Hoe eet je nou iets minder vlees?


hoofdfoto iets minder vlees eten

Hoe eet je minder vlees zonder het gevoel te hebben dat je een lege plek hebt? Ik geef tips! 

Stiekem weten de meesten wel dat minder vlees eten beter is voor het milieu. Maar niet alleen de aarde wordt er beter van. Ook de dieren, het klimaat én je lichaam wordt er blijer van. Daarom is het super tof dat je minder vlees wilt eten! Maarja makkelijker gezegd dan gedaan. Niemand wilt een dag in de week afzien omdat dat vega maandag is. Daarom zes tips om minder vlees te eten!

1. Proef elke vleesvervanger

Vleesvervangers roepen bij sommigen immense haat op. Sommigen smaken naar karton óf beschimmeld karton. Maar trust me: er zitten echt lekkere vleesvervangers tussen. Zo heeft de Vegetarische Slager niet-van-echt-te-onderscheiden kipstuckjes en Tivall de allerlekkerste hamburgers. Je hoeft je lievelingsgerechten echt niet te missen met deze vervangers. Ordinair burgers eten kan gewoon nog.

2. Staar je niet blind op oude gerechten

Er is geen vegetarische babi pangang en ook goulash smaakt niet naar de versie van je oma. Er zijn nou eenmaal vleesgerechten en die smaken niet net zo lekker zonder vlees. Daar kan je om huilen (doe ik ook soms) maar helaas. Maar wie zegt dat een vega versie niet nóg lekkerder is? Duik de keuken in en experimenteer. Tip: héél veel kruiden. Inspiratie nodig? Check mijn receptenindex.

3. Vraag hulp aan andere vega(n)’s

Waar je eerst misschien met een boog om deze boomknuffelende hippies heenliep, heb je ze nu nodig. Vega’s en vegans weten hoe ze moeten koken. Wedden dat je een recept mag lenen of gebruiken. Ook kunnen ze uitleggen wat je nou in godsnaam met tofu moet doen. Geen vega in de buurt? Raadpleeg het internet of bezoek de site van de Vegan Challenge.

4. Pinterest tot je erbij neer valt

Eindelijk een goeie reden om de hele nacht te pinnen. Pinterest vind ik zelf de beste plek om leuke en nieuwe recepten te vinden. Ik doe er dagelijks inspiratie op en kom op: die foto’s alleen al. Niet zo fan? Zoek in YouTube ‘vegetarian recipe’ op en je hebt genoeg kijkvoer. Graag gedaan.

5. Ga vegetarisch uiteten

Organiseer wekelijks of maandelijks een date night. Ga met je lover of bff op zoek naar een vega(n) restaurant. Lastig? Welnee, zelfs Zwolle heeft vegetarische hotspots. Maar als je een extra budget of OV kaart hebt: ga naar Amsterdam. Doe hier inspiratie op en vreet je helemaal vol.

6. Kijk documentaires, films of lees boeken

Soms denk je: waar doe ik het in godsnaam voor. Dieren gaan toch dood, mensen blijven vlees eten en tofu is ranzig. Ho stop. Bedenk waarvoor je het doet. Doe je het voor het milieu? Zet dan de documentaire Cowspiracy eens aan. Doe je het voor je gezondheid? Kijk Vegucated. Voor de dieren? Duik in het boek Dieren Eten.

Eet jij al minder vlees en wat zijn jouw tips? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *