Dilemma: hoe persoonlijk moet je zijn als blogger


Blogger struggles

Door persoonlijke artikelen leer je de blogger behind the scenes kennen. Maar hoe persoonlijk moet én kan je zijn als blogger?

Een blog wordt omschreven als een persoonlijk online dagboek. Nu zijn er duizenden blogs en ook duizenden bloggers. De één blogt over een chronische ziekte en de ander over fashion. Maar wat ik persoonlijk het leukste vind aan een blog, is de blogger zelf. De persoonlijkheid van de blogger en zijn of haar mening. Als ik een blogger echt leuk vind, dan ga ik helemaal in stalker mode. Ik volg de blogger op Facebook, Instagram en YouTube.

Big brother is watching you

Maar hoe persoonlijk moet je nou zijn als blogger? Ik word bang van het idee dat iemand mijn Whatsapp berichten kan lezen of foto’s kan bekijken. Ik krijg dan het idee van ‘Big Brother is watching you’. Maar is wat ik hier deel niet veel persoonlijker? Ik deel lelijke selfies, persoonlijke struggles en meer. Een eng idee vind ik dat iemand die ik nooit heb ontmoet, vanalles over mij kan weten. Natuurlijk deel ik heel veel ook niet. Geen foto’s van mijn huis, vriend of dingen die te persoonlijk zijn.

Tegelijkertijd vind ik het juist leuk om persoonlijke artikelen te lezen van bloggers. Waarom? Ik ben nieuwsgierig als de pest en wil altijd alles weten. Daarnaast zijn deze artikelen vaak heel herkenbaar of bieden ze je inzicht. Zo schreef Mariska over haar angststoornis. Ik geen angststoornis, maar door haar artikel kan ik me er wel iets bij voorstellen. Iris schreef op haar blog dat ze ADD heeft. Dat heb ik niet, maar ik kan me er wel gedeeltelijk in vinden. Kortom: je leert er ontzettend veel van. Hoe fijn?!

Nu heb ik geen angststoornis of ADD. Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo boeiend. Maar er is ook iets wat mij tegenhoudt. Wat als ik iets heel persoonlijks deel en er wordt misbruik van gemaakt? Of als iemand mij uitlacht? Wat als ik tijdens een sollicitatie wordt afgewezen daardoor? Allemaal dingen dingen die door mijn hoofd gaan. Ik ben benieuwd hoe andere bloggers hiermee omgaan. Laat het me vooral weten in de comments.

10 random facts

Ondanks deze struggles wil ik toch dat jullie mij beter leren kennen. Daarom heb ik 10 random facts about me. Geen baanbrekende dingen, maar suffe dingen zodat je een iets beter beeld van mij krijgt:

  1. Een paar jaar geleden werkte ik bij een snackbar. Mijn werkzaamheden? Het frituren van kroketten en frikandellen. Ja, ook heeft deze vega shoarma gesneden van een enorm homp vlees.
  2. Elke ochtend maak ik een to do lijst voor die dag. Of ik nou vrij ben of niet.
  3. Soms verlies ik de controle over het volume van mijn stem. Ineens spreek ik een bepaald woord hard uit.
  4. Ik heb al zeven jaar een relatie met mijn vriend. We hebben sinds de middelbare school.
  5. Ik luister bijna dagelijks naar ASMR, anders kan ik niet ontspannen. Voor wie niet weet wat dat is, Mascha van Beautygloss maakt ze ook op YouTube.
  6. Stiekem hou ik helemaal niet zo van chocolade. Ik houd meer van zoute snacks zoals chips en patat.
  7. Al mijn pyjama’s zijn fout. Zo heb ik een Pusheen pyjamabroek en een trui van de Minions. Op mijn Minion trui staat dat meisje met die eenhoorn (van die eenhoorn heb ik ook een knuffel).
  8. Toen ik 15 was heb ik een lip piercing laten zetten. Dat vond ik toen echt zo’n goed idee. Een jaar heb ik hem eruit gehaald.
  9. Als ik een nieuw ontbijt heb ontdekt, dan eet ik hem elke dag. Zo heb ik een half jaar lang elke ochtend havermout gegeten.
  10. Ik word misselijk van de geur van warme melk. Ik drink dat dus ook nooit. Vroeger maakte mijn moeder het weleens als ik naar bed ging. Nou gatver, nee.

Wat vind jij van persoonlijke blogs? Lees je ze graag of vind je het ook een risico? Let me know!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *