kijk even die foto’s! Wat een verandering in een halfjaar. Ik was helaas niet helemaal weg van de spons. Eigenlijk begreep ik niet goed hoe het nou werkte en wat ik ermee aanmoest. Maar toen ik de Charcoal Facial Konjac Sponge zag, moest ik hem meenemen. Deze bevat namelijk houtskool!

Voor als je het niet wist: houtskool is een top beautyproduct. Houtskool neemt stoffen op en werkt desinfecterend. Ideaal dus om vuil en oliën op te nemen van je huid! Niet zo gek dat houtskool steeds meer wordt toegevoegd aan producten zoals tandpasta, scrub en deze natuurlijk deze konjac spons. Ik was dus erg nieuwsgierig of deze spons wél fijn zou zijn.

Charcoal Facial Konjac Sponge

Charcoal Facial Konjac Sponge

Wat zit er in de Charcoal Facial Konjac Sponge?

Beauty Kitchen beschrijft de spons als: “Simpel, doeltreffend, diepe reiniging en puur”. De Charcoal Facial Konjac Sponge is gemaakt van pure eetbare plantaardige wortels, namelijk van de konjac plant. Deze plant is rijk aan mineralen en is PH-neutraal zodat de huid perfect in balans blijft. De plantaardige vezels worden voor deze spons gemengd met natuurlijk water gefilterd door vulkanisch gesteente. De spons is vegan, 100% natuurlijk én milieuvriendelijk.

Dit moet je weten over de konjac spons:

  • Het is onwijs zacht voor je huid
  • Je kan er je make-up mee afhalen
  • Na gebruik is je huid geëxfolieerd
  • De spons kan je dagelijks gebruiken
  • Het bevat geen toevoegingen of kleurstoffen

Charcoal Facial Konjac Sponge

Charcoal Facial Konjac Sponge

Hoe de spons werkt

De konjac spons werkt hetzelfde als een Beautyblender. Als je de spons uit de verpakking haalt voelt hij vrij stug en hard.  No worries, dit hoort. Voor het gebruik maak je de spons nat, zo is wordt ‘ie zacht en squishy wordt. Knijp het overtollige vocht eruit zodat de spons niet kletsnat is. Daarna kan je je huid reinigen. Maak draaiende bewegingen en masseer zachtjes je gezicht.

Je hoeft geen reiniger te gebruiken, maar je kan kan een klein beetje toevoegen als je wilt. Ik reinig mijn gezicht met micellair water voordat ik de spons gebruik, dus ik doe dat niet. Tip: wring de spons nooit uit, dit kan de vezels beschadigen. Druk hem plat tussen je handen. Na gebruik leg ik de spons in de koelkast, zo blijft ie langer houdbaar.

In totaal kan je de spons zo’n 2 a 3 maanden gebruiken.

Charcoal Facial Konjac Sponge

Is het een aanrader?

Als beginnend groen meisje vond ik de spons erg raar en snapte ik er niets van. Ik gebruikte de spons namelijk om mijn make-up eraf te halen. Dat kan natuurlijk wel, maar het idee is dat de spons je gezicht reinigt. Althans, ik vind hem fijner als gezichtsreiniger. Stiekem denk ik dat ik daardoor niet heel enthousiast was: ik begreep het niet. Eerlijk gezegd ben ik bijgedraaid en vind ik de spons heel fijn. Na gebruik voelt mijn gezicht voelt zacht en schoon.

Wat is het verschil tussen de gele en de zwarte spons? Niet veel! De zwarte is bedoelt om je poriën diep te reinigen en overtollige oliën weg te halen. De gele is speciaal voor de gevoelige huid en reinigt je gezicht vrij mild. Met de zwarte spons ga je dus iets grondiger te werk. Ideaal voor een puistjes aanval, maar iets minder fijn als je huid al vrij droog is. Ik zal eerder naar deze grijpen als ik een onzuivere huid heb. Maar de gele wil ik zeker nog een keer proberen!

De Mineral Rich Bamboo Charcoal Facial Konjac Sponge is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor € 8,99.

Wist jij dat houtskool zo goed was voor je huid? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *