Recept: de ultieme vegan burrito


vegan burrito

Op Instagram plaatste ik laatst een foto van burrito’s. Jullie waren mega enthousiast dus vandaag deel ik mijn recept voor vegan burrito’s!

Burrito’s zijn het ultieme healthy comfort food. Er zitten bonen, paprika’s en courgette in, mega healthy. Tegelijkertijd wikkel je deze gezonde saus in een koolhydraatrijke wrap. Om het af te maken moet er ook een shitload aan knoflooksaus overheen. Tja, iets meer comfort dan healthy. Ik maakte dit als avondeten voor twee personen. De volgende dag aten mijn vriend en ik het allebei als lunch. Wij zijn vreetzakken (sorry not sorry) dus ik gok dat het voor vier personen is.

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

 • 2 uien
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 paprika’s
 • 1 courgette
 • Vega gehakt (ik gebruikte die van Vivera)
 • Blik bonen (kidney, bruine of chili)
 • Blik tomatenblokjes
 • Blikje maïs
 • Wraps
 • Sla
 • Zakje burritokruiden

Bereidingswijze

 1. Snijd alle groenten en de ui in blokjes.
 2. Vul een pan met een klein laagje olie en fruit de olie totdat deze zacht is.
 3. Als de ui zacht is kan je de knoflook en het vegagehakt erbij doen. Voeg nu ook de kruiden toe. Ik had een zakje burritokruiden (want luiheid) maar komijn, paprika, peper en zout smaken hier goed bij.
 4. Gooi de gesneden paprika en courgette erbij. Bak totdat groenten zacht zijn.
 5. Voeg de tomatenblokjes beetje bij beetje toe. Het moet niet te nat zijn maar ook niet te droog.
 6. Als de saus de perfecte structuur heeft roer je de bonen en de maïs er nog doorheen. Is de saus nu te droog? Dan kan je een extra tomatenblokjes toevoegen. Nu is de saus klaar!
 7. Bak de wraps in een koekenpan zonder olie of in de magnetron. Beleg de wraps met de saus, slamix en knoflooksaus. Tip: vouw een stukje folie eromheen, dan valt niet alles eruit.

vegan burrito
Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan burrito’s  vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je me tagged met @clairecodi.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *