Recept: vegan fudge brownie met kruidnoten


   vegan fudge brownie met kruidnoten
Deze vegan fudge brownie met kruidnoten is een must tijdens Sinterklaas. Normaal zijn brownies al goddelijk, maar mét kruidnoten? Foodgasm!

Het is alweer bijna Sinterklaas. Gaat de tijd nou zo snel of ben ik gewoon oud? Ik ben heel benieuwd wanneer jullie Sinterklaas avond vieren. Zo irritant als het op een maandag valt! Ik vier het pas rond 11 december, dus ik heb nog even. Samen met mijn familie doe ik elk jaar aan Lootjestrekken. Je koopt voor €12,50 aan cadeautjes, maakt een gedicht (of twee) én een surprise. Ik vind de gedichten vre-se-lijk. De rijmwoordenmachine is de hele week mijn startpagina. Maar dat hoort nou eenmaal bij Sinterklaas.

Wat ook bij Sinterklaas hoort: snacks. Eigenlijk het allerleukste aan het hele feest. Ik ben geen bakprinses, sterker nog: ik ben een ramp in bakken. Koken dat lukt nog wel, maar dat komt omdat je tussendoor kan proeven/aanpassen. Bij bakken is het alles bij elkaar gooien, halfuur in de oven en bidden dat het goed gaat. Maar deze brownie heeft alle drie de elementen: vegan, chocola én kruidnoten. Nogmaals: als ik het kan, dan kan jij het al helemaal. Oja: en hij staat binnen een halfuur al op tafel!

Psst: ik kan niet alle credits nemen. Dit recept is gebaseerd op de fudgy vegan brownies van Vegetus!

vegan fudge brownie met kruidnoten

Benodigdheden

  • 150 g suiker
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 150 ml chocolade sojamelk
  • 1/2 vanillestokje
  • 160 g pure chocola
  • 70 gram tarwebloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Twee handjes kruidnoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer een bakvorm (ik gebruikte een cakevorm) met boter en leg daaroverheen bakpapier. Zo blijft het bakpapier goed plakken aan de vorm.

Pak twee handjes kruidnoten, een theedoek en iets zwaars en sla de kruidnootjes tot kruimels. Het hoeft geen meel te zijn, maar als ze te groot zijn verbranden ze (believe me). Leg de pepernoten apart. Meng in een kom de suiker, olie, melk en vanille suiker tot de suiker zo veel mogelijk opgelost is. Ik deed dit met een mixer. Smelt ondertussen de chocola in een pannetje op heel laag vuur of au bain marie. Doe nu de gesmolten chocola, bloem en cacaopoeder bij het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Werk snel, zodat ze chocola niet kan stollen.

Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, maar dat is goed, want dan blijven ze lekker smeuïg. Laat de brownies helemaal afkoelen en zet ze afgedekt een aantal uur weg (liefst tot de volgende dag), tot ze lekker smeuïg en niet meer kruimelig zijn. Haal ze dan uit de vorm, pel het bakpapier eraf en snij de brownies in 16 vierkante blokjes.

Garneer de brownies eventueel met gesmolten chocola, verkruimelde pepernoten, slagroom of poedersuiker. Alles kan!

vegan fudge brownie met kruidnoten

vegan fudge brownie met kruidnoten

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan fudge brownie met kruidnoten vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je me tagged met @clairecodi.

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *