Hoe doe je dat als vega(n) in sociale situaties?


Vega(n) in sociale situaties

Als ik thuis ben eet ik gemakkelijk vega(n). Maar als ik eens sociaal doe dan is het soms zo lastig! Ik geef je mijn tips om vega te eten in sociale situaties.

Vertel je vrienden dat je vega(n) bent

Ten eerste: als je niemand zegt dat je plantaardig eet, dan weten ze het ook niet. Verwacht niet dat iemand spontaan een groentekroket in de vriezer heeft of hummus in de koelkast. Helaas pindakaas (is ook vegan). Vertel je vrienden, familie of kennissen dus dat je anders eet. Vaak snappen ze die hele vegetarische of veganistische bedoeling ook niet, dus vertel letterlijk wat je wel en niet eet. Mij is het vaak genoeg overkomen dat ik toch vis op mijn bord kreeg.

Maak iets lekkers om mee te nemen

Je hebt het geluk dat je vrienden fantastisch vega(n) koken of je hebt pech. Ik heb altijd pech. Heb je super lieve buddies die er niks vanaf weten? Neem iets lekkers mee! Bijvoorbeeld deze vegetarische saucijzenbroodjes of vegan kruidenboter voor bij de borrel. Zijn je ‘vrienden’ types die je homemade goodies niet opeten alleen omdat het vegan is? Meteen ontvrienden, heb je niks aan.

Prop jezelf helemaal vol van te voren

Dit is niet mijn nummer één optie, maar het is een idee. Als je zeker weet dat er op een feestje niets te eten is, eet dan van te voren. Of stop een mueslireep, banaan of dadels in je tas. Het is beter om iets lekkers mee te nemen. Maar als je in tijdnood zit dan is dit een oplossing. neem iets lekkers mee.

Sneak iets in de koelkast van je crush/partner/vrienden

Slaap je vaak bij je boyfriend of girlfriend? Neem dan je eigen eten mee. Zet een liter pak soja yoghurt, amandelmelk en hummus in de koelkast. Dan staat er altijd ontbijt en lunch in de koelkast. Zijn jullie nog niet zo close? Breng dan als verrassing een vegan pakketje mee. Dit is een win-win situatie: of hij/zij gaat meer vegan eten of er staat altijd eten in de koelkast.

Ga op zoek naar veganfriendly restaurants

Uiteten kan in sommige steden een hel zijn. Nu weet ik waar je in Zwolle vega(n) kan eten, maar daarbuiten? Check de app Happy Cow of gebruik good old Google. Is je tante jarig en viert ze het in een steakhouse? Bel dan het restaurant op en vraag om een vega(n) optie. Veel koks zien het juist als een uitdaging om te experimenteren. Help eventueel door de menukaart te bestuderen. Een geitenkaassalade kan geveganized worden met extra noten, tomaatjes of groenten. Bieden ze niets aan? Tja, dan is het één avond doorbijten met een salade en slappe friet..

Wat je vooral niet moet doen: ga asjeblieft niet alle leuke sociale dingen uit de weg. Veganistisch of vegetarisch eten hoort geen opoffering te zijn. Het leven is nou eenmaal niet een plantaardig eiland. Soms is er alleen een saaie salade. Ik heb veel etentjes afgeslagen omdat ik me bezwaard voelde met mijn moeilijke keuzes. Achteraf heb ik hier heel veel spijt van.

Wat zijn jouw tips en tricks als je vega(n) gaat eten in sociale situaties? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *