Review: vegan handboek Lisa Goes Vegan


vegan handboek Lisa Goes Vegan

Vegan blogger Lisa Stel heeft een boek uitgebracht. In haar vegan handboek Lisa Goes Vegan geeft ze tips, tricks en meer dan 80 lekkere recepten.

Welke vega(n) heeft er nou geen girlcrush op Lisa Stel? Op haar gelijknamige blog Lisa Goes Vegan vertelt ze over haar reis naar het veganisme. Ze post artikelen over vegan struggles, deelt leuke hotspots en lekkere recepten. Ja, ook Lisa is niet als vegan geboren. Sterker nog in haar boek zegt ze: “Had mij een paar jaar geleden vertelt dat ik nu vegan zou zijn en een boek zou gaan schrijven en ik had je vierkant uitgelachen.” Daarnaast heeft ze het vegan handboek Lisa Goes Vegan helemaal zelf uitgebracht en gemaakt. Lisa is dus ook nog een dikke girlboss.

Haar boek kreeg ik als cadeau van mijn vriend. Ik was zo blij als een kind toen het boek eindelijk in huis was. Dat viel trouwens nog niet mee want het is een enorm boek! Meer dan 200 pagina’s vol vegan info en recepten. De stijl van het boek is basic en strak. Persoonlijk hou ik van meer illustraties en tierelantijntjes, maar that’s me! De kleurrijke dierenfoto’s maken heel veel goed.

vegan handboek Lisa Goes Vegan

De technische kant van veganisme

Het boek Lisa Goes Vegan is bedoelt als inspiratie voor de vegan levensstijl. In de eerste pagina’s van haar boek vind je beweegredenen voor het veganisme: dieren, milieu, voedselverdeling en je gezondheid. Daarna worden de basics uitgelegd. Wat is een must in je keukenkastje, hoe vervang je ei en hoe ga je in godsnaam nog lekker uiteten?! Ik vind het fijn dat aan die hoofdstukken veel aandacht is besteed. Veganisme doe je vaak niet overnight. Daarbij is er zoveel informatie over te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Handboek Lisa Goes VeganHandboek Lisa Goes Vegan

Vegan recepten voor elke gelegenheid

Laten we er niet omheen draaien: hier gaat het om. Als je Lisa op Instagram volgt, dan scroll je watertandend haar feed voorbij. Lisa kan zelfs een boterham met pindakaas lekker maken. Zelf kook ik niet heel vaak vegan, hoewel ik het wel probeer. Vaak vind ik het lastig omdat je van te voren noten moet weken, dadels moet kopen of naar de bio winkel moet. Ik denk dat als je al vegan bent, dat het een stuk makkelijker is. Dan weet je welk potje pesto of merk bladerdeeg vegan is.

De recepten in het boek zijn ingedeeld op:

  • Basisrecepten
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Snacks
  • Diner
  • Dessert

Mega handig want zo kan je voor elke gelegenheid het juiste recept vinden. Voor de kerstdagen wil ik heel graag de vegan meatloaf maken. Dit lijkt me echt iets voor de feestdagen. Ik had haar bloemkool curry (blz. 185) gemaakt maar de foto is niet deelwaardig. Ik weet niet hoe ze het doet, maar dat van mij zag er niet uit. De curry was wél lekker en daar gaat het om. Er staan ook 3 blikken kokosmelk in de koelkast want ik moet die kokosslagroom maken!

Handboek Lisa Goes VeganHandboek Lisa Goes VeganHandboek Lisa Goes Veganlisagoesvegan7

Moet dit handboek op mijn Christmas wishlist?

Ja! Of je nou al vega bent of niet: het vegan handboek Lisa Goes Vegan hoort in je boekenkast. Al is het alleen om meer gebruik te maken van seizoensproducten of als inspiratie voor plantaardige recepten. Leg hem desnoods op je koffietafel want zo mooi is het boek. Alle vegan info is handig gebundeld in één boek en er staan meer dan 80 recepten in. Wat wil je nog meer?!

Het vegan handboek Lisa Goes Vegan is te koop voor €39,95 via LisaGoesVegan.nl

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *